Svet
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.3 od 18 glasov Ocenite to novico!
Donald Trump
Trump z zdravnikom Bele hiše Ronnyjem Jacksonom. Po pregledu je ameriški predsednik pomahal novinarjem in odhitel na Florido. Foto: Reuters
Donald Trump
Trump se je z ženo Melanio in sinom Barronom za konec tedna znova odpravil na Florido. Foto: Reuters

Dodaj v

Zdravnik Bele hiše: Trump je odličnega zdravja

Več podrobnosti zdravstvenega pregleda bo znanih v torek
13. januar 2018 ob 11:59
Washington - MMC RTV SLO, Reuters, STA

Ameriški predsednik Donald Trump, ki je opravil prvi zdravniški pregled, odkar je lani januarja nastopil položaj, je po mnenju zdravnika v Beli hiši "odličnega zdravja."

Trumpa so v petek vojaški zdravniki v bolnišnici Walter Reed National Military Medical Center pregledovali približno tri ure, zdravnik Bele hiše Ronny Jackson pa je po njem dejal, da je pregled potekal "izjemno dobro." "Predsednik je izvrstnega zdravja, in veselim se, da vam bom v torek predstavil podrobnosti obiska," je v izjavi za javnost, ki jo je poslala Bela hiša, zapisal Jackson. Po navedbah tiskovne predstavnice Bele hiše Sarah Sanders je Jackson že tretji mandat zdravnik ameriškega predsednika, kar pomeni, da je bil tudi zdravnik Trumpovega predhodnika Baracka Obame.

Trump je po pregledu pomahal novinarjem pred zdravstvenim centrom, ni pa želel odgovarjati na novinarska vprašanja, potem pa se z družino odpravil v Palm Beach na Florido.

71-letni Trump je pregled opravil le nekaj dni po izidu knjige Ogenj in bes: Znotraj Trumpove Bele hiše, v kateri je Michael Wolff Trumpa označil za neosredotočenega in otročjega. Po izidu knjige se je na Belo hišo usul plaz vprašanj glede Trumpovih nasprotujočih se izjav o ključnih politikah in zaradi njegovih spornih potez. Trump se je v odzivu na knjigo, ki ga opisuje kot intelektualno in čustveno neprimernega za predsedniški položaj, označil za "stabilnega genija".

Kateri podatki o Trumpovem zdravstvenem stanju bodo znani javnosti, bo odločila Bela hiša, predsedniku namreč ni treba razkriti ničesar. Kot poroča Reuters, bo Jackson v torek najverjetneje odgovorjal na vprašanja o izvidih pregleda.

Brez psihiatričnega pregleda
Bela hiša je dala jasno vedeti, da Trumpov zdravstveni pregled ne bo vseboval psihiatričnega pregleda. V preteklosti so objave zdravstvenega stanja predsednikov običajno vsebovale navedbe osnovnih podatkov o teži, tlaku in ravneh holesterola. Po besedah direktorice predsedniških študij v Millerjevem centru na univerzi Virginia Barbare Perry obstaja dolga zgodovina razprav o tem, kateri podatki o predsednikovem zdravju naj bodo objavljeni. Tako je John F. Kennedy razkril svoje vojne poškodbe, ne pa recimo tega, da je imel Addisonovo bolezen. (op. gre za bolezen zaradi zmanjšanega delovanja skorje nadledvične žleze). Perryjeva meni, da bi morali predsedniki opraviti niz pregledov in testiranj, ali so primerni za predsedovanje.

Ko se je Trump še potegoval za predsedniški položaj, je objavil poročilo, v katerem je njegov osebni zdravnik dejal, da bi bil Trump "najbolj zdrav posameznik, ki je bil kdaj koli izvoljen za predsednika".

Poročilo o Trumpovem zdravju bo po mnenju Georgea Annasa, vodje centra za zdravstveno pravo, etiko in človekove pravice na bostonski univerzi za javno zdravje kratko in polno pohval. Mislim, da ne gre pričakovati nič drugega, kot da bo objavljena vsebina Trumpa predstavila v dobri luči, napoveduje Annas.

