Družabna kronika
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.9 od 40 glasov Ocenite to novico!
Maja Zupan
Maja Taradi se je poslovila od krone najlepše v deželi na sončni strani Alp. 27. mis Slovenije pa je spet postala Maja - Maja Zupan iz Britofa pri Kranju. Foto: Sandi Fišer
Maja Zupan
Zupanova bo predstavljala Slovenijo na 67. izboru za mis sveta, ki se znova vrača v mesto Sanja na Kitajskem. Glavni izbor bo 18. novembra, ko bo aktualna mis Stephanie Del Valle iz Portorika predala svojo krono naslednici. Foto: Sandi Fišer
Lana Krajnc, Maja Zupan in Patricija Finster
Prva spremljevalka je Lana Krajnc iz Maribora, druga pa Patricija Finster iz Polic pri Gornji Radgoni. Mis fotogeničnosti je postala Nina Dolić iz Lucije. Foto: Sandi Fišer
Prenovljen izbor mis Slovenije je bil naravnan tako, da izpostavlja Slovenijo, slovensko podjetništvo, turizem in slovenske blagovne znamke. Foto: Sandi Fišer
O usodi nove mis Slovenije je odločala sedemčlanska žirija, ki so jo sestavljali igralec Rado Mulej, podjetnica Mojca Simic Šolinc, modna oblikovalka in voditeljica Jerneja Podbevšek Zhembrovskyy, podjetnik Jure Knez, pevka Nuša Derenda, direktor marketinga David Miško in zdaj že nekdanja mis Slovenije Maja Taradi. Foto: Sandi Fišer
Nuška Drašček
Izbor na Gospodarskem razstavišču ni minil brez glasbenih vložkov, za te so poskrbeli Žan Serčič in Leja Zupan Debelak, Janja iz pevskega studia Nahtigal, plesalci Jay Dance in člani Zveze društev za cerebralno paralizo Slovenije Sonček, raper Zlatko, Nuška Drašček ter (podobno kot preteklo leto) Sašo Gačnik - Svarogov. Njih pa je podobno kot izhode misic spremljal hišni bend Najlepših 6. Foto: Sandi Fišer
Maja Zupan
Prireditev sta povezovala Nina Osenar in Miha Brajnik. Foto: Sandi Fišer

Dodaj v

Maja Zupan: do krone najlepše v državi brez vzpona na Triglav

67. izbor za mis sveta bo 18. novembra na Kitajskem
10. september 2017 ob 06:59
Ljubljana - MMC RTV SLO

Dijakinja gimnazije in veterinarske šole na biotehniškem izobraževalnem centru v Ljubljani Maja Zupan je na prestolu mis Slovenije nasledila svojo soimenjakinjo Majo Taradi, za katero pravi, da je tudi njena vzornica.

"Občutek, ko zaslišiš svoje ime ime, je čudovit. Je nepopisno lep. Zavedam se vseh odgovornosti, ki jih prinese za seboj, ampak se jih izredno veselim. Če si človek za to, je delo zelo zanimivo, razgibano in predvsem dobrodelno, kar me še posebej veseli," je tik po zmagi za MMC dejala Zupanova.

Po treh dneh intenzivnih vaj v Marmorni dvorani na Gospodarskem razstavišču je 17-letna Gorenjka iz Britofa pri Kranju skupaj s 15 sotekmovalkami stopila pred občinstvo v dvorani in televizijske kamere s ciljem, da postane nova mis. Letošnji izbor za mis Slovenije se je začel že z regionalnimi predizbori. Velik poudarek je bil na lokalnih zgodbah, tako da so gorenjski izbor, na katerem je slavila Zupanova, priredili v rovih pod starim Kranjem, s čimer so želeli povezati lepoto deklet z lepoto Gorenjske in njene zgodovine.

Med drugim so v prvem izhodu predstavljale brezčasno lepoto kulturne dediščine, prikazane skozi zgodovino poznorimskega obdobja, in nosile nakit iz zlate dobe Karnija. "Moja pot se je začela najprej konec februarja, ko sem se potegovala za mis Gorenjske. Pri projektu tako sodelujem že kar pol leta," je poudarila Zupanova.

