Svet
CNN-ov novinar Jim Acosta nima več vstopa v Belo hišo. Foto: Reuters
Po koncu novinarske konference je tiskovna predstavnica Bele hiše Sarah Sanders sporočila, da je Acosti "do nadaljnjega" suspendirala novinarsko akreditacijo v Beli hiši. Foto: Reuters
Donald Trump CNN pogosto označuje za "sovražnika ljudstva" in "lažne novice". Foto: Reuters
VIDEO
Trump se je spet sporekel...

Dodaj v

Trump novinarju ukazal, naj vrne mikrofon, in mu prepovedal vstop v Belo hišo

Novinarja CNN-a označil za "nesramnega in groznega človeka"
8. november 2018 ob 09:49,
zadnji poseg: 8. november 2018 ob 14:04
Washington - MMC RTV SLO, STA

Bela hiša je v sredo odvzela akreditacijo novinarju CNN-a Jimu Acosti, ki se je na novinarski konferenci sporekel s predsednikom Donaldom Trumpom, ki je novinarja označil za "sovražnika ljudstva".

Acosta je na novinarski konferenci predsednika po torkovih vmesnih volitvah, na katerih so demokrati prevzeli večino v predstavniškem domu, vztrajal z vprašanji o prebežnikih iz Srednje Amerike, ki so na poti proti meji z ZDA. Ko je hotel Trumpu zastaviti še vprašanje o preiskavi njegovih povezav z Rusi, pa mu Trump ni hotel več odgovoriti.

Od Acoste je zahteval, naj sede in preda mikrofon za postavljanje novinarskih vprašanj drugim novinarjem. A Acosta tega ni hotel storiti in je mirno vztrajal pri tem, da bi zastavil vprašanje, prav tako ni hotel predati mikrofona uslužbenki Bele hiše, ki mu ga je hotela dobesedno iztrgati iz rok. Vidno jezen Trump je Acosti potem sicer lepo odgovoril, da se ne boji ničesar in nobene preiskave, Acosto pa označil za "nesramnega in groznega človeka", CNN pa da bi moralo biti sram, ker ga zaposluje.

"Si velik sovražnik ljudstva"
Ameriški predsednik je nadrl tudi naslednjega novinarja, ki je prevzel mikrofon, Petra Alexandra s televizije NBC, ki se je postavil v bran Acosti. "Tudi nad tabo nisem navdušen. Če sem pošten: nisi najboljši," je dejal Alexandru. Nato pa se še enkrat posvetil Acosti: "Ko poročaš lažnive novice, kar CNN počne na veliko, si sovražnik ljudstva."

Po koncu novinarske konference je tiskovna predstavnica Bele hiše Sarah Sanders sporočila, da je Acosti "do nadaljnjega" suspendirala novinarsko akreditacijo v Beli hiši. Acosta je nato tvitnil, da v Belo hišo že vstopiti ni mogel več. Sandersova je sporočila še, da "predsednik Trump verjame v svobodo medijev in pričakuje in pozdravlja težka vprašanja njemu in njegovi administraciji". "Ne bomo pa nikoli dopustili, da bi novinar položil roko na mlado žensko, ki zgolj skuša opravljati svoje delo kot pripravnica v Beli hiši. Tovrstno obnašanje je popolnoma nedopustno," je povedala.

Tudi CNN prejel beli prašek
Ker so dogajanja posnele kamere, je Acosta hitro dobil podporo novinarskih kolegov, tudi že na sami novinarski konferenci, da nikakor ni položil roke na pripravnico. "Sandersova laže," so se odzvali tudi na CNN-u in ocenili, da je bila Acosti novinarska akreditacija odvzeta "kot povračilo za postavljanje težkih vprašanj". "Ta še ne videna odločitev je grožnja naši demokraciji in država si zasluži boljše. Jim Acosta ima našo polno podporo," so sporočili s televizijske mreže, ki ima sicer že dolgo zgodovino "spopadov" s Trumpom.

