Andreja se je še kot Andrej večkrat prelevila v žensko, na Gaultierjevi reviji visoke mode leta 2011 je nosil poročno obleko ... Foto: EPA
Andreja se je še kot Andrej večkrat prelevila v žensko, na Gaultierjevi reviji visoke mode leta 2011 je nosil poročno obleko ... Foto: EPA
... ki jo je za na Grammyje istega leta oblekla Rihanna. Foto: EPA

22-letna svetlolasa lepotica je spregovorila za tabloid People: "Svojo zgodbo želim deliti s svetom, saj mislim, da imam družbeno odgovornost. Upam, da bomo z odkritim pogovorom o tej tematiki dosegli, da nekoč ne bo več tako sporna."

"Vedno sem sanjala o tem, da bi bila deklica. Eden mojih najzgodnejših spominov je, kako sem se v materinem krilu vrtela in poskušala posnemati baletno plesalko," je Andreja, ki se je tudi v časih, ko je bila še Andrej, na modnih brveh in snemanjih pogosto prelevila v žensko, povedala za omenjeni tabloid.

"Vsak dan je kot novo odkritje. Bolje se počutim kot kadar koli prej. Počutim se stoodstotno," dodaja.

"Tisto, kar imamo med nogami, ne določa osebe"
Preboj androgenega Andreja Pejića, ki se je rodil v Tuzli, v otroštvu pa se je z družino preselil v Avstralijo, v modnem svetu se je zgodil leta 2011, za revije ženske mode so ga najemali tudi modni velikani, kot sta Marc Jacobs in Jean Paul Gaultier.

Še posebej vloga neveste na reviji kreacij visoke mode slednjega je bila izjemno odmevna, Andrej je takrat nosil obleko, ki jo je pozneje na rdeči preprogi oblekla popzvezdnica Rihanna.

A pred kakim letom in pol, se spominja Andreja, so kljub cvetoči karieri misli o spremembi spola postale vse glasnejše. Andrej se je v ZDA sestal z zdravniki in začel postopek, ki ga je pripeljal do uresničitve sanj o življenju v ženskem telesu.

O fizičnih podrobnosti svoje preobrazbe po vzoru Laverne Cox, transseksualne igralke, ki je zaslovela v zaporniški nadaljevanki Oranžna je nova črna, ne namerava govoriti, saj "nas tisto, kar imamo med nogami, ne določa kot osebe", je prepričana Andreja.