K. T.
Prijavi napako
Komentarji
WeeBay
# 13.01.2018 ob 12:52
Kako pa to? A niso na CNN rekli da ima Alzheimerja? A niso na MSNBC-ju rekli da ima Trump demenco? Ali to pomeni da so nam avtorji na MMC-ju lagali? Ali to pomeni da so nam demokrati, liberalci in ms mediji lagali???? Kaj za vraga se dogaja?

Očitno si liberalci in demokrati tako močno želijo, da Trump odvrže nuko. Vsa teorija se je podrla kot hišica iz kart. Najprej so bili Rusi (propalo), potem so MS mediji udarili z tako imenovanimi "naj bi" novicami in zdaj ko tudi to več ne deluje, so se spravili na Trumpovo zdravje. No tudi tu so pogrnili.

Medtem pa borni indexi pokajo po šivih. Dow je prejšnji teden dosegel 25K, včeraj pa so se borze zaprle pri števili 25.800. Torej bo dow verjetno naslednji teden dosegel 26K.
patriot1970
# 13.01.2018 ob 12:24
Mislim, da ne gre pričakovati nič drugega, kot da bo objavljena vsebina Trumpa predstavila v dobri luči, napoveduje Annas.

....kot tudi na MMC-ju,....ni pričakovati nič drugega, kot članek,...ki bo Trumpa prikazal v slabi luči!
patriot1970
# 13.01.2018 ob 12:27
...je pa Trump nedvomno poslabšal zdravje velikemu številu MS novinarjem,....prednjači CNN, kjer bi nedvomno potrebovali.......... dežurnega travmatologa!
Sebastjan666
# 13.01.2018 ob 15:02
Saj ni ravno problem, koliko je novic o Trumpu na dan. Problem je, da pisci člankov o Trumpu pišejo večinoma na nivoju rumenega tiska, ne pa ozadij dogajanja oz. ideologije, ki stojiv ozadju.
V ozadju se veliko dogaja, posebno so zanimiva tista liberalna/neokonzervativna/ filantropska/nevladna/bančna združenja in pa Trumpova politika. Ampak RTV o tem ne bo nič (pre)pisal. Že če bi kakšno povedali o Facebooku, Googlu, NSA/CIA in povezavi s Trumpom bi veliko razkrili. Jared Kushner (kot mož, ki stoji za/nad Trumpom) in Mark Zuckerberg&Co. imajo recimo veliko skupnega v oblikovanju nove svetovne politike. Poti seveda vodijo v Council on Foreign Relations (in ostala liberalna združenja) in v Jeruzalem, hočem reči v Tel Aviv.
Če pa bi zraven dodali še Chabad Lubavitch (v ZDA pogosto preko ljudi iz bratovščine Alpha Epsilon Pi - recimo Harvard University), bi pa razkrili še več.
Povezava med Kushnerjem, Zuckerbergom, Chabad Lubavich je pa tudi Yuri Milner (znani sodelavec še enega lopova iz Rusije, Khodorkovskega) - zraven pa dodajte še Aspen (tam domuje Rockefellerjeva struja iz Aspen Insitute), kjer je še en pomemben član te združbe, Roman Abramovič zgradil mega židovski center za 18 milijonov evrov, v kraju s 6500 prebivalci.
Ampak mediji so seveda (namerno) postavili zgodbo na glavo - center ni v Moskvi pri Putinu, center te zgodbe je v Jeruzalemu, pri Chabad Lubavitch.
A bo FBI razodel ozadja ali bo ostalo samo pri 'Putinu'?

Zraven pa dodajte še
vplivno Sheryl Sandberg, ki se seli med Facebookom in Googlom, malo piše za bankirski Huffington Post, je seveda članica vplivne bratovščine Phi Beta Kappa, in pa v vodstvu Brookings Institute......
Ruth Porat iz Googlea, ter članica Council on Foreign Relations, vodja v Morgan Stenly, Brookings Institute.....
Katie Harbath - Facebook, vodi po domače povedano politične kampanje s pomočjo facebooka na volitvah (Nemčija, Indija, ZDA, Brazilija.... ), delala za National Republican Senatorial Committee, za Rudy Gulliania, ter za vplivno republikansko lobi PR družbo DCI Group ( stranke so ExxonMobil, Boeing, General Motors Corporation, Microsoft, U.S. Telecom Association).....

aja, knjiga wolffija bo razkirla vsa trumpova ozadja :), zato pa jo RTV tako promovira
Hopi
# 13.01.2018 ob 14:14
Sicer pa ko se že toliko govori o psihozi Trumpa.