Predsednik to televizijo pogosto označuje za "sovražnika ljudstva" in "lažne novice". Uredništvo CNN-a v New Yorku je bilo oktobra tudi med prejemniki pošiljke z bombo, ki naj bi jo CNN-u in še drugim nasprotnikom in kritikom Trumpa glede na dosedanja dognanja FBI-a poslal goreč privrženec Trumpa in republikancev Cesar Sayoc. Trump meni, da tovrstni dogodki z njegovimi besednimi napadi na medije niso povezani.

K. Št.
Prijavi napako
Komentarji
skera
# 08.11.2018 ob 10:03
CNN je podobno pristranski kot pri nas RTV. S to razliko, da Američanom za pranje možganov ne trgajo vsak mesec po 13€.
nepopustljiv
# 08.11.2018 ob 10:03
Edino pravilno! Odnost CNNa v zadnjem času o poročanju o čemerkolu, kar zadeva Trumpa je bizarno pristranski.
Demosten18
# 08.11.2018 ob 10:07
Pa kakšno obnašanje je to??? Dobro, se ne strinjaš s predsednikom, ki pa je vseeno IZVOLJEN s strani večine, ampak da se takole obnašaš, dobesedno iztrgaš mikrofon nič krivega uslužbenki, se nočeš usest in potem še kar nekaj najedaš...pa to ni normalno!

Da pa RTV poroča v smislu " je mirno vztrajal pri tem, da bi zastavil vprašanje, prav tako ni hotel predati mikrofona uslužbenki Bele hiše, ki mu ga je hotela dobesedno iztrgati iz rok". Se vi hecate??
IndyBob
# 08.11.2018 ob 10:01
Verjetno je Trump novinarje naslavljal z "You are", kar lahko prevedemo kot "Ti si" ali "Vi ste". Zakaj se je nas novinar ocitno odlocil za uporabo "Ti si"? Ker to Trumpa dela bolj nesramnega, ali kako?
smallbudget
# 08.11.2018 ob 10:12
Za novinarje, ki imajo akreditacijo v Beli hiši, veljajo določena pravila obnašanja in tale CNN-ovc jih je prekoračil. S predsednikom se ne debatira in daje izjave, temveč se mu postavlja vprašanja in tudi POČAKA!!!!! da na vprašanje odgovori.
Ukrep Bele hiše je popolnoma na mestu.
ennui
# 08.11.2018 ob 10:14
A ste sploh pogledali posnetek? :D

Novinar sprašuje Trumpa, ta noče odgovarjati in potem hoče novinarju pripravnica iztrgati mikrofon iz roke, ta ga ne spusti. Novinar se pripravnice sploh ne dotika, kvečjemu je obratno. In potem bela hiša reče, da jo je napadel. :DDD

Mater, kakšni občutljivi avtokrati so tam.
janezvalva
# 08.11.2018 ob 10:00
dobil porcijo! najprej sprašuje oslarije, potem se pa še ravsa z osebjem.
mdublin
# 08.11.2018 ob 10:20
Če bi se novinarki ljubilo raziskati kaj več kot en dogodek, bi lahko odkrila, da je Jim Acosta bil milo rečeno nevljuden na novinarskih konferencah, ob podpisih zakonov itd. vsaj 7krat - od januarja 2017 do včeraj.
Da si lahko človek sam izdela svoje mnenje, priporočam ogled: https://twitter.com/realsaavedra/status/
1060346245753954304?s=11

