TRS je po besedah Hanžka v dveh mesecih od svoje ustanovitve opravil izjemno veliko dela. Foto: BoBo
TRS je po besedah Hanžka v dveh mesecih od svoje ustanovitve opravil izjemno veliko dela. Foto: BoBo

TRS se zavzema za prehransko varnost Slovenije, po oceni Dušana Pluta bi lahko od 10.000 do 20.000 slovenskih kmetij namreč pridelalo več hrane, predvsem pa zdrave. V ospredje postavljajo tudi trajnostno energetiko, ki bi lahko ponudila vsaj 50.000 novih delovnih mest, trajnostno gradbeništvo, skrb za starejše občane, brezplačno šolstvo, dostopnost ljudi do zdravstva in kulturno poslanstvo Slovenije.

Predsednik Stranke za trajnostni razvoj Slovenije Hanžek pa je ob predstavitvi kandidatov stranke v 5. volilni enoti povedal, da so jim druge politične stranke pobrale veliko programskih točk. Poudaril je, da bo 4. december prva stopnička za preizkus dela njihove stranke za prihodnost. TRS ima po njegovih besedah tudi vse več privržencev.

Kandidati TRS-a v 5. volilni enoti so Matjaž Hanžek, Jasmina Imširović, Franc Zupanc, Boštjan Grabner, Tjaša Podpečan, Igor Sancin, Alenka Golež, Drago Slakan, Marta Slakan in Barbara Rovere. Vsi se zavzemajo za večjo zaposljivost, ohranjanje kmetijskih zemljišč, povečanje samooskrbe s hrano, odpravo revščine, varnost delavcev in povezanost ljudi.