Danes 63-letni Arnold Schwarzenegger se je s hišno pomočnico Patty, ki je zanj in Mario delala 20 let, zaplet konec 90. let. Foto: Reuters
Danes 63-letni Arnold Schwarzenegger se je s hišno pomočnico Patty, ki je zanj in Mario delala 20 let, zaplet konec 90. let. Foto: Reuters
Arnold Schwarzenegger in Maria Shiver
Maria je najela eno najboljših odvetnic za ločitve, kar je spodbudilo špekulacije, da bo ločitev precej umazana. Foto: Reuters
Mildred Patricia (Patty) Baena
Patty Baena je za družino Schwarzenegger-Shriver delala več kot 20 let. Foto: Reuters

Rogelio Baena, ki živi v Kolumbiji, je šele pred tedni, ko se je razvedelo za Schwarzeneggerjevo afero in nezakonskega otroka s hišno pomočnico Mildred Patricio (Patty) Baena, ugotovil, da je otrok, za katerega je 13 let mislil, da je njegov sin, v resnici sad razmerja med njegovo nekdanjo ženo in njenim delodajalcem.

Baena prepričan, da sta Patty in Arnie ponaredila rojstni list
Seveda se je takoj obrnil po pomoč k odvetnikom, ki so mu pojasnili, da lahko Terminatorja toži, saj je na otrokovem rojstnem listu on napisan kot oče. Če sta tako Schwarzenegger kot Baena vedela, da to ni res, sta po kalifornijskih zakonih kriva zarote in ponarejanja dokumentov. Rogelio in Patty sta se razšla po 10 letih zakona, oktobra 1997, le nekaj tednov po rojstvu otroka, vendar se nista ločila do februarja 2008, poročajo ameriški opravljivi mediji.

Arnie Mario na kolenih prosil, naj mu odpusti
Medtem pa na dan prihajajo nove podrobnosti v povezavi z ločitvijo kalifornijskega guvernerja - Ian Halperin, ki je pred časom napisal Arniejevo neavtorizirano biografijo z naslovom The Governator, trdi, da je 63-letnik svojo (zdaj že skoraj nekdanjo) ženo Mario Shriver moledoval, naj mu skok(e) čez plot odpusti.

"Pravzaprav je celo potočil nekaj solz. Ve, da je ravnal narobe, zato je na kolenih moledoval za odpuščanje in še zadnjo priložnost. Arnold je Mario večkrat klical in jo prosil, naj mu odpusti," je opravljivi spletni strani Extra povedal Halperin. Od kod mu te informacije, sicer ni želel razkriti.

Maria pomoč poiskala pri Bonu
Shriverjeva se je s svojimi štirimi otroki Katherine (21), Christino (19), Patrickom (17) in najmlajšim Christopherjem (ta je le nekaj dni starejši od Josepha Baena) zatekla k dobremu prijatelju, frontmanu skupine U2 Bonu Voxu. "Maria in Bono sta prijatelja že dolga leta. K njemu se je zatekla po nasvet in oporo po šokantnem spoznanju, da jo je Arnold vsa ta leta varal," je še dejal poznavalec Schwarzeneggerjevega življenja.

Shriverjeva, sicer novinarka in pripadnica ugledne ameriške rodbine Kennedy, je najela eno najuglednejših odvetnic za ločitve Lauro Wasser. Za koliko bo po 25 letih zakona zajetnejši njen bančni račun, še ni znano, je pa britanski tabloid The Sun izračunal, da ji bo verjetno, glede na to, da sta podpisala predporočno pogodbo in da je razlog za konec zakona Schwarzeneggerjeva nezvestoba, pripadla polovica vsega, kar je Arnie med zakonom zaslužil - na koncu bi to lahko zneslo od 200 do 400 milijonov dolarjev.

Če je v tem kaj resnice, bo to daleč najvišja odškodnina ob ločitvi - precej višja tudi od tiste, ki jo je svoji nekdanji ženi Elin Nordegren izplačal golfist Tiger Woods in naj bi po nekaterih ocenah znašala 100 milijonov dolarjev.

Nekdanja varuška: Mene se ni pa nikoli dotaknil
Oglasila pa se je tudi nekdanja varuška Schwarzijevih štirih otrok, ki je za družino delala sočasno s Patty Baena, in se spletnemu portalu TMZ.com potožila, da se je z njo Arnie le spogledoval, nikoli pa ni namignil na kakšen telesni stik. Pa čeprav je bila v tistih časih precej bolj privlačna kot Patty, je še dejala neimenovana nekdanja uslužbenka.