Ministrica Sylvi Listhaug je bila pri skoku v morje oblečena v zaščitno obleko in priznala, da njen podvig zaradi tega
Ministrica Sylvi Listhaug je bila pri skoku v morje oblečena v zaščitno obleko in priznala, da njen podvig zaradi tega "ni ravno primerljiv" z begunci, ki tovrstne opreme nimajo. Foto: Reuters

"Ne morem se postaviti v isto kožo kot begunec, a lahko vsaj vidim in izkusim iz njihove perspektive, kako je biti v vodi," je dejala ministrica za norveški spletni portal Local. V morje se je sicer vrgla v zaščitni obleki, zato je priznala, da podvig "ni ravno primerljiv", saj begunci nimajo takšne opreme.

Fotografije ministrice, kako v oranžni zaščitni obleki skoči iz norveškega reševalnega plovila in kako jo potem "rešijo", so zakrožile po družbenih omrežjih, kjer pa so naletele predvsem na kritične odzive.

"Naslednji teden: Sylvi Listhaug preverja, kako je biti slep, tako da je zaprla oči," se je norčeval nekdo na Twitterju. "Kaj pa, če bi odprla okna, da bi videla, kako je biti brezdomec," je predlagal drugi.

Listhaugova, članica Progresivne stranke, ki sicer nasprotuje priseljencem, je položaj zasedla decembra in medtem že napovedala zaostritev imigracijskih pravil. Med drugim želi beguncem omejiti predvsem pravico do združevanja družin in da bi dobili dovoljenje za stalno prebivanje na Norveškem, piše BBC.

Norveška ministrica skočila v morje
Norveška ministrica skočila v morje