Donald Trump se je še najbolje odrezal na prejšnjem, drugem soočenju. Foto: Reuters
Donald Trump se je še najbolje odrezal na prejšnjem, drugem soočenju. Foto: Reuters
Trump morda ne bo priznal volitev

- izid bo sprejel z dodatkom - če zmaga.

"Rad bi obljubil in prisegel vsem svojim volivcem in podpornikom ter vsem prebivalcem ZDA, da bom sprejel izid teh izjemnih in zgodovinskih predsedniških volitev - če bom zmagal," je dejal Trump svojim podpornikom na zborovanju v Delawaru v Ohiu.

Ob tem pa je dodal še: "Sprejel bi jasen volilni izid, a bi si tudi pridržal pravico, da v primeru vprašljivega izida tega pravno izpodbijam."

Na Trumpa se je vsul plaz kritik, ko je med sinočnjim soočenjem namignil, da morda ne bo sprejel izida volitev. Ko ga je moderator Chris Wallace vprašal, ali bo sprejel poraz proti demokratski tekmici Hillary Clinton, je 70-letni republikanski kandidat odvrnil, da "vas bom pustil na trnih".

Vodja kampanje umirja žogico
Trumpova vodja kampanje Kellyanne Conway je pozneje pojasnila, da je njen vodja mislil, da pač ne bo priznal poraza, dokler ne bodo "izidi dejansko znani".

Newyorški nepremičninski magnat, ki je v volilno bitko vstopil brez vsakršnih političnih izkušenj, je sicer že večkrat ponovil, da bodo volitve prirejene.

"Na volitvah si želimo pravičnosti. To nima ničesar opraviti z menoj, ampak s prihodnostjo naše države. Moramo imeti pravičnost," je še dodal Trump na shodu v Delawaru.

Vabljeni k ogledu Globus o volilni kampanji in soočenjih Clinton - Trump

Trump morda ne bo priznal volitev