Poškodovana železniška proga na zahodu Indije. Veliko infrastrukture je zaradi močnih monsunskih nalivov uničene. Foto: Reuters
Poškodovana železniška proga na zahodu Indije. Veliko infrastrukture je zaradi močnih monsunskih nalivov uničene. Foto: Reuters
Iztirjenje vlakov v Indiji

Vlaka sta se iztirila blizu mesta Harda v zvezni državi Madža Pradeš. Potniki so povedali, da je kmalu po nesreči voda zalila vagone.

Predstavnik policije je dejal, da so iz vagonov pobrali vsa trupla, da pa bi število smrtnih žrtev lahko še nekoliko naraslo. Poškodovane so odpeljali v bolnišnico.

Slabe razmere zaradi močnega dežja
Vlak, ki je peljal iz Mumbaja v Varanasi, je nenadoma zadel val vode narasle reke Mačak, pri čemer so se iztirili zadnji štirje izmed petih vagonov, je povedal predstavnik ministrstva za železnice Anil Saksena, ki je dodal, da se skušajo prebiti do vseh vagonov, da bi rešili morebitne ujete. Drugi vlak, ki je iz zahodnega mesta Patna peljal v Mumbaj, je prav tako zadel vodni val. Pri tem je iztirilo prvih šest vagonov.

V preteklih dneh je na območju močno deževalo, tako da so ceste in druge prometne povezave močno poškodovane.

V zadnjih tednih je monsunsko deževje predvsem v zahodni in vzhodni Indiji zahtevalo že okoli 180 življenj. Zaradi zemeljskih plazov in poplav so se porušile tudi številne stavbe.

Vlak glavno prevozno sredstvo
Samo v letu 2014 je v železniških nesrečah v Indiji umrlo več kot 25.000 ljudi. Glavna razloga sta preobremenjenost vagonov in slaba vzdrževanost tirov. Premier Narendra Modi je napovedal velika vlaganja v posodobitev omrežja, kar pa bo trajalo več let.

Z vlaki se vsak dan prevaža kar 23 milijonov Indijcev.

Iztirjenje vlakov v Indiji