Nad Cleggom so številni razočarani. Foto: EPA
Nad Cleggom so številni razočarani. Foto: EPA

Clegg je močno razočaral svoje privržence, ker je njegova stranka popustila pri dvigu šolnin za vpis na univerzo, saj je bila prav to, torej zamrznitev rasti šolnin, ena glavnih obljub v predvolilni kampanji. Zdaj pa se je koalicija, v kateri so ob liberalnih demokratih še konservativci, odločila, da bo kar potrojila najvišjo mogočo šolnino, ki bo zdaj znašala 9.000 funtov letno (11.266 evrov).

Popuščanje je močno razjezilo Cleggove volivce, zato se jim je opravičil in v dvominutnem govoru priznal, da je storil napako: "Zavedam sem, da so številni volivci jezni in razočarani nad menoj. Resnično smo si prizadevali, da se šolnine ne bi več dvigale, a ne bi smeli obljubljati nečesa, česar nismo mogli uresničiti," je dejal.

Nova glasbena uspešnica
Cleggov govor pa je požel še več zanimanja kot sicer, ker ga je satirična spletna stran www.thepoke.co.uk z njegovim dovoljenjem opremila z glasbeno podlago in ga celo ponudila kot singel na programu iTunes. Posnetek je postal eden najbolj gledanih na Otoku, vprašanje pa je, ali bo Cleggu z njim dejansko uspelo pomiriti študente in javnost. Liberalnim demokratom je podpora namreč padla na najnižjo stopnjo do zdaj.

"Pojočega" Clegga si lahko ogledate spodaj.