Foto:
Foto:
Pakistanska vojska je odločena obračunati z islamski skrajneži v državi.

Dva neznanca sta na avtomobil islamskega klerika streljala z avtomatskim orožjem z motorja in ubila še sopotnika. Umor naj bi bil povezan s spopadi med pakistanskimi šiiti in večinskimi suniti.

Kan je za posledicami šestih ran umrl v bolnišnici. Njegovega predhodnika, muftija Mizamudiona Šamzaja, so ubili v maju.

V dveh napadih med verskim zborovanjem ene ali druge muslimanske sekte je v zadnjem mesecu umrlo 70 ljudi. Policija je v prav danes prijela več kot 50 pripadnikov prepovedane skrajne islamske skupine, ki naj bi bili povezani z napadoma. V preteklih dneh so prijeli več skrajnežev, tako med suniti, kot šiiti. V petek so oblasti prepovedale verska zborovanja - z izjemo mošej.

V Pakistanu živi okoli 150 milijonov muslimanov, 15 odstotkov med njimi pa je šiitov.

Ugrabili kitajska inženirja
V Pakistanu sta bila ugrabljena kitajska delavca, ki sta pomagala graditi hidroelektrarno, ugrabili pa so tudi dva pakistanska varnostnika.

Kitajska inženirja so ugrabili v bližini Južnega Vaziristana, ki je pod nadzorom plemenskih poglavarjev in kjer pakistanske varnostne sile že več mesecev iščejo pripadnike talibanov in teroristične mreže Al Kaida.

Južni Vaziristan je od marca prizorišče srditih spopadov med vojsko in oboroženimi skrajneži.