Dojenčki naj bi umrli kmalu po rojstvu. Foto: EPA
Dojenčki naj bi umrli kmalu po rojstvu. Foto: EPA
Detomor v Nemčiji

Trupla novorojenčkov so našli v hladilniku v kleti hiše, kjer naj bi po poročanju nemških medijev živela petčlanska družina, par s tremi otroki, starimi od 18 do 24 let. Preiskavo so policisti zvezne dežele Severno Porenje-Vestfalija izvedli, ko so v nedeljo prejeli namig od enega od članov družine, da naj bi bila v kleti trupla novorojenčkov.

Trupla novorojenčkov so se zapakirana v hladilni skrinji v kleti enodružinske hiše nahajala že od konca 80. let prejšnjega stoletja. Trupla so odtalili, nato pa izvedli obdukcijo. Po navedbah enega od radiev naj bi trupla našel 18-letni sin družine, ki živi v hiši, nato pa naj bi s starši odšel na policijo.

"Zločin je pravzaprav razjasnjen," je sporočil neimenovani tiskovnih predstavnik državnega tožilstva v Siegnu. Osumljena je mati otrok, trije novorojenčki pa naj bi po prvih podatkih na svet privekali živi. Policija bo podrobnosti zločina, natančne starosti otrok in vzroka njihove smrti razkrila v sredo.

Priče so petčlansko družino, otroci so stari med 10 in 24 let, mati in oče pa med 44 in 49 let, opisali kot popolnoma nevpadljivo. Oče naj bi bil po poklicu elektrotehnik, ena od hčerk naj bi študirala.

V Nemčiji več podobnih primerov
V Nemčiji so se v zadnjem času pojavili številni podobni primeri, kjer so našli mrtve dojenčke. Pred dvema letoma so v mestu Bremen prav tako v hladilniku našli truplo dojenčka, istega leta pa je bila ženska iz vzhodne Nemčije obsojena na 15 let zapora, ker je ubila osem svojih otrok.

B. T./K. T.

Detomor v Nemčiji