Po zmagi na regionalnem izboru so se za Zupanovo začele priprave na glavni izbor (Danijela Pančič je osvojila ljubljanski predizbor, mis Štajerske je postala Patricija Finster in mis Primorske Ariana Hodžič, vse štiri regijske zmagovalke so se uvrstile naravnost v finale izbora mis Slovenije). Vmes so kandidatke za naziv mis Slovenija osvojile tudi Triglav, toda Zupanove ni bilo v ekipi, ki jo je vodila (zdaj že nekdanja) mis Taradijeva. "Zaradi zdravstvenih težav se nisem udeležila vzpona na Triglav, je bil pa kar podvig tudi naš finalni izbor. Predvsem so bile v ospredju psihične priprave," je priznala Zupanova.

Korak naprej pri organizaciji
Izbor za mis Slovenije se je letos preselil iz vodnega mesta na obrobju Ljubljane v veliko bolj dogodku primerno dvorano na Gospodarskem razstavišču. Vsi stoli v dvorani niso bili zapolnjeni, toda sam program so organizatorji nadgradili v primerjavi s preteklimi leti in ga močno približali zlatim letom izborov za mis Slovenije. Spomnimo: izbor za mis Slovenija so od leta 2013, ko je slavila Maja Cotič, začeli znova približevati ljudem.

Potem ko je bila le leto pred tem razglašena še ena slovenska mis (takrat Nives Orešnik) brez spektakla in z izborom, ki je potekal na uradnem sklepnem castingu v enem izmed ljubljanskih hotelov. Takrat so organizatorji (to je bilo tudi leto, ko je k organizaciji pristopila aktualna lastnica licence Verkova) morali organizirati celotni projekt v 14 dneh. Leta 2013 so tudi nazadnje priredili izbor na Gospodarskem razstavišču, nato pa so ga za tri leta preselili v Vodno mesto Atlantis.

Kronologija zadnjih izborov za mis Slovenije:
- 2009: Tina Petelin
.
- 2010: Sandra Adam
.
- 2011: Lana Mahnič Jekoš

- 2012: Nives Orešnik

- 2013: Maja Cotič

- 2014: Julija Bizjak

- 2015: Mateja Kociper

- 2016: Maja Taradi


Nova mis: Poudarek na podjetništvu

27. mis Slovenije je priznala, da se ne bi prijavila na izbor, če bi šlo za običajno lepotno tekmovanje: "Jelka Verk, lastnica licence, me je pregovorila in dokazala, da je to projekt, ki ima vsebino in poudarja, da imamo tudi me dekleta vsebino. Projekt nas spodbuja, da se razvijemo na podjetniški poti in na vseh drugih področjih." Zase pravi, da je vztrajna in ko začne verjeti v neki cilj, stori vse, da ga uresniči. "Mogoče ne vedno po sprva začrtani poti, toda vedno pridem do cilja. Sem pa tudi zelo dobrosrčna. Mogoče na začetku delujem hladna oseba, ampak ko se začne človek pogovarjati z mano, res začuti toplino," je še povedala Zupanova.

Zupanova je priznala, da je bila hoja po odru še najmanjši zalogaj v boju za lento in krono. "Veliko sem se vmes posvetila sebi: razmišljala o stvareh. Postala sem samozavestnejša, začela sem verjeti, da si lahko postavim podjetniško pot, ki jo bom izpeljala v prihodnosti. To pa ne bi bilo mogoče, če ne bi imela za sabo tako spodbudne ekipe, ki me je ves čas podpirala," je poudarila Zupanova.

Vzor ji predstavlja njena predhodnica. "Zdi se mi, da je odlično opravila svoje delo, in bom lahko vesela, če bom opravila tako dobro svoje delo, kot ga je ona. Sicer je pa moj cilj več kot to," ni skrivala svojih ambicij Zupanova.

