Chavez s hčerkama na fotografiji, ki so jo venezuelske oblasti objavile 15. februarja. Foto: EPA
Chavez s hčerkama na fotografiji, ki so jo venezuelske oblasti objavile 15. februarja. Foto: EPA

Chavez se je pred desetimi dnevi presenetljivo vrnil v Venezuelo po decembrski operaciji zaradi raka, ki so jo opravili na Kubi.

Maduro, ki je sicer v soboto sporočil, da lahko Chavez tudi v bolnišnici opravlja svoje delo, v četrtek podrobnosti ni razkril, znano pa je, da Chavez še vedno trpi zaradi okužbe dihal, zato diha skozi cevko.

"Veste, zakaj je (Chavez) zanemaril svoje zdravje? Zato, ker je dal na razpolago svoje telo in dušo in popolnoma pozabil na obveznosti do sebe, da bi ljudem dal domovino, da bi tistim, ki nimajo nič, dal službo, življenje, dom, zdravje, hrano in izobrazbo," je na venezuelski državni televiziji dejal Maduro.
Zadnjič v javnosti decembra
Chavez se v javnosti ni pojavil vse od četrte operacije na Kubi 11. decembra lani.
Venezuelske oblasti so 15. februarja objavile prve fotografije voditelja države po zadnji operaciji, na katerih je nasmejan v bolniški postelji v Havani, ob njegovi strani pa stojita njegovi hčeri.
Pred dnevi je Venezuelce sicer razburil nekdanji panamski veleposlanik v Organizaciji ameriških držav (OAS), Guillermo Cochez, ki je dejal, da je Chavez že nekaj dni mrtev.

Chavez se bojuje za življenje
Chavez se bojuje za življenje