V julijski nesreči je umrlo 60 ljudi. Foto: EPA
V julijski nesreči je umrlo 60 ljudi. Foto: EPA

Nesreča se je zgodila v ponedeljek zgodaj zjutraj po tamkajšnjem času, ko je tovorni vlak trčil v potniški vlak, ki je čakal na železniški postaji Bhadervah v okrožju Šivpuri. Trk vlakov je bil tako močen, da je enega izmed vagonov dvignilo v zrak. Kot poroča BBC, so oblasti sporočile, da vzrok nesreče še ni znan, a da je v tistem času močno deževalo.

"Nesreča se je zgodila okoli 4. ure in 40 minut zjutraj, ko je tovorni vlak trčil v na mestu stoječ vlak Gwalior Intercity Express. V tem času je močno deževalo, vidljivost pa je bila izjemno slaba," je povedal tiskovni predstavnik železnic KK Dubey. "Iz vlakov, ki sta bila močno poškodovana, so reševalci odnesli 13 trupel, najmanj 30 ranjenih pa so odpeljali v bližnje bolnišnice," je dodal predstavnik policije Radžendra Prasad.

Številne nesreče na indijskih železnicah
Indijske železnice, ki so za Indijce glavno prevozno sredstvo na dolge razdalje in povezujejo vse dele države, operirajo z 9.000 vlaki in vsak dan prepeljejo 18,5 milijona potnikov. Na železnicah se vsako leto zgodijo številne nesreče, samo letos sta se zgodili že dve hujši. Julija je podobna nesreča, ko se je en vlak zaletel v drugega, ki je stal na postaji, na vzhodu Indije terjala 60 življenj, maja pa je v iztirjenju vlaka v zahodnem Bengalu umrlo 150 ljudi.