"Slovenija je namreč padla v težave, ker ima premalo delovnih mest in ker ustvarja premalo dodane vrednosti," je prepričan Erjavec. Foto: MMC RTV SLO

Na srečanju strankinih kandidatov s poslanci DZ-ja je poudaril, da bo imela stranka kandidate v vseh volilnih okrajih, glede na kandidatno listo na zadnjih državnozborskih volitvah pa je precej pomlajena, kar po Erjavčevem mnenju kaže na to, da ima stranka potencial tudi med mladimi.
Med kandidati je 37 žensk, kar pomeni 42 odstotkov celotne liste, to pa je za Erjavca lep rezultat, ki po njegovih besedah kaže na to, da daje DeSUS posebno pozornost tudi delovanju žensk v politiki.

Med kandidati so trije dozdajšnji kandidati Joško Godec, Franc Jurša in Anton Urh ter poslanka SD-ja Julijana Bizjak Mlakar. Za DeSUS kandidirajo še župani Pirana, Vrhnike in Slovenske Bistrice - Tomaž Gantar, Marjan Rihar in Irena Majcen -, med drugim pa še lastnik televizije RTS Janez Ujčič in Adolf Zupan, nekdanji generalni direktor Telekoma Slovenije.

"DeSUS se zaveda resnosti krize"
Na srečanju je stranka analizirala trenutni politični položaj v državi in pripravila dogovor, kako se bo lotila volitev. Po besedah predsednika stranke so na srečanju podrobno obravnavali strankin program, saj se zavedajo resnosti krize, zato v programu veliko pozornosti posvečajo gospodarstvu in vprašanju, kako do novih delovnih mest. Erjavec je na novinarski konferenci po srečanju poudaril, da je DeSUS trenutno edina prava socialna stranka v Sloveniji, ki predstavlja ljudi.

Spregovorili so tudi o reformah, predvsem pokojninski, za katere menijo, da so potrebne, vendar dvomijo, da bi lahko zgolj z reformami popeljali Slovenijo iz krize. "Slovenija je namreč padla v težave, ker ima premalo delovnih mest in ker ustvarja premalo dodane vrednosti," je prepričan Erjavec.

Stranka bi po volitvah zahtevala revizijo gradnje šestega bloka Termoelektrarne Šoštanj, če bo imela možnost. V stranki nasprotujejo prodaji državnega premoženja, rešitev pa vidijo v tem, da se državni deleži v podjetjih zastavijo kot jamstvo za financiranje dobrih gospodarskih programov.

Cilj stranke ni na vsak način priti v koalicijo, ampak jih zanima, kako zaščititi upokojence in kako v državi uvesti več pravne države, je glede morebitnega vstopanja v koalicijo dejal Erjavec.

Stranka je danes ustanovila svet mladih, ker imajo več kot sto članov, mlajših od 25 let. Predsednica sveta je postala Nikolina Rozman.