Kraljevo posestvo Sandringham s čudovitim podeželskim dvorcem leži v Norfolku na vzhodu Anglije, v njem pa kraljeva družina pogosto preživlja dopust. Foto: Reuters
Kraljevo posestvo Sandringham s čudovitim podeželskim dvorcem leži v Norfolku na vzhodu Anglije, v njem pa kraljeva družina pogosto preživlja dopust. Foto: Reuters
Od avgusta sta pogrešani Alisa Dmitrijeva in Vitalija Baliutaviciene. Foto: Reuters

Policija je najverjetnejšo žrtev umora opisala kot žensko bele polti, staro med 15 in 23 let, toda preiskave in testi še potekajo.
Truplo, ki ga je na novega leta dan našel sprehajalec psov, je ležalo v norfolškem gozdu le dober kilometer stran od kraja, kjer je britanska kraljevska družina praznovala božič.
Po besedah policije je bilo truplo tam med enim in štirimi meseci, še vedno pa niso ugotovili, ali je bila umorjena na kraju, kjer je bila najdena, ali pa je morilec truplo tja le odvrgel.

Najstnica izginila avgusta
Britanska policija zdaj preiskuje, ali najdeno truplo pripada v Latviji rojeni 17-letni Alisi Dmitrijevi, ki je živela 50 kilometrov stran od posesti in je izginila 31. avgusta.
Medtem pa so se britanski mediji osredotočili na več pogrešanih mladih žensk, tudi na 29-letno Vitalijo Baliutaviciene, ki je prav tako izginila avgusta, za njen umor pa so, čeprav trupla niso odkrili, obtožili 46-letnega Litovca.

Aliso policija išče prek družbenih omrežij in oglasov, za kakršne koli podatke o njenem izginotju pa so razpisali nagrado 5.000 funtov. Truplo je ležalo le streljaj od vasice Anmer, ki šteje le 29 hiš in 63 prebivalcev, od katerih jih je večina zaposlenih na kraljevem posestvu.

Kraljica Elizabeta II. in njen soprog, princ Philip, sta bila oba v dvorcu Sandringham, ko so našli truplo. Policija ju je že obvestila o poteku preiskave.