Zdaj pa jok in na drevo...
Iz videnega si človek lahko misli, da je to bil napumpan tip, ki je s strani CNN-a dobival vzpodbude, da naj s takim ravnanjem kar nadaljuje.
Pa nisem zapisal tega zaradi tega, ker bi podpiral Trumpa, ampak ker nočem, da je MMC RTV Slo del fake newsa...
Rotty
# 08.11.2018 ob 10:08
Drugič ga naj vržejo ven z varnostniki. Določenim postajam, ki so demokratske/levosučne je kot kaže dovoljeno vse. Me zanima kakšen bi bil odziv, če bi novinar Foxnews takole skakal v besedo in se nedostojno obnašal do Obame!
anny22
# 08.11.2018 ob 10:12
Dogajanje na videu se ne ujema s tem, kar je zapisano v članku! MMC, vi to resno?!
brain2k
# 08.11.2018 ob 10:25
To je ta "novinar" ki VEDNO izziva. Malo pogooglajte in boste videli za kakšnega človeka gre. Bravo TRUMP !
royayers
# 08.11.2018 ob 10:04
Politik in novinar, dva poklica, ki peljeta svet v propad. Poden od podna, lazi in zavajanja, nobene dodane vrednosti in nobenega spostovanja vec. Bljak.
opusdei
# 08.11.2018 ob 09:59
Sramota!
Mimobeznik
# 08.11.2018 ob 10:12
Hvala za YT dodatek, odlično razjasni stvari.
monk.
# 08.11.2018 ob 10:21
fake news CNN.. prou je naredu
luka83
# 08.11.2018 ob 10:19
Tipično za fse fašistične drže, da nimajo svobode medijev. Jo je pa še dobro odnesel, njihova partnerica Savdska Arabija jih ubije.
Mazni
# 08.11.2018 ob 10:45
Kot nepristranski opazovalec lahko rečem: Glede na posnetek, je Trump odgovoril na novinarjevo vprašanje pač v svojem stilu, nato pa je predal besedo drugemu novinarju, vendar ta, ki mu je zastavil prejšnje vprašanje tega ni upošteval, ampak je hotel še naprej spraševati Trumpa, čeprav mu je ta odvzel besedo in jo predal naslednjemu novinarju. Ko mu je hotela pomočnica odvzeti mikrofon, da bi ga dala drugemu novinarju se ga je ta krčevito oklepal, da ga ni mogla vzeti in je še vedno Trumpu zastavljal vprašanja. Lahko bi celo rekli,da sta se ruvala za mikrofon.
Zdaj se pa pojavlja vprašanje, če lahko Trump določa sam, kdo in koliko časa ga bo kdo spraševal-če je tako, potem novinar nima kaj jokat, ampak je samo pokazal svoje nespoštovanje do predsednika in do osebja Bele hiše.
SpicyWeiner
# 08.11.2018 ob 10:18
Všeč mi je zagnanost punce ki je zadolžena za mikrofon. Na Trumpov ukaz se je prav borila za tist mikrofon :-)
mdublin
# 08.11.2018 ob 10:24
In dodam še tole mnenje Larryja Kinga, ki mislim, da pove tukaj dokaj objektivno, kaj se dogaja z mediji v ZDA danes:
https://twitter.com/RealSaavedra/status/
1060386501916160005

Tudi on sam pravi, da je CNN nehal predvajati novice že dolgo časa nazaj. CNN dela - objavlja samo še Trumpa... "They do Trump."
WeeBay
# 08.11.2018 ob 11:31
Jim Acosta ni novinar ampak amaterski aktivist, ki se ne zna normalno obnašati. Hvala bogu da so ga odstranili iz Bele hiše. Totalna zguba.
Mr. Jones
# 08.11.2018 ob 11:31
Če lahko Facebook, Twitter in YouTube iz svojih platform odstranjujejo (tudi na pobudo CNN-a) alternativne medije in komentatorje naklonjene Trumpu, potem lahko tudi Trump odstrani enega CNN novinarja iz svojih tiskovnih konferenc.
artoum*2
# 08.11.2018 ob 10:30
tako se ne pogorja s predsednikom. čeprav ga ne maraš.
sicer pa lepo prikazano , kaj si določeni lahko privoščijo. no , mislijo , da si lahko.
HOR
# 08.11.2018 ob 10:03
"....z bombo, ki naj bi jo CNN in še drugim nasprotnikom in kritikom Trumpa glede na dosedanja dognanja FBI poslal goreč privrženec Trumpa in republikancev Cesar Sayoc..."

