(Minula) družinska sreča - Bernie s hčerama Tamaro in Petro in nekdanjo ženo Slavico (v sredini). Foto: EPA
(Minula) družinska sreča - Bernie s hčerama Tamaro in Petro in nekdanjo ženo Slavico (v sredini). Foto: EPA

Knjigo bo napisal britanski pisatelj Tom Bower, ki se je v preteklosti že podpisal pod življenjske zgodbe o Mohamedu Al Fayedu, Gordonu Brownu in Richardu Bransonu, leta 2003 pa je prejel nagrado za športno knjigo leta, ko je preiskoval korupcijo v angleškem nogometu. A o vseh zgoraj omenjenih znanih Britancih je pisal brez njhove privolitve, pri Bernieju pa bo drugače.

Bower in Ecclestone sta se že večkrat dobila na pogovorih, nizkorasli in sivolasi Bernie pa je pisca zatem označil za "pogrebnika", saj naj bi bil Bower brez oklevanja in slabe vesti zmožen "pokopati" dobro ime človeka, o katerem piše. Kljub temu mu je Bernie dejal: "Napiši resnico, pa naj bo dobra ali slaba. Nisem angel."

Bower pa mu je odgovoril: "Spoštujem vsa pravila in pogoje objavljanja, ampak če bom začutil, da mi boš želel kaj prikriti ali bom od koga slišal kritiko na tvoj račun, bom to z veseljem objavil."

Razburljivo življenje
79-letni lastnik komercialnih pravic za formulo 1, ki se ga pogosto označi kar za "alfo in omego" tega športa, naj bi v knjigi z naslovom "No Angel: The Secret Life of Bernie Ecclestone" govoril tudi o povezavah z Downing Streetom, poslovnih vzponih in padcih pa tudi o ljubezenskem življenju.

Spomnimo, tudi zaradi razburkane zasebnosti se pogosto znajde v rumenih časopisih, saj se je lani po skoraj 25 letih zakona ločil od Hrvatice Slavice Radić, poročene Ecclestone. Bernie in Slavica sta bila zelo zanimiv par, saj je Slavica, nekdanji Armanijev model, visoka kar 188 centimetrov in 28 let mlajša od njega. V zakonu sta se jima rodili dve hčeri, Tamara in Petra, ki sta zrasli v pravi lepotici.