Indijska policija je Švicarko odpeljala na pregled v bolnišnico. Foto: EPA
Indijska policija je Švicarko odpeljala na pregled v bolnišnico. Foto: EPA

Švicarski par je skupina sedmih moških napadla v petek zvečer, ko sta se med kolesarjenjem ustavila v neki vasi, da bi v bližnjem gozdu prenočila v šotoru.

Napadalci so moškega pretepli z lesenimi palicami, žensko pa so nato skupinsko posilili štirje napadalci.

Pred pobegom s prizorišča zločina so jima še pobrali vso vrednejšo lastnino. Žensko so že odpustili iz bolnišnice. Policija naj bi že zaslišala več ljudi, a napadalce še vedno iščejo.

Tokratni primer je še enkrat usmeril pozornost na odnos do žensk v največji demokraciji na svetu, kjer so skupinska posilstva pogosta, v povprečju pa je vsakih 20 minut posiljena ena ženska.

A po ocenah policije le štiri od desetih žrtev prijavijo posilstvo, glavni razlog za to pa je predvsem strah pred izbočenjem iz družine in skupnosti.

Novo grozodejstvo se je zgodilo ob še vedno odmevajočem skupinskem posilstvu 23-letne študentke na avtobusu v New Delhiju decembra lani. Dekle je zaradi hudih poškodb pozneje umrlo v bolnišnici v Singapurju.

Za posilstvo sodijo štirim moškim in enemu najstniku, medtem ko se je šesti obtoženec ta teden obesil v svoji zaporniški celici.

Novo skupinsko posilstvo v Indiji
Novo skupinsko posilstvo v Indiji