IS je izgubil izkušanega operativca v Libiji. Foto: EPA
IS je izgubil izkušanega operativca v Libiji. Foto: EPA

Iračan Visam Nadžm Abd Zajd Al Zubajdi je bil po besedah Pentagona dolgoletni operativec Al Kaide in vodja IS-ja v Libiji, poroča spletni BBC.

Ob tem so Američani poudarili, da je zračni napad pokazal, da bodo "lovili IS-jeve vodje, kjer koli bodo že delovali".

Uradni govorec Pentagona Peter Cook je ob tem pojasnil, da je bil napad vnaprej odobren in se je zgodil še pred terorističnimi napadi v Parizu. Po njegovih besedah bi bil Nabil lahko krvnik s februarskega posnetka, v katerem umori libijske Kopte.
"Nabilova smrt bo ošibila IS-jevo zmožnost uresničevanja ciljev skupine v Libiji, vključno z rekrutiranjem novih članov IS-ja, vzpostavljanjem oporišč in načrtovanjem napadov na ZDA," je dodal.


Obvestilo uredništva:

Zaradi številnih komentarjev in zagotavljanja čim višjih standardov razprave o terorističnih napadih v Parizu, smo se odločili, da komentiranje na portalu rtvslo.si omogočimo pod eno novico. Ne gre za cenzuro ali blokado, temveč za vzdrževanje ravni komunikacije na portalu javne RTV, ki je zavezana k takšnim merilom. Svoje mnenje o dogajanju lahko ob spoštovanju forumskih pravil MMC RTV SLO izrazite v komentarjih tukaj.