Asma Al Asad je nedavno v javnem pismu podprla svojega moža Bašarja Al Asada, ki po njenih besedah dela za dobro ljudi. Foto: EPA
Asma Al Asad je nedavno v javnem pismu podprla svojega moža Bašarja Al Asada, ki po njenih besedah dela za dobro ljudi. Foto: EPA

"Draga Asma! Nekaterim ženskam je pomemben njihov stil, nekaterim pa njihov narod,'' je poziv Asmi Al Asad v videoposnetku, ki si ga je na Youtubu ogledalo že 25.000 ljudi (objavljen je spodaj).

Huberta von Voss-Wittig in Sheila Lyall Grant trdita, da je njuna zasebna pobuda neodvisna od ZN-a in vlad.
"Kaj se je zgodilo s teboj, Asma? Več tisoč sirskih otrok je bilo že ubitih ali ranjenih. Nekega dne nas bodo naši otroci vprašali, kaj smo naredili, da bi ustavili krvavo prelivanje krvi? Kakšen bo tvoj odgovor, Asma? Da nisi imela izbire? ... Asma, ko ti pred spanjem poljubiš svoje otroke, jih druga mati več nima ob sebi. Vsi ti otroci bi bili lahko tvoji otroci. Pa saj to so tvoji otroci."

Kot podpisnice objavljenega sporočila so v sporočilu navedene 'ženske z vsega sveta'. Sporočilo so medtem že podprli številni filmski zvezdniki po svetu, med njimi francoska filmska igralka Catherine Deneuve.
"Zavzemi se za mir, Asma. V imenu ljudstva spregovori zdaj. Ustavi svojega moža in njegove podpornike. Nehaj biti le očividka. Nikomur ni mar za tvojo podobo, mar jim je za tvoja dejanja. In to zdaj. Podpišite pismo za Asmo Al Asad."

36-letna Asma je bila rojena v Londonu in se je z Al Asadom poročila leta 2000, istega leta, ko je postal predsednik Sirije. Znana je po tem, da sledi modi in se oblači v izdelke znanih svetovnih oblikovalcev.