Že marsikateri komentator je opazil mnogo negativističnih pisarij
o Trumpu. Že tudi po 2x na dan.

Iz tega bi zlahka vsak psiholog sklepal na BOLESTNO
PREGANJAVICO našega medija pred Trumpom.
josh k.
# 13.01.2018 ob 12:55
Kako ne bo zdrav, ko pa je potičko.
ATP
# 13.01.2018 ob 12:00
Mentalnega tudi ;-)
WeeBay
# 13.01.2018 ob 18:39
To pa zato, ker ga Trump spoštuje in jasno tudi obratno. Trump spoštuje Putina saj je velik vodja in močan leader. Trump ne prenese pussijev.
janezi
# 13.01.2018 ob 14:10
pa zakaj se je tolikim zameril ? pač če ne zmagaš izgubiš-ni konec sveta.
DrKošarke
# 13.01.2018 ob 14:08
hehe kako lepo je gledat jok mainstream medijev zaradi trumpa
mb128
# 13.01.2018 ob 13:25
Še na mnoga predsednikovanja, pardon leta!
WeeBay
# 13.01.2018 ob 18:37
Je še kdo ki ga Trump ni užalil?

Putina
Hopi
# 13.01.2018 ob 16:26
Bravo Sebastjan666 ob 15:02

Krasen kontra komentar!!!

Lp
WeeBay
# 13.01.2018 ob 13:03
A ni Joe Scarborough iz MSNBC-ja nekaj mesecev nazaj izjavil da ima Trump demenco in uporabniki na tem portalu so temu slepo verjeli?

Res je sem našel posnetek...Zanimivo kako v posnetku Joe našteje, da New York daily News, da ljudje blizu Trumpa pravijo da je duševno unfit. Joe pravi, da so mu ljudje, ki so bili blizu Trumpa med kampanjo rekli (lol) , da ima zgodnjo fazo demence.

To je zgolj še en dokaz, da so MS mediji najbolj pokvarjeno zlo na tem svetu. In ljudje so mu potem še ploskali in se z njim strinjali. Ta Joe Scarborough in tista Mika sta res pravi zgubi.
Rozmarin
# 13.01.2018 ob 12:42
@Ramus
Ker so psihiatri že povedali da je neuravnovešen,...

A kar na daljavo al kako?
Bivši uporabnik
# 13.01.2018 ob 12:07
Saj tudi psihiater ne bi ničesar našel.
realist65
# 13.01.2018 ob 21:35
Fizično, je res videti.
Hopi
# 13.01.2018 ob 19:27
Če imaš potrpljenje in si prebereš to resnico, boš vedel, čemu
naši mediji pišejo v ČenČe stilu!

Na Madžarskem bodo spomladi 2018 volitve.

In kaj zahtevajo Trumpovi Republikanci v zvezi s tem?

»Kongresnik Andy Harris (R-MD) [Repub. iz Marylanda] je
poslal pismo "Spoštovani kolega" naslovljen na State
Department - sekretarju Rex Tillersonu. S prošnjo na člane State
Departmenta, da ustavijo financiranja neodvisnih medijev na
Madžarskem. Orban nasprotuje "BRUSELJSKI HEGEMONIJI" in
brani nacionalni interes pred "liberalizmom", financiranim s strani
SOROSA.«

»Zahteva, razposlana v torek, tudi poziva kolege kongresnike,
da pišejo državnemu sekretarju Rex Tillersonu tudi glede
prekinitve 700,000$ nepovratnih sredstev za podporo ciljnim
"medijem". Ki pod krilatico [pripeljati do demokratične reforme]
sugerirajo v zavezništvo z Natom in v zavezništvo z Evropsko
unijo (EU), katere.država Madžarska sicer je članica.«

»Republikanski kongresnik za Maryland je pozval madžarskega
predsednika vlade Viktorja Orbana da ohranja "odprtega tipa
sogovornika" z zahodno civilizacijo. Ter, da ohranja "tradicionalne
vrednote in kulturne dediščine na Madžarskem ... In je VODILNI
evropski GLAS PROTI množičnemu priseljevanju in PROTI
bruseljski hegemoniji".«