Predana folklori
17-letna predstavnica Slovenije je športnica. Preizkusila se je v košarki, odbojki, igranju violine, jahanju in nogometu. Od malih nog pa se ukvarja s plesom. Najprej je menjala plesne zvrsti, zdaj pa že šesto leto vztraja pri folklori. Na 67. izboru za mis sveta, ki se znova vrača v mesto Sanja na Kitajskem, pa bo predvsem predstavljala lepote slovenske naravne in kulturne dediščine.

Glede na to, da je bil velik poudarek izbora za mis Slovenije na podpiranju slovenskih izdelkov in idej, smo novopečeno mis vprašali tudi, kako bi predstavila svojo državo, če bi ta hip stala na odru za mis sveta: "Slovenijo bi opisala na takšen način, kot je drugi še ne poznajo: kot majhno državo, polno inovativnih ljudi. In ljudi z veliko idejami, ki jih nekateri žal še niso izpolnili," je odgovorila Zupanova.

Zmagovalke večera: Zupan-Krajnc-Finster
17-letnica je sicer osvojila tudi prvo lento večera, ko so jo razglasili za mis osebnosti. Posebne lente pa so še pred razglasitvijo sedmih superfinalistk prejele še Nina Dolić (mis fotogeničnosti), Lana Krajnc (mis revije Nova) in Finsterjeva (mis časopisa Slovenske novice). V superfinale so se po seštevku osmih ocenjevanj in žirije, ki je dala svojo piko na i, poleg Zupanove, Krajnčeve in Finsterjeve uvrstile še Hodžićeva, Lara Stenovec, Tina Mede in Elmedina Berisha.

Na koncu pa sta po zadnjem izzivu za tekmovalke - vprašanjih žirije (ki vedno iz tekmovalk izvabijo zgolj eno - še večjo tremo in temu primerne odgovore) - svojo bero lent povečali Finsterjeva, ki je postala druga spremljevalka, in Krajnčeva, ki je postala prva spremljevalka mis Slovenije. A kljub vrnitvi na Gospodarsko razstavišče, večmesečnemu poteku izbiranja tekmovalk in neposrednemu prenosu izbora na eni izmed komercialnih televizij izboru še naprej primanjkuje odmevnost. Peščica znanih obrazov, kjer je večina v vlogi nastopajočih, in skopo zanimanje predstavnikov sedme sile iz večjih medijskih hiš še najbolj odražata tisto "drugo" stran izbora.

Več utrinkov z izbora si lahko pogledate v spodnji galeriji.

