Avtor knjige je pri promociji prejšnje knjige obiskal tudi Slovenijo. Foto:
Avtor knjige je pri promociji prejšnje knjige obiskal tudi Slovenijo. Foto:

Dela v oglaševalski agenciji, pred samoto beži v hrupne lokale in plehke družbe. Do pred kratkim je bil srečno poročen z Anne, svetlolaso lepotico, ki pa ga je užaljena zapustila. A Marc ni ravno nedolžna žrtev ... Njegov razid z ženo je spodbudilo to, da se je noro zaljubil v usodno črnolasko Alice, čutno žensko, ki je "strelovod za moške", in se z njo zapletel v vročo pustolovščino. A težava je v tem, da je tudi Alice poročena in da zaradi Marca noče zapustiti moža ...

Marc si trpljenje lajša z alkoholom, s cinizmom in s prepričanjem, da prava ljubezen ne obstaja in da ljubezen hočeš nočeš vedno traja samo tri leta - to naj bi bila posledica človeškega hormonskega delovanja, proti kateremu smo pač nemočni. Zdi se, da se je Marc ljubezenskih bolečin že prav navadil in mu je z njimi celo prav udobno, ko se Alice odloči, da bo vendarle zapustila moža. Panika! Se bo tudi za njuno ljubezen, ki je bila do zdaj tako sladko neizpolnjena in tako zelo fatal(istič)na, izkazalo, da ima omejen rok trajanja?

Ljubezen traja tri leta je berljiv, duhovit in inteligenten roman, ki so mu mnogi kritiki sicer očitali površinskost, plehkost in pomanjkljivo karakterizacijo, a očitno stopa na kar nekaj žuljev današnje družbe in medsebojnih odnosov ter odpira mnoga zanimiva vprašanja.