»Predsednik vlade Orbán že od začetka pristopa k številnim
političnim vprašanjem, vključno z obrambo, varnostjo,
antiterorizmom, zunanjo politiko ali priseljevanjem, Kar
natančno odraža iste zahteve predsednika Trumpa.«

»Prav tako, kot je predsednik Trump razglasil za "Ameriko prva",
je Madžarska PRVA zasledovala SVOJE nacionalne interese.
Mnogokrat v konfliktu z "liberalizacijo" od Sorosa financirano
opozicijo.«

»Ko je bila napovedana donacija v višini 700,000$, je madžarska
vlada kritizirala USA državno ministrstvo, ker se ji je zdelo
vmešavanje v notranje zadeve Države pred nacionalnimi volitvami
spomladi 2018.«

»Madžarski tiskovni predstavnik je v sredo povedal, da v
madžarskem nacionalnem posvetovanju večinoma zavračajo
NAČRT SOROSA (op.hopija: se spomnite tisti obvezni milijon
priseljenih na leto?), da bi preselili bližnjevzhodne in afriške
migrante v EU prek sistema obveznih kvot.«

Breitbart News: 11 Jan 2018
guglaj:
Rep. Harris: End Obama-Era Policy of Funding ‘Opposition
Media’ in Hungary
prevajanje:
Rep. Harris: Konec Obama-Ere politike financiranja "opozicijskih
medijev" na Madžarskem

Tu je vsaj ODKRITO POVEDANO, kaj vse
[OBAMA&HILLARY&Ameriški NATO] skupek je (in še) počenja z
našimi Mediji. Saj so ti mediji od tujca PLAČANI za TO. Od
Sorosa in od State Departmenta (Zun. Min.) USA, pa še od koga.

In se Bodo MORALI ti tujcu PRODANI Mediji zavedati, da je
Obama-Ere KONEC.

Komentatorje pred menoj pa sprašujem, KDO potrebuje psihiatra?

Mimogrede, enega imamo že ves čas »Noro Samostojne???«
Slovenije v parlamentu!
moj komentar
# 13.01.2018 ob 18:27
Problem je, da pisci člankov o Trumpu pišejo večinoma na nivoju rumenega tiska, ne pa ozadij dogajanja oz. ideologije, ki stojiv ozadju.

Na žalost je kopiranje ameriškega rumenega in fejk medija višek našega državnega novinarstva. V privat novinarstvu ni nič boljše.
Vsi so odvisni od donacij ameriškega propagandnega štaba in njihovih nevladnih organizacij, ki delujejo na našem ozemlju.
genniuuss
# 13.01.2018 ob 14:55
Tao3
# 13.01.2018 ob 14:38
Če je on zdrav, smo vsi ostali bolani ...


kolk vas pa je ?
neprilagojen
# 13.01.2018 ob 14:17
smem vpasati na kateri pravni podlagi in na katerem krsenju pravil je ta komentar izbrisan?
ce ne krsi pravila in zakonodajo RS, tisti kateri ga izbrise, krsi zakonodajo RS in zakonodajo EU o osnovnih clovekovih pravicah, svobode izrazanja
hvala za razumevanje

https://www.youtube.com/watch?v=1oRds1S9
_4M

Ramus
# 13.01.2018 ob 12:25
Zdravnik Bele hiše: Trump je odličnega zdravja

Trump rabi psihiatra ne splošnega zdravnika,....
HOR
# 14.01.2018 ob 03:01
Clinton je v mnogočedem prodajal enake poltične cilje, kot Trump, pa se ne spomnim takega medijskega cirkusa glede tega ...
LINK ( klik na sliko za video) ali copy-paste v iskalnik
https://twitter.com/trumpamerican/status
/799149767280295936
moj komentar
# 13.01.2018 ob 18:30
Zakaj se politiki in ultra bogataši izogibaju pregledom pri psihijatrih?
No, dragi novinarji, dal sem vam iztočnico, vi pa nadaljujte naprej. Mogoče res postanete pravi novinarji in ne samo prepisovalci rumenega tiska, ki se podpisujete z inicijalkami lažnega imena in priimka.
Hopi
# 13.01.2018 ob 16:18
Sicer pa:
Koliko naših predsednikov vlade, države in poslancev, na
določene čase, opravlja psihofizične preglede? In da se
kritični rezultati javno objavijo?!

