Glavna akterja ponedeljkove razglasitve - Tina Petelin in Damir Osredečki. Foto: MMC RTV SLO
Glavna akterja ponedeljkove razglasitve - Tina Petelin in Damir Osredečki. Foto: MMC RTV SLO
Zmagovalke Mis Slovenije 2009
Izbor za mis Slovenije je kljub vsem peripetijam poskrbel za štiri nove nosilke naziva najlepših. Foto: MMC RTV SLO
Voditelj Marko Popović in vodja projekta Eva Repič
Tiskovno konferenco je povezoval Marko Popović, sicer nekdanji član skupine Game over. Kaj pa čaka zmagovalko pred odhodom v Južnoafriško republiko, je pojasnila vodja projekta Eva Repič. Foto: MMC RTV SLO
Razglasitev zmagovalk
Predstavitev finalistk
Damir Osredečki za MMC
Tina Petelin za MMC

"Z ali brez se počutim zelo dobro," je po razglasitvi komentirala občutke brez krone novopečena mis. Izbor, ki je pred tremi dnevi potekal stran od oči javnosti, je tako v trinajstem nadstropju hotela Lev s temi besedami le dobil epilog.

Tina, ki bo čez dva tedna dopolnila 24 let, je na prestolu najlepše Slovenke nadomestila Tadejo Ternar (ki se tiskovne konference ni udeležila, saj je povabilo za sodelovanje v žiriji v Radencih dobila dan pred izborom po telefonu, a je bila ves konec tedna v tujini na snemanju televizijske reklame in povabila ni mogla sprejeti, je pojasnil nekdanji lastnik licence Zdravko Geržina).

"Na tekmovanja sem se prijavljala že od 16. leta. Ker sem vedno sodelovala na manjših tekmovanjih, sem se odločila, da se lani prijavim na tekmovanje za mis Slovenije. Bil je neki izziv, ki sem ga želela poskusiti," je takoj po razglasitvi za MMC spregovorila zmagovalka.

("Ekspresna") pot do naziva
Kot je povedala zmagovalka, je organizator z njo prišel v stik s telefonskim klicem. "Povabilo je bilo izvedeno dostojno," je poudarila Tina. Nasmejana Mariborčanka je študentka zadnjega letnika znanstveno magistrskega študija ekonomije - smer trženje. Kot je povedala, se v prostem času ukvarja z aerobiko. Že osem let pa je učiteljica smučanja.

Stare znanke lepotnih tekmovanj
V vse prej kot bleščeči podelitvi nazivov so si prostor pod lučmi hotelske sobe razdelile še aktualna mis Alpe Adria International Tara Zupančič, ki je postala prva spremljevalka; mis Štajerske 2008 Janja Gašljevič je postala druga spremljevalka in Polona Golob, ki so ji nadeli lento za mis fotogeničnosti.

Oglejte si tudi, kaj je povedala Tina takoj po razglasitvi in kako sta potekali sama predstavitev tekmovalk in razglasitev zmagovalk na tiskovni konferenci zmagovalke. Prav tako pa si lahko še pogledate, kaj je o izboru povedal novi lastnik licence.

Ko naziv postane največja nagrada
Nazivi pa so tudi vse, kar so zmagovalke prejele. "Jaz sem jim že na začetku povedal, da nimamo avtomobilov ali kakšnih pompoznih nagrad," je takoj po tiskovni konferenci za MMC pojasnil lastnik licence. "Potrudili se bomo, da ji v prihodnje priskrbimo določene nagrade. Poskušali ji bomo najti čim več dela v tujini," je še dodal o nagradi zmagovalke Osredečki, ki je celoten izbor financiral iz lastnega žepa. In kje je ostala krona? "Preprosto nam je ni uspelo narediti oziroma dobiti," se je na časovno stisko izgovarjal lastnik licence.

FINALISTKE
Maša Dečman - 24 let, Polzela
Janja Gašljevič - 23 let, Ptuj
Polona Golob - 20 let, Maribor
Martina Ilijaš - 25 let, Celje
Izabela Juriševič - 24 let, Kozina
Sara Kuduzovič - 20 let, Maribor
Anita Perko - 25 let, Maribor
Tina Petelin - 23 let, Maribor
Petra Turk - 20 let, Maribor
Tara Zupančič - 21 let, Bled


Devet Štajerk in Blejka
"Čisto naključje. Razlog, da je manj deklet iz drugih koncev, so krivi mediji, ker so malo negativno pisali o tem lepotnem tekmovanju in dvomili o mojem lastništvu licence ter zato so nekatera dekleta množično odpovedovala navzočnost," je razlog, da so v ožji izbor prišla v večji meri samo dekleta iz okolice Maribora, pojasnil Osredečki.

"Mi smo dobili namig iz Londona, da povabimo ta dekleta. Nekatera so bila neprimerna, ker so tekmovala na enih drugih tekmovanjih in dobila lente, dve sta se pa nastopu celo odrekli," je nabor deklet pojanil Osredečki. Kot je še dodal, je bil pravi izziv najti tekmovalke v roku sedmih dni. "Veliko je bilo nezaupanja," je potarnal lastnik licence.

Na koncu dneva se vse vrti okoli deklet
Izbor za zaprtimi vrati, ki so ga gostili Radenci, je kljub temu po žilah pognal adrenalin desetim udeleženkam. "Dva izhoda in predstavitev oziroma pogovor z žirijo," je potek izbora komentirala Tina, ki je še dodala, da so priprave na finalni večer trajale dva dni.

Toda zakaj taka naglica? "Slovenija je zadnji dve leti edina evropska država, ki ni imela predstavnice na tekmovanju za mis Slovenije. Organizatorka izbora za mis sveta Julija Morley pa si je silno želela videti Slovenijo na izboru," je pojasnil Osredečki in potarnal, da je bilo iskanje deklet vse prej kot mačji kašelj.

Kdo je bila stroka za zaprtimi vrati?
Strokovno žirijo so po besedah Osredečkija sestavljali sami usposobljeni ljudje. Tako so se v peterici poleg njega znašli še mis Slovenije 2005 Sanja Grohar, voditeljica in manekenka Miša Margan, modni strokovnjak Aljoša Kršljin ter vodja projekta Eva Repič.

Tekmovalke si lahko po vrstnem redu predstavitve pogledate v spodnji galeriji.

Razglasitev zmagovalk
Predstavitev finalistk
Damir Osredečki za MMC
Tina Petelin za MMC