Jon Hunstman ni dobil zadostne podpore na zborovanjih v Iowi in Hamshiru. Foto: EPA
Jon Hunstman ni dobil zadostne podpore na zborovanjih v Iowi in Hamshiru. Foto: EPA

Huntsman je na strankarskih zborovanjih v Iowi osvojil zadnje mesto, vendar je ostal v tekmi in upal na dober izid na strankarskih volitvah v New Hampshiru. Tam je bil šele tretji, in čeprav je optimistično napovedoval nadaljevanje tekme, mu ni uspelo pridobiti več podpore v anketah.

Naslednji naj bi odstopil Rick Perry
Posledično ni dobil novih sredstev za kampanjo, kar naj bi bil tudi povod, da gre po poti poslovneža iz Georgie Hermana Caina in kongresnice iz Minnesote Michele Bachmann. Cain je zaradi spolnih škandalov odstopil že pred novim letom, Bachmannova pa po predzadnjem mestu v Iowi na začetku leta.

Na nedeljskem soočenju televizije Fox v Južni Karolini se bodo tako pomerili le še vodilni kandidati: nekdanji guverner Massachusettsa Mitt Romney, kongresnik iz Teksasa Ron Paul, nekdanji senator iz Pensilvanije Rick Santorum, nekdanji predsednik predstavniškega doma kongresa Newt Gingrich iz Georgie in teksaški kongresnik Rick Perry.

Če se bo vse razpletlo po pričakovanjih, bo naslednji od tekme odstopil Perry, ki je zdaj namesto Huntsmana v Južni Karolini in na nacionalni ravni v anketah na zadnjem mestu.