Reforme lahko ublažijo finančno situacijo, ne morejo pa nas rešiti krize, pravi predsednik stranke DeSUS. Foto: BoBo
Reforme lahko ublažijo finančno situacijo, ne morejo pa nas rešiti krize, pravi predsednik stranke DeSUS. Foto: BoBo

Ne moremo zahtevati socialne države, socialne varnosti, varnih pokojnin, zdravstvenega zavarovanja, če gospodarstvo ne bo sposobno tega financirati, je predsednik DeSUS-a Karl Erjavec ob predstavitvi kandidatov svoje stranke v Pomurju dejal Erjavec.

Zato je treba začeti vlagati v naložbe, dodaja, čeprav je trenutno le ena - v šesti blok Termoelektratne Šoštanj. Le take naložbe prinašajo oziroma ohranjajo delovna mesta, pojasnjuje, treba pa je tudi zagnati naložbe v energetiki, bogati smo zlasti z vodnimi viri na srednji Savi, medtem ko naj Mura ostane takšna, kot je.

"DeSUS ni tajkunska stranka"
Tako bi začeli reševati tudi gradbeništvo, ki je v krizi, medtem ko naj tajkunske zgodbe v gradbeništvu po njegovih besedah uredi pravna država. Ob tem je opozoril, da se tisti, ki so izkoristili tranzicijo in se šli razne tajkunske zgodbe, še vedno sprehajajo po deželi. Razlog vidi v tem, da ni politične volje za razrešitev tega vprašanja. Ob tem je zatrdil, da DeSUS ni tajkunska stranka.

Kdo so kandidati?
Prepričan je, da bodo v osmi volilni enoti dosegli lep izid, celo dva poslanca. V Pomurju so njihovi kandidati Jožef Rituper na Goričkem, Zsuzsi Kepe v lendavskem okraju, Zvonko Gredar v gornjeradgonskem okraju, Lidija Erjavec v okraju Murska Sobota 2 in Franc Jurša v ljutomerskem volilnem okraju.