Ali potem mediji znajo pometati pred svojim pragom?

Ali pa so takšne stalne kritike Drugih le za v Trač - ČenČe revije.
Kekec99
# 13.01.2018 ob 14:46
Kakorkoli, je bolj zdrav kot Hillary.
Juhu
# 15.01.2018 ob 22:55
V Ameriki ni korupcije v zdravstvu.
Nikolas
# 14.01.2018 ob 07:20
...pa ga je pregledal tudi psihijater ? ...
objective
# 13.01.2018 ob 22:52
Ja če zdravnik pravi da je tako zdrav potem tudi dobro sliši. Zadnjič med petjem himne se je malo izgubil; torej ali je res ne zna ali pa je dementen.
moj komentar
# 13.01.2018 ob 19:14
Trump je popoln odraz patološkega stanja kompletne ameriške "asshole" družbe.
Hopi
# 14.01.2018 ob 11:27
Nikolas: ob 07:20
...pa ga je pregledal tudi psihijater ? ...
----------------------
Ne, nikakor, ne!
Trump je pregledal psihiatra...
REsnica
# 13.01.2018 ob 17:27
zdravnik pravi da so debelemu plešastemu starcu ledvica še ok, zato ni potrebe da ga pregleda psihiater.
Hopi
# 13.01.2018 ob 14:03
Che: ob 12:52
Ma pomoje njemu fali malo mozga
------------------
Komu, pa ne?
Zadeti Derviš
# 13.01.2018 ob 13:03
Zdrav duh v zdravem telesu.
bolkonsky
# 13.01.2018 ob 12:17
Zdravnik Bele hiše: Trump je odličnega zdravja
------------------
me veseli in mu želim še veliko let čvrstega zdravja...

ampak,kar 'nastavlja' (in noče in noče proč,he,he) se vprašanje o enem od treh 'elementov',ki
tvorijo človekovo zdravje v celoti...
cepc
# 13.01.2018 ob 19:30
A se upa kaj drugega povedat
felipesko
# 14.01.2018 ob 10:59
Zdravnik Bele hiše: Trump je odličnega zdravja

Za Trumpovo bolezen itak ni zdravila........
garmond
# 14.01.2018 ob 00:23
Se grem stavit, da pa kolesc mu niso šli štet. Ne bi rekel, da so mu vsa "na broju".
aktivist
# 13.01.2018 ob 12:40
1st world problems...
tedi77
# 13.01.2018 ob 12:25
Kakšnega zdravje je, vidimo vsak dan iz njegovih nastopov. Kakšnega zdravja je država, ki jo vodi, takisto.
nikhrast
# 13.01.2018 ob 16:39
WeeBay, pa ostali trumpovci, pa zakaj gledate CNN, pa NBC..., glejte samo Fox News!!!

Trump je pa imel edem of najslabših tednov, saj še republikanci se sprašujejo če je sposoben za to funkcijo. Je še kdo ki ga Trump ni užalil?

Se vidi da ima duševne probleme, vse je najslabše ali pa najboljše, pa vse se more vrteti okoli njega. Pa kar reče danes, bo jutri zanikal.

Pa uboga Melanie, ni ćudno da se skriva, na listi poznavnosti v Ameriki je kot First Lady neverjetno nizko na listi. Kaj je res plačal $130 tisoč za servis?
Tao3
# 13.01.2018 ob 14:38
Če je on zdrav, smo vsi ostali bolani ...
glasrazuma
# 13.01.2018 ob 14:57
če je on zdrav, sem jaz Kekec :)
Che
# 13.01.2018 ob 12:52
Ma pomoje njemu fali malo mozga
Ramus
# 13.01.2018 ob 12:27
Bela hiša je dala jasno vedeti, da Trumpov zdravstveni pregled ne bo vseboval psihiatričnega pregleda.

Ker so psihiatri že povedali da je neuravnovešen,...
Kazalo