"Žalostno dejstvo je, da ima naša stranka z več tisoč člani, zgolj nekaj tisoč evrov mesečnega proračuna," so zapisali v SMS - Zelenih. Foto: BoBo

SMS - Zeleni so namreč prepričani, da so "zaradi zadnje strokovne prevetritve javnega mnenja primorani protestirati". Kot so še zapisali v sporočilu za javnost, so se za ta korak odločili, ker stranka ni bila vključena v "strokovno izpraševanje javnosti Ninamedie, in ker se to ni zgodilo prvič, je evidentno, da to ni naključje".

"Stranke, ki imajo manj podpore, so v raziskave vključene"
V stranki še pojasnjujejo, da ob iskanju razlogov za odločitev, da pri izpraševanju javnosti ni bila dana na razpolago tudi možnost odločitve za stranko SMS - Zeleni, teh niso našli. "Ozirajoč se na dejstvo, da nas sorodne ankete s 3 odstotki podpore postavljajo celo na peto mesto med 21 strankami, si strokovno ne znamo razložiti, zakaj nas anketarji izpraševancem niti ne ponujajo kot eno izmed obstoječih političnih opcij," so še zapisali in dodali, da ob tem ne morejo mimo dejstva, da se kljub temu stranko, ki ji v večini anketah kaže manj kot 0,5 odstotka in se uvršča zunaj prvih 10, ponuja stalno.

"Ali ste zamerili, ker nismo pri vaši agenciji za strokovno raziskovanje javnega mnenja naročili raziskave," ob tem vprašujejo in odgovarjajo, da, v kolikor je tako, "potem prosim sprejmite naše opravičilo, saj mladi žal nimamo toliko razpoložljivih sredstev in si ne moremo privoščiti naročanja dragih raziskav".

Kot žalostno dejstvo pa izpostavljajo, da ima stranka SMS - Zeleni z več tisoč člani zgolj nekaj tisoč evrov mesečnega proračuna. "Torej manj, kot stane ena raziskava," ocenjujejo, zato poudarjajo, da bi jim informacija o tem, kaj menijo volivke in volivci, prišla še kako prav, a si je ne morejo privoščiti. "Vsekakor pa bomo zelo hvaležni, če nam boste oprostili nemoč poslovnega sodelovanja in nas v bodoče vključili v vaše raziskave," so sklenili v SMS - Zelenih.