Zmagovalka letošnje Eme bo v Bakuju pela v slovenskem jeziku. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Zmagovalka letošnje Eme bo v Bakuju pela v slovenskem jeziku. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Eva Boto
Martina Majerle, Sandra Feketija, Ana Bezjak in Katja Koren bodo v Bakuju dobile okrepitev, in sicer se jim bo pridružila Martinina sestra Mateja. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Maja Keuc, Evrovizija
Bo Evi Boto uspel podobni uspeh kot lani Maji Keuc, ko je z No one pripela Sloveniji finale? Foto: Reuters

V Razvedrilnem programu Televizije Slovenija so se odločili, da po enoletnem premoru - potem ko je Maja Keuc v Düsseldorfu prepevala No one - na Evrovizijo znova pošljejo pesem v slovenščini.

Da pesem ostane v slovenskem jeziku, sta se strinjala tako avtor besedila Igor Pirkovič kot avtor glasbe in aranžmaja Vladimir Graić, kar sta poudarila tudi v pogovorih za MMC. "Jaz sem rahlo na strani besedila v slovenščini," je dejal Graić, sicer edini v letošnji avtorski ekipi, ki je že okusil slast evrovizijske zmage leta 2007 z Molitvo v izvedbi Srbkinje Marije Šerifović, po zmagoslavju na Emi.

V Bakuju bo tako uresničena želja obeh avtorjev, a ostalo naj ne bi le pri slovenski različici pesmi Verjamem. "Predvidoma načrtujemo snemanje angleške, hrvaške in ruske različice skladbe," je za MMC dejal član slovenske evrovizijske delegacije Andrej Hofer.

Šesterica vokalistk na odru Evrovizije
Eva bo na velikem evrovizijskem odru, ki bo letos postavljen v Bakuju, stala s petimi spremljevalnimi pevkami. Izkušeni in utečeni štiriperesni deteljici, ki je nastopala že lani, v sestavi Ana Bezjak, Sandra Feketija, Katja Koren in Martina Majerle, se bo pridružila še sestra zadnje – Mateja.

To bo drugi nastop na Evroviziji za Ano, tretji za Katjo (leta 2006 je spremljala Anžeja Dežana, lani Majo Keuc), četrti za Sandro (leta 2008 je spremljala Rebeko Dremelj, leta 2009 Quartissimo, lani Majo Keuc) in kar šesti za Martino (leta 2003 je bila spremljevalna vokalistka hrvaške predstavnice Claudie, leta 2007 Alenke Gotar, leta 2008 črnogorskega pevca Stefana Filipovića, leta 2009 Quartissima in lani Keuc). Medtem ko bo to za Martinino sestro Matejo to drugi nastop na Evroviziji, saj je leta 2008 prav tako spremljala Filipovića.

Pred 57. izborom pesmi Evrovizije se bodo v azerbajdžanski prestolnici konec tedna srečale vodje delegacij vseh 42 držav