Klavdija Kopina, foto: Sandi Fišer
Lana Krajnc
Katja Gabrovec
Tina Mede
Ariana Hodžić
Patricija Finster
Maja Zupan
Monika Pfajfar
Lara Stenovec
Elmedina Berish
Katarina Rondič
Nina Dolić
Špela Budič
Laura Katarina Jularić
Sergeja Kržan
Nina Rems
Maja Zupan (mis osebnosti)
Nina Dolić (mis fotogeničnosti)
Žan Serčič in Leja Zupan Debelak
Janja, plesalci Jay Dance in člani društva Sonček
Strokovna žirija
Nina Osenar
Miha Brajnik in Nina Osenar
Sašo Gačnik - Svarogov
Nuška Drašček
Maja Zupan in Maja Taradi
Maja Zupan in Maja Taradi
Maja Zupan
Maja Zupan
Lana Krajnc, Maja Zupan in Patricija Finster
Patricija Finster
Maja Zupan
Lana Krajnc
Lana Krajnc, Maja Zupan in Patricija Finster
Maja Zupan
Lana Krajnc
Rado Mulej in Zlatko
Maja Zupan in Jelka Verk
Dragan Bulič in Maja Zupan
Maja Taradi v spremstvu
Andraž Hribar in Sašo Gačnik - Svarogov
Sabina Mali in Rado Mulej
Sabina Mali
Prijavi napako
Komentarji
Eleni
# 10.09.2017 ob 08:00
Meni se vsi smilijo. Misica, ki ni za nikamor, pa teli, ki izbirajo, pa kandidatke, ki mislijo, da so tako lepe, da se kar na lepotno tekmovanje prijavijo ... bogi. Vsi so videti, kot da so na valeti v eni zakotni vasi in so se malo potrudili, se malo preveč našemili.
mertseger
# 10.09.2017 ob 07:29
Zdele zjutraj sem že na črpalki srečal dve lepši kaj bo šele čez dan.
severnik
# 10.09.2017 ob 07:48
Dijakinja? A naslednje leto bo pa osnovnošolka???
johnsmith
# 10.09.2017 ob 07:42
Jaz sem na tem tekmovanju najbolj pogrešal lepoto.
josh k.
# 10.09.2017 ob 08:05
Sem ujel par minut...scena, glasba, žirija...vse skupaj nekam turobno prav nič glamurozno, me je spominjalo na kakšno vaško tombolo.
qayxc
# 10.09.2017 ob 08:57
Za take oddaje in evrosong je na naši javni TV vedno dovolj denarja, čeprav jih gleda par sto ljudi, za odbojko in košarko pa od nikjer, ukinite TV prispevek, kajti na vaši TV, velika večina Slovencev, nima ,kaj gledati.
Diego_28
# 10.09.2017 ob 10:01
Kandidatke (pod)povprečne ... kot vedno ena velika žalost in potem se poskuša izbrati najmanjše "zlo" :) Res žalostno, pa toliko lepih punc je v Sloveniji na ulicah in povsod okoli nas, nevem zakaj se ne prijavijo ... Verjetno se jim zdi to tekmovanje preveč neumno in mislim da imajo prav pa vendarle škoda za organizatorje in izbor, da ne premorejo izbrat 16 lepih deklet v celi Sloveniji. Mogoče pa sedijo napačni ljudje v "strokovnih žirijah" ...

Rado Mulej je namreč kot vegeta, meša se v vsako stvar. :)
Rozmarin
# 10.09.2017 ob 10:16
Nini Osenar se pa pozna, da je že čez 30.
AlFe
# 10.09.2017 ob 07:16
Bliš in bedo lepotic zelo dobro opisuje Ania Goledzinowska. Berite http://siol.net/siol-plus/zgodbe/zivljenje-nekdanje-manekenke-droge-posilstva-ponizanja-manekenka-ni-vredna-nic-430344
vrtnar_1
# 10.09.2017 ob 10:29
@maher
Sj ni fora v tem, da so na Čopovi (in še kje drugje) lepše punce. Fora je v tem, da se prave lepotice v večini ne prijavljajo na lepotna tekmovanja za mis... Ok nekatera dekleta so lepa a v večini ni težko najti če se sprehodiš čez mesto nekaj lepših lepotic, ki pa za svojo samopodobo in reklamo ne hodijo na lepotna tekmovanja.
zapravico
# 10.09.2017 ob 07:22
Kdor je to odločil,nima pojma kaj je lepota
grapar
# 10.09.2017 ob 07:11
Gledanje sonca te oslepi, blišč te zaslepi.
maher
# 10.09.2017 ob 10:16
Ne vem, a so člani žirije že kdaj videli kakšno lepo žensko?
Naj se sprehodijo 2 x po Čopovi, pa bo vsaka tretja lepša od teh revšetov.
Jazst2
# 10.09.2017 ob 10:53
Žal mi je punc, ki se izpostavljajo vsem lebidom na ocenjevanje. Lepota je pač subjektivna ocena.

Mi gre pa na hrubanje vsa logazen, ki se ob tem sili pred fotoaparate. Komisija? hmmm bolj skupek nepotešenih, kao zabejanih frajerjev, ki si impotenco zdravijo s pojavljanjem v rumenem tisku.

