Tiger je bil preveč agresiven, da bi ga lahko samo uspavali. Foto: Reuters
Tiger je bil preveč agresiven, da bi ga lahko samo uspavali. Foto: Reuters

Tiger iz tbilisijskega živalskega vrta je ubil moškega v bližini osrednjega mestnega trga. V akcijo lovljenja živali so bile vključene policijske specialne sile, ki so tigra kmalu ubile. Minister za notranje zadeve Vakhtang Gomelauri je pojasnil, da so žival skušali uspavati, a to ni bilo mogoče, saj je bila preveč agresivna, zato so jo morali ustreliti.

Beli tiger se je nekaj časa skrival v skladišču, zato se je uspel izogniti policiji, ki je po mestu v preteklih dneh iskala pobegle živali.

Hude poplave so Tbilisi po 14-urnem močnem deževju zajele v nedeljo, zaradi česar je umrlo 17 ljudi, voda pa je uničila tudi polovico živalskega vrta. Številne živali, okoli 30, so se utopile v blatni vodi ali pa jih je policija ustrelila. Še vedno pa se neznano kje potika jaguar, zato policijske enote ostajajo v pripravljenosti.

Pingvina odnesla reka
Medtem so na meji z Azerbajdžanom opazili živega pingvina, ki ga je v času poplav v Tbilisiju voda odnesla v reko Kuro, ta pa ga je odnesla do meje. Žival so ujeli predstavniki posebne reševalne ekipe, ki bodo pingvina vrnili v Tbilisi.

Sicer pa so reševalci na območju živalskega vrta našli tudi trupli dveh medvedov. V prizadetem delu živalskega vrta so poleg belega tigra in medvedov živeli še levi in volkovi ter nekatere druge živalske vrste.

Škoda zaradi poplav je v Tbilisiju ocenjena na okoli 40 milijonov evrov.