Z lažno bombo brez exploziva...
makoshark
# 08.11.2018 ob 10:42
Od kdaj pa je naloga novinarjev, da se morajo zlizati z oblastjo?

Sprašujem, ker večina komentatorjev je očitno proti kritikam oblasti. Naloga novinarja je, da postavlja neprijetna vprašanja, naloga oblasti pa je, da odgovarja na vprašanja.
RAZOČARAN
# 08.11.2018 ob 10:15
Privoščim Ameriki takega predsednika.
bluppo
# 08.11.2018 ob 11:24
Mene so vedno učili, da si spoštovanje zasluži tisti, ki je tudi sam spoštljiv.

Novinar na začetku reče, da bi Trumpa rad v trenutni situaciji soočil z eno od izjav, ki jih je sam podal tekom kampanije. Trump ga prekine z izjavo "spet začenja" (v slabšalnem pojmu).

Kako je bil novinar nespoštljiv v tem trenutku? Začel je s povsem legitimno in očitno danes neželeno potezo - soočenje politika z njegovimi izjavami.

In ko je nadaljeval ni povedal nič napačnega, ne moreš nekaj opredeljevati kot invazijo, če sploh še ni prišla do tebe in je vprašanje če kdaj sploh bo. Ne moreš govoriti, da nekdo invadira tvoje ozemlje, če je prišel šele na mejo tvoje sosednje države. Zadeva je pač volilni desničarski PR.

Trump je potem povedal nekaj s čimer se verjetno strinja večina, da je prav, da ti ljudje gredo skozi neke postopke in nadaljeval s svojo zgodbo kako se imigranti rabijo, ker se veliko podjetij vrača (ok tukaj tudi nekaj ne štima, zakaj rabiš imigrante, če je kar precej brezposelnih američanov in si med volitvami obljubljal delo volilcem, zdej pa praviš, da rabiš zunanje ...). Ni pa nikakor odgovoril na novinarjevo vprašanje in se ob vsem vedel zelo nespoštljivo in neprofesionalno.

Gospa mu je mikrofon dobesedno trgala iz rok, kar je tudi nedopustno. Ne more osebje pač utišati mikrofona, ki ga gospod uporablja. Saj je enostavno. In v do tu je dejansko dokaj mirno vztrajal. Ne vem kje vidite napačno poročanje RTV. Edini ki do tu ni bil miren je bil Trump in nekatero njegovo osebje. Kje je novinar položil roko na mlado žensko pa vidijo samo skrajno zaslepljeni ali pa imajo zelo napačno predstavo kaj pomeni položiti roko. Dotaknil se je je refleksno, ko mu je segla pod roko in nato še rekel "Oprostite gospa jaz ...". Ni je zagrabil ali udaril, večino časa se ji je le izmikal. Ni potrebe po potenciranju zadev. Ga je pa ona dejansko napadla.

Drugi novinar dobi mikrofon, po navodilu Trumpa, ki drugega novinarja tudi pozove naj postavi vprašanje. Potem pa sam Trump nadaljuje s kritiziranjem prejšnjega novinarja in sedanjega prekinja in mu ne dovoli postaviti vprašanja. Res, sploh ne nesramno. Sploh obračunavati z nekom, ki nima možnosti, da ti odgovarja ... Da pa mu rečeš, da je nesramen in da se tako ne dela z ljudmi, ker je to zelo grdo in nato v drugemu novinarju v obraz rečeš "tebe tudi ne maram" potem ko je branil poročanje prvega novinarja je pa ... ne vem no ... poimenovati to hipokritično dejanje je premalo.

To, da je prvi novinar ustal in vztrajal potem, ko je imel drugi besedo je pa res nesramno tako do kolega, kot vseh ostalih prisotnih in si bi zadevo lahko prišparal.