In ne da bi ocenjeval osebnost (baje, da je punca res super kot človek) Nina Osenar - zakaj? ZAKAJ???? Pa uživaj kje drugje, punca, no... pa še na svetlobo bodi jezna. Na sliki 7 si vse kaj drugega kot seksi... žal!

plitko.... zelo plitko!
firtoh
# 10.09.2017 ob 13:29
jejejej...Ene mal buckaste,telovadnice nobena ni videla iz OŠ ven,vizažistka naj poklic zamenja..Kje so pa cunje dobili,pa sam bog ve,ker kaj gršega že dolgo nisem videl
Emmure
# 10.09.2017 ob 16:24
Vse je bilo lepo in cudovito,dokler se ni prišla Osenarca pačit na oder.za kozlat
ElTorro
# 10.09.2017 ob 14:38
No, težko rečemo, da so ravno grde - nobeni od njih ne bi računal....

Ampak če bi bilo to res najlepše, kar premore Slovenija, bi bilo rahlo zaskrbljujoče.
Je pa seveda res, da bi s takšnimi grdimi fake nasmeški še prava lepotica bolj kilavo izgledala. Nikoli nisem razumel poante prisiljenih nasmeškov, ker to res nikoli ne izgleda lepo, kaj šele privlačno.
realista
# 10.09.2017 ob 11:33
Lojal
Moja partnerka pač nima potrebe in želje po potrjevanju pred drugimi.. lahko pa povem, da pri 35ih izgleda mlajša od te 17 letnice in je veliko veliko lepša, ni mišljeno kot hvalisanje ampak imamo resnično mnogo lepših slovenk, ki se pač ne izpostavljajo, ker ne potrebujejo potrditve na vsakem koraku. Moja ocena misic: 1!
oziris.va
# 10.09.2017 ob 10:31
Kdo jim dela šminke? Resno sprašujem.
AM
# 10.09.2017 ob 09:06
Potem pa ji bo organizator Miss World naročil da mora na dieto, kot je rekel Britanki.
el-ninđa
# 10.09.2017 ob 17:33
Osenarci pa leta ne prizanašajo :D
redwinger
# 10.09.2017 ob 17:07
Osenarca se pa ne stara ravno dobro .
davide
# 10.09.2017 ob 13:25
mladoletna misica....
jureimacure
# 10.09.2017 ob 08:36
Pri klikanju na lepe slike te odpelje in začne domišljija delati, pa pride slika 47. šok, Brajnik v enodelnih!??
Springbok
# 10.09.2017 ob 13:12
Glavnega podatka, mer v oblik 90/60/90 pa ni.
oliva
# 10.09.2017 ob 12:04
Men je pa 'tretja' luštna oz. edina ima zanimiv obraz (Nina Dolić).
Očitno je prav, da je miss fotogeničnosti (čeprav na oni fotki v kopalkah, ko so bile prej samo 3, se mi ni zdela preveč posrečena, no na teh fotkah mi je na vsaki všeč).
Zmagovalka me je prej spomnila na Sabino Atai (al kaj je), čist luštna blondinka, noben presežek, ki je pa boljša kot lanska miss, ki mi ni všeč, ne zdi se mi ženstvena.
Šokirana nad starostjo, ene bi na kakšni fotki bile lahko čez 30 in to celo krepko čez 30 (ženska postava s celulitom).... Ene so mal debelčkane, kar pa je meni ok, ker je v kul mejah.
Ene so na enih fotkah v enih pozah in opravah prav luštne, samo ne na vseh in v vseh.
Ene so pa skoraj groteskne. :o)

Finta je, da tekmuje, kdor se prijavi... tiste 'na čopovi' se očitno ne. ;)
dharma
# 10.09.2017 ob 11:05
Vse skupaj niso za en top model. Sicer bi se pa lahko organizator malo potrudil in dvignil nivo. Ali mora biti res čisto vsak leva scena že del kao estrade?
oziris.va
# 10.09.2017 ob 14:24
Čestitke zmagovalki.
kobajagi7
# 10.09.2017 ob 12:58
Nini Osenar se pa pozna, da je že čez 30.

Nina Osenar, slovenska pevka, televizijska voditeljica in igralka, * 15. maj 1983, Ljubljana. Igrala je v seriji Svingerji, ki so jo snemali leta 2008. Wikipedija

Rojstvo: 15. maj 1983 (starost 34), Ljubljana
Višina: 1,65 m
Mirko Tipka
# 12.09.2017 ob 14:37
@mehota
Je pa kar precej suha za moj okus. Roke ima kot kobilica.


Roke ima kot bogomolka in ne kobilica
evaevi
# 11.09.2017 ob 00:24
A je kdo gledal češko komedijo Gori!, ko so se vaški gasilci na gasilski slavnosti med drugim lotili tudi lepotnega tekmovanja :)
qwasyx
# 10.09.2017 ob 19:16
.. vaška veselica ki si ne zasluži da se objavi na tej strani .. žal ... bedno
maher
# 10.09.2017 ob 12:15
@vrtnar_1

Kar si napisal, se razume samo po sebi.
cockatoo
# 10.09.2017 ob 11:59
V glavnem grdo .. Nekatere slike sem večkrat pogledala in ugotovila, da so nekatera dekleta premalo samokritična. Zmagovalka, ja no, recimo dobra, ostalo pa ... ne vem no .. No, z možem sva tole pogledala in sva bila presenečena nad povprečnimi kandidatkami ..
lojal
# 10.09.2017 ob 08:14
Se pa strinjam, da je bil Mihi katastrofa večera. Za bruhat.
aqua_a
# 12.09.2017 ob 23:00
Nina Osenar je lepotica proti tem tekmovalkam.
sonce12
# 12.09.2017 ob 17:10
Spet skrivajo riti ko so v bikinkah
Mirko Tipka
# 12.09.2017 ob 12:58
sicer imajo vsake oči svojega malerja.. ampak prve tri niso za miss Slovenije
alcatraz
# 11.09.2017 ob 21:34
a je že povedala, da bi rada rešila svet?
Mancica
# 11.09.2017 ob 11:41
Ali pa vsaj nastopajoče?
Mancica
# 11.09.2017 ob 11:41
Klavdija... mogoče bi še več medijsko prepoznavnih obrazov razen Zlatkota in Mercator tehniko prišlo, če bi se jih napisalo v tekstu itd... tako kot se to pač dela.
samogledam
# 11.09.2017 ob 10:25
vsaka si zeli doseci cilj , visoko med oblaki...le redki pa uspe ohraniti zdravje in postati prva dama neki znani druzini...cestitam dekletom, da zmorejo pozreti vse smeti, za slavo !
neymar_psg_10
# 11.09.2017 ob 10:25
Lepe miške, ni kaj.
čak mal noris
# 11.09.2017 ob 08:58
Osenarjeva je iz dneva v dan bolj podobna Angelci Likovič.
evaevi
# 11.09.2017 ob 00:09
Sem se skušala malo pozabavat in pogledat to ljudsko veselico, pa sem predčasno omagala in lahko rečem le jojmene..
Eesti
# 10.09.2017 ob 20:05
@qayxc no ta izbor je bil na Planetu , ne na RTV.
Eurosong pa je najbolj gledana oddaja, ki nima povezave s sportom torej... poleg tega ima daljso tradicjo kot nekateri sporti.
oliva
# 10.09.2017 ob 12:06
Nina Osenar je meni všeč.
Tu ima smolo ob vseh teh najstnicah sijočih in cvetočih, ona pa ravno z dopusta morda, vsa zagorela, potem pa zraven onih otrok deluje starejša in nekako prežgana.
piarija
# 10.09.2017 ob 11:34
tale prireditev je pa na nivoju Moldavije, al pa mal še nižje...
kotzi
# 10.09.2017 ob 15:35
jst vsak dan vidm lepe zenske..punce...noro velik jih je...uau..ko mas punco misls da si dobil oh in ah...cez eno uro ze vids boljso...
rudes
# 10.09.2017 ob 09:12
Misica, ki ni za nikamor (kot je še vsaj en drug napisal), kateri je vzornica stara misica? Buahaha, ma, ko bi vsaj na Triglavu že bila, bi ji človek še pogledal skozi prste. Tako so pa izgleda vse misice, ne glede na barvo las, blond.
Kazalo