Berlusconi se mora zagovarjati v več sodnih procesih. Foto: EPA
Berlusconi se mora zagovarjati v več sodnih procesih. Foto: EPA
Karima El Mahroug
Karima El Mahroug zanika spolne odnose z Berlusconijem. Foto: EPA

Berlusconiju na milanskem sodišču sodijo za obtožbe, da je imel spolne odnose z mladoletno prostitutko, kar je v Italiji protizakonito, očitajo pa mu tudi zlorabo položaja.

V sklepnem govoru je tožilka Ilda Boccassini poudarila, da je Berlusconi lahko stalno računal na vrsto prostitutk, ki jih je vabil na večerje "bunga bunga" v svojo vilo v bližini Milana.

"Ni dvoma, da je imela Karima El Mahroug spolne odnose z Berlusconijem in da je imela od tega korist," je dejala tožilka in spomnila, da je bila dokazana njena prisotnost v Berlusconijevi vili ob več državnih praznikov.

Prav tako po navedbah Boccassinijeve ni dvoma, da je El Mahrougova, bolj znana pod imenom Ruby, prostitutka, saj ima veliko denarja, čeprav nima dobro plačane službe. Ruby je sicer trdila, da zabava "trapaste stranke", a vendar je po navedbah tožilke težko verjeti, da bi le za to v žep pospravila 1.000 evrov.

Tožilka je prepričana, da je nemogoče, da Berlusconi ni vedel za starost Ruby, ki je bila ob začetku njunega srečevanja stara komaj 17 let. Ruby je Berlusconiju predstavil njegov dobri prijatelj Emilio Fede, novinar pri enem izmed televizijskih kanalov nekdanjega italijanskega premierja, ki je El Mahrougovo spoznal na lepotnem tekmovanju.

Berlusconiju sodijo zaradi obtožb, da je imel spolni odnos z Ruby v času, ko je bila stara 17 let, kar sicer oba zanikata. Ob tem naj bi leta 2010 zlorabil uradni položaj, ko je posredoval pri policiji za izpustitev Ruby iz zapora.

Berlusconi se brani, da jo je imel za sorodnico takratnega egiptovskega predsednika Hosnija Mubaraka in da se je želel izogniti mednarodnemu sporu.

Berlusconi že obsojen
Drugostopenjsko sodišče v Milanu je Berlusconiju prejšnji teden potrdilo štiriletno zaporno kazen, od tega tri leta pogojno, zaradi davčne utaje v primeru Mediaset. Sodišče je 76-letnemu Berlusconiju tudi potrdilo prepoved opravljanja javne funkcije za pet let.

V primeru Mediaset se je Berlusconi na zatožni klopi znašel, ker je njegovo medijsko podjetje pri nakupu televizijskih in filmskih pravic v ZDA prirejalo računovodske izkaze. S tem se je Mediaset v 90. letih prejšnjega stoletja izognil plačilu več milijonov evrov davkov.

Berlusconiju sodijo za Ruby
Berlusconiju sodijo za Ruby