Je pa žalostno kako z lahkoto nekdo sprovocira človeka, ki ima možnost spožiti balistične jedrske rakete. Žalostno in zaskrbljujoče v bistvu. Sicer pa nič kar nebi že videli oz. bili vajeni na ti točki.Človek na taki poziciji naj bi bil dostojna oseba, ki se zna obnašati in obdržati trezno glavo, ko gre za kočljive situacije ne pa taka snežinkica.

Očitno nekateri želite voditelje, ki ne odgovarjajo nobenemu, ki jim nihče ne sme postaviti neprijetnih vprašanj, niti takih, ki se nanašajo na izjave, ki so jih voditelji podali sami. Nekaterim se očitno toži po kraljevinah oz. diktaturah. Ja, stare navade se težko znebiš.
findTheTruth
# 08.11.2018 ob 11:04
V Kongres je bila izvoljena prva Korejka in sicer republikanka. Zakaj mediji ignorirajo, ko pa se 'progresivci'tako zavzemajo za marginalizirane, multokulturnost in rasno raznolikost v politiki. So afro-americani in transeksualci pomembnejsi?
Olorin
# 08.11.2018 ob 12:14
@Weebaby
"Upam da je z uslužbenko vse v redu saj bi ji lahko podivjani Acosta skoraj zlomil roko."

Hahahahahahahaha, ok, priznam, tule si me pa od srca nasmejal, dobra.
ennui
# 08.11.2018 ob 10:22
mdublin

"nevljuden" novinar? Oh, geez, kako si drzne opravljati svojo službo!
tupamaross
# 08.11.2018 ob 10:52
CNN lažno in pred celim svetom resnično sporoča 100% lažne
novice in bi to hišo dobesedno morali zapreti, novinarjem pa
prepovedati novinarski poklic.

Gre za dobesedno take lažne in grozljivo nemoralne novice,
da kot bi dobesedno hoteli reči:

"...glejte, mi lažemo, vendar namenoma to počnemo tako, da
ves svet vidi da lažemo, vendar nam nihče nič ne more...!"

Spomnim se naših novinarjem, ko so med volitvami v ZDA o
Trampu pisali kot o klovnu, o Melaniji kot o dekletu, ki je znano
kot dekle na povabilo, o njenem očetu pa kot o kriminalcu, ki
je leta bil v zaporu...in so vse to preko Anglije dostavljali v ZDA,
kjer so vse to obelodanili.

Določeni naši novinarji so se mi takrat gabili, ker so dobesedno
pred Klintonovo tekmovali, kdo bo bolj o njej pisal vse najboljše,
o Trumpu pa vse najslabše.

Strašno ste škodovali naši državi in njenemu narodu. Kaj samo
škodovali. Skoraj ste nas uničili. Za Trumpom pride verjetno
njegova hčerka, ali njegov zet, ali njegov sin... in toliko časa
bomo v njihovih očeh osovražena država in osovražen narod.

Z tako prakso se mora takoj nehati, ker to strahotno škoduje
majhnim državam, kot je Slovenije, še posebej pa našemu narodu.
Aeda
# 08.11.2018 ob 10:41
@skera: CNN je podobno pristranski kot pri nas RTV. S to razliko, da Američanom za pranje možganov ne trgajo vsak mesec po 13 €...
-------------------------------------------------------------
Američani (okoli 40,000.000 državljanov ZDA) marsičesa nimajo, kar imamo mi, državljani Slovenije. Na primer zdravstvenega in pokojninskega zavarovanja, možnosti brezplačnega šolanja in dostopnost do brezplačnih osnovnih zdravstvenih storitev. Samo ceniti ne znamo, kar imamo (in neprestano jamramo).
ElTorro
# 08.11.2018 ob 13:52
Naj mi nekdo razloži, kje na posnetku je novinar grob do gospodične, ki mu hoče na silo vzet mikrofon?
Ker sem ga gledal petkrat pa ne vidim grobosti. Je pa ona groba, če bi bila bolj močna bi mu lahko polomila roko s tem ko je vlekla mikrofon.


Grobo je držal mikrofon, da mu ga ni mogla izpuliti iz rok.
bleeeee
# 08.11.2018 ob 10:21
"Ne bomo pa nikoli dopustili, da bi novinar položil roko na mlado žensko, ki zgolj skuša opravljati svoje delo kot pripravnica v Beli hiši. Tovrstno obnašanje je popolnoma nedopustno," je povedala.

Položiti roko na nekoga (v izvirniku je bilo "placing his hands on") implicira fizično nasilje. Seveda se novinar gospodične niti dotaknil ni. (Priznam sicer, da je bil težek.). Ampak če bi bilo obratno in bi isto zapisal CNN (torej da je nekdo iz Trumpove eklipe položil roke npr. na novinarja), bi se trumpovci drli, da gre za fejknjuz.
WeeBay
# 08.11.2018 ob 11:59
Radikalni progresivci so včeraj sredi noči grozili Tucker Carlsonu pred njegovo hišo. Bolni ljudje.
taprav gorenc
# 08.11.2018 ob 11:56
Zakaj so levi novinarji svete krave? Serjejo po vsem,ko pa dobijo nazaj pa jokajo po sodiščih !
ennui
# 08.11.2018 ob 10:42
Trump ima vsaj novinarske konference

...to je bila njegova tretja novinarska konferenca v dveh letih.
smallbudget
# 08.11.2018 ob 10:28
@ bleee
Seveda se novinar gospodične niti dotaknil ni.

Poglej si posnetek od 1:30 naprej. Novinar odrine levo roko uslužbenke Bele hiše. In ni bil nič kaj nežen.
KLIPAN
# 08.11.2018 ob 10:24
No, če bi se zgodilo nekaj popolnoma do pikice enakega rec. Šarcu ali pa Cerarju oz. novinarju Nove Tv, bi sedaj popolnoma isti komentatorji pisali o diktaturi, onemogočanju demokracije, totalitarizmu, novi Venezueli, Severni Koreji, diktatorskih levičarjih, ki onemogočajo novinarsko delo itd., itd.
Ko pa to stori veliki desničar, najtesnejši prijatelj Saudove Arabije, pa je seveda to višek demokracije, njegova pravica, skratka nekaj povsem normalnega.
In potem se bodo ti isti komentatorji pritoževali nad CNN-om, kako je pristranski, po drugi strani pa Trump ravno njihovim novinarjem noče odgovarjati na vprašanja.
Mislim, zakaj ste se desni borili proti komunistični diktaturi, če pa imate tako radi diktatorje?
HOR
# 08.11.2018 ob 10:12
Izgleda, kot, da je za nekatere novinarje in medijske hiše izvor beseda novinar iz novcev namesto novic...
KovacevaKobila
# 08.11.2018 ob 13:14
Precej delikatna sorta, tile takoimenovani ‘alfa samci’ in ‘močni voditelji’.

Eno neprijetno vprašanje ... in badabum, histerični zlom.
katiah
# 08.11.2018 ob 12:29
@vrtojb56 'Katiah, ne širi laži, Trump je, hočeš nočeš, REGULARNO izvoljen predsednik.'

Nikjer nisem rekla, da ni bil 'regularno' izvoljen. Da ni bil izvoljen z vecino ljudi, pa pac ni laz, je dejstvo.
Guztl
# 08.11.2018 ob 11:15
Ne podpiram Trumpa ampak da ti en tkole najeda pa res popiz*iš ....
katiah
# 08.11.2018 ob 10:32
"dobro, se ne strinjaš s predsednikom, ki pa je vseeno IZVOLJEN s strani večine..."

Trump ni bil izvoljen s strani vecine.
tjaška.s
# 08.11.2018 ob 10:19
Trolanje kot protiutež novinarstvu?
KovacevaKobila
# 08.11.2018 ob 14:32
Bebava novica za bebave medije. Tudi naši politiki (vsaj nekateri) preferirajo te in one novinarje, druge pa vglavnem ignorirajo. A je prav? Verjetno ne. Ni pa to novica. Čisti rumeni tisk.

No, naši politiki med tiskovkami ne vzdihujejo 'here we go again' med novinarskimi vprašanji ... ne ukazujejo novinarjem, naj utihnejo ... novinarjem ne nakazujejo, naj sedejo ... medijem ne očitajo slabe prodaje oz. gledanosti ... novinarjem ne pridigajo, da so sramota za medijsko hišo, za katero delajo ... novinarjem ne trgajo mikrofonov iz rok ... se ne delajo, da bodo demonstrativno odkorakali, če novinar ne bo utihnil ... novinarjev ne prekinjajo z očitki o grobem prekinjanju drugih ... in novinarjev ne označujejo za 'sovražnike ljudstva'.

Če odmislimo teh par 'malenkosti', je situacija povsem primerljiva, šur.
nutcracker
# 08.11.2018 ob 13:40
Eh, kaj me je zaneslo prebirat komentarje pod novico. Sem moral pogledati video ponovno, da nisem česa spregledal, mislim, tega mučenja bogega Trumpa od strani strašnega novinarja in fizičnega nasilja nad pripravnico. In sem ugotovil, da je res nekaj narobe.

Tudi vame se je, kot kaže, vsadil levičarski virus, zaradi katerega za "katedrom" vidim le oranžnega gospoda, ki sega v besedo, prekinja, ukazuje, rad maha s kazalcem proti zlemu novinarju in ne zna sestaviti stavka z besedami daljšimi od 6 črk. Vidim tudi gibko mladenko, ki izkoristi trenutek začudenja zlobnega novinarja, ko mu oranžni gospod ukaže: "put down the mic!" in mu profi izmakne mikrofon.

Zatorej, vsi vi, ki ste spregledali, pomagajte nam, ki smo se nalezli levičarskega virusa, da tudi mi na svet pogledamo z drugačnimi očmi.
izo
# 08.11.2018 ob 13:08
A ste sploh pogledali posnetek? :D

Novinar sprašuje Trumpa, ta noče odgovarjati in potem hoče novinarju pripravnica iztrgati mikrofon iz roke, ta ga ne spusti. Novinar se pripravnice sploh ne dotika, kvečjemu je obratno. In potem bela hiša reče, da jo je napadel. :DDD

Mater, kakšni občutljivi avtokrati so tam.


podpis.
KovacevaKobila
# 08.11.2018 ob 11:56
Če lahko Facebook, Twitter in YouTube iz svojih platform odstranjujejo (tudi na pobudo CNN-a) alternativne medije in komentatorje naklonjene Trumpu, potem lahko tudi Trump odstrani enega CNN novinarja iz svojih tiskovnih konferenc.

Predsednik bo torej po novem odločal, kateri mediji in vprašanja mu ustrezajo? Kako očarljivo severnokorejsko od vas.

Sicer pa ja, dajmo primerjat dejanja zasebnih podjetij, ki skrbijo za interese peščice delničarjev, z dejanji oblasti, ki naj bi upoštevala interese vseh državljanov.

Prav nič problematična paralela.
Mazni
# 08.11.2018 ob 11:37
Novinar ni samo zastavil vprašanja, na katerega je vedel, kakšen odgovor bo dobil, ampak je hkrati Trumpu težil s svojim mnenjem, s katerim je hotel ustvariti žolčno razpravo, vendar je hotel Trump rešiti situacijo s tem, da bi mu odvzel besedo in jo predal drugemu novinarju. Ker je ta novinar zavohal priložnost za provokacijo, se je oklepal mikrofona in ga ni hotel izročiti asistentki.
Ker ni uspelo do konca sprovocirati Trumpa, so se spravili sedaj na asistentko, ki mu je hotela vzeti mikrofon.
To so taki novinarji ala Laurenčič ali Bašelj, ki sprašujejo po občutkih športnika, ki mu je ravnokar uspel katastrofalni nastop v svojem športu.
Kazalo