Napad se je zgodil okoli 14.20, ko se je vlak približeval postaji Salez med mestoma Buchs in Sennwald. Foto: Reuters
Napad se je zgodil okoli 14.20, ko se je vlak približeval postaji Salez med mestoma Buchs in Sennwald. Foto: Reuters
Napad v Švici naj ne bi bil terorističen

Poškodbam je podlegla 34 let stara ženska, ki jo je napadalec polil s precejšnjo količino gorljive tekočine, zato so se pojavila ugibanja, da je bila morda glavna tarča napada, a policija tega ni potrdila.

Zaradi poškodb je umrl tudi napadalec, ki je bil v napadu prav tako poškodovan in so ga s hudimi opeklinami odpeljali v bolnišnico. Motiv napada še ni znan, tožilstvo pa je začelo preiskavo. Švicarska policija je potrdila le to, da ni znakov terorizma in da napad ni bil politično motiviran.

Dve žrtvi v kritičnem stanju
Napad se je zgodil okoli 14.20 po lokalnem času, ko se je potniški vlak bližal postaji v kraju Salez, ki leži med mestoma Buchs in Sennwald. Napadalec je najprej polil gorljivo tekočino in jo prižgal, nato pa potnike napadel z nožem. Žrtve so utrpele opekline in ureznine. Ena od žensk in šestletnica sta v kritičnem stanju.

27-letni napadalec je ranil sedem ljudi, med njimi tudi šestletnega otroka. Zaradi opeklin in vbodnih ran so jih odpeljali v bolnišnico. V napadu so bili ranjeni tudi 17-letna dekle in fant, ženska stara 43 let in moški star 50 let. Po podatkih slovenskega zunanjega ministrstva med ranjenimi ni Slovencev.

Kot je za Televizijo Slovenija dejal namestnik slovenskega veleposlanika v Bernu Anton Novak, je šlo po neuradnih informacijah morda za družinski spor. Kantonska policija je sporočila še, da je možno, da je bil to zločin iz strasti.

Napad v Švici naj ne bi bil terorističen