Policija je začela preiskavo napada. Foto: Reuters
Policija je začela preiskavo napada. Foto: Reuters

Napadalec se je razstrelil na motorju, ko se je zaletel v policijsko vozilo, poroča britanski BBC. Med žrtvami je vsaj pet policistov. Med žrtvami sta tudi lokalni novinar in sedemletni deček. Za zdaj še ni jasno, kdo je izvedel napad, saj odgovornosti še ni prevzela nobena skupina. Cilj napada so bili policisti in paravojaške sile, ki so varovali cesto do Afganistana, ki povezuje plemensko območje kiber in mesto Peševar.

Napad je bil izveden v bližini meje z Afganistanom, na območju, kjer so varnostne sile okrepile boj proti pakistanskim talibanom in drugim militantnim skupinam. Boj so okrepile po pokolu decembra 2014, ko so talibani napadli šolo, ki je pod okriljem vojske, in pobili več kot 148 ljudi, med njimi večinoma otroke.

Prejšnji mesec se je v Pakistanu samomorilski napadalec zaletel v vladni objekt in se razstrelil, ob tem pa je bilo ubitih 23 ljudi. Napadi niso več tako obširni, ker so varnostni organi povečali prizadevanja v boju proti talibanom in jih stisnili na manjša ozemlja. So pa pogosti samomorilski napadi na cilje varnostnih sil. Ob talibanih so vse bolj dejavne tudi druge skupine.