Letošnja Slovenka in Slovenec leta v ZDA sta postala Loree Vick in Dick Russ. Foto: Cleveland Slovenian
Letošnja Slovenka in Slovenec leta v ZDA sta postala Loree Vick in Dick Russ. Foto: Cleveland Slovenian

Posebno slovesnost so pripravili v slovenskem narodnem domu na aveniji St. Clair v Clevelandu. Zveza slovenskih narodnih domov želi s svojimi prizadevanji omogočiti izmenjavo idej in pobud za preživetje domov in vzpodbuja nadaljevanje širokega obsega slovenskih kulturnih in družbenih programov.

Upravni urednik in novinar tretjega kanala televizije WKCY Dick Russ je novinar že 35 let. Pred televizijo WKYC je bil 20 let zaposlen na televiziji WJW, kjer je vodil poročila. V 70. letih prejšnjega stoletja pa je delal pri drugih televizijskih in radijskih postajah severovzhodnega dela države Ohio.

Ob svojem delu je zbral številne cehovske nagrade, med drugim srebrni krog Nacionalne akademije televizijskih znanosti in umetnosti. Je član dvorane slavnih novinarskega kluba, Oddajnih postaj Ohia, dobil pa je tudi deset televizijskih regionalnih nagrad emmy.

Višja svetovalka za odnose z javnostmi univerzitetne bolnišnice Clevelanda Loree Vick se je tam zaposlila leta 2005, potem ko je šest let pred tem ustanovila svoje podjetje za medijsko svetovanje. Vickova je 16 let delala pri televizijah CBS in Fox v Clevelandu, stranke njenega podjetja pa so bila med drugim podjetja General Electric, McDonalds in Goodyear Tire.

Poleg Vickove in Russa so izrekli priznanja tudi članom iz osmih slovenskih domov. Dobili so ga Frank Ažman (St. Clair), Donna Bauchar (Fairport), John Kovelan (Holmes Avenue), Fred Nevar (Waterloo), Elaine Peskar (East 80th), Lori Sierputowski (Recher), Frankie Spetich (Barberton) in Martin J. Sweeney (West Park).