Napadalca, najstnika, je uspelo na parkirišču šole ustaviti prostovoljnemu gasilcu, ki ga je zadržal do prihoda policije. Foto: AP
Napadalca, najstnika, je uspelo na parkirišču šole ustaviti prostovoljnemu gasilcu, ki ga je zadržal do prihoda policije. Foto: AP

učiteljica in dva učenca. Gasilcuje je uspelo obvladati najstniškega napadalca, ki je predtem že ubil očeta.

Ranjena otroka so prepeljali v bolnišnico s helikopterjem in nista v smrtni nevarnosti. Do streljanja je prišlo opoldne na šoli, v kateri je bilo okoli 286 učencev. En otrok je bil ranjen v nogo, drugi v stopalo, medtem ko je krogla učiteljico zadela v ramo.

Prostovoljni gasilec preprečil tragedijo
Preiskovalci so približno dva kilometra od šole odkrili truplo, ki ga je policija povezala s streljanjem na šoli. Preiskava je hitro razkrila, da gre za 47-letnega očeta najstniškega napadalca. Po uboju očeta je napadalec vzel avtomobil in se odpeljal do 3 km oddaljene šole, kjer je začel streljati že na parkirišču, a ga je hitro uspelo obvladati prostovoljnemu gasilcu, ki je bil na dolžnosti v šoli.

Četrti strelski pohod v tednu dni
V zadnjem tednu so se v ZDA zgodili že trije strelski pohodi. V zvezni državi Washington je moški streljal v nakupovalnem središču in ubil štiri ljudi. Devet ljudi je bilo ranjenih, ko je človek v vojaški uniformi z nacističnimi oznakami streljal v Houstonu. Do streljanja je prišlo na Univerzi Illinois, en človek je bil ubit, štirje ljudje pa ranjeni.