TRS Matjaža Hanžka je kandidaturi v 3. volilni enoti priložil napačno soglasje. Foto: BoBo
TRS Matjaža Hanžka je kandidaturi v 3. volilni enoti priložil napačno soglasje. Foto: BoBo
Volilna komisija zavrnila liste nekaterih strank

Iz stranke so sporočili, da so "novi na političnem parketu" in zato nevešči protokolov in postopkov, saj delujejo kot prostovoljci. "Seveda smo vse skrbno preučili in naredili odlično, vendar zaradi posvečanja pozornosti delu z ljudmi, zaradi velike količine dela naredili usodno tehnično napako in kandidatko, ki smo jo na srečanju v Rogu 5. 11. potrdili in javno predstavili, po pomoti zamenjali z drugim kandidatom," so pojasnili.

Stranka se je sicer pritožila na vrhovno sodišče, ki je pritožbo zavrnilo, kar pomeni, da kandidatov TRS-a v volilni enoti Ljubljana Center ne bo. V stranki se volivkam in volivcem opravičujejo in dodajajo, da se jim napaka, če bi imeli za sabo 20 let mandatov, ne bi zgodila. Dodajajo pa, da "kdor dela, tudi greši, še vedno pa je bolje, da greši kot manipulira".

Skupaj pet strank z (delno) zavrnjenimi kandidatnimi listami
Volilne komisije so zavrnile tudi kandidatne liste stranke Stara pravda - Stranka prava (v vseh volilnih enotah - zaradi postopka določitve kandidata), liste Humana Slovenija (v dveh enotah - zaradi neveljavnih podpisov), stranke Zeleni Slovenije (v volilni enoti Ljubljana Center - premalo kandidatov moškega spola), Stranko slovenskega naroda (v Celju), v eni volilni enoti pa so zavrnili stranko SEM - SI.

Volilna komisija zavrnila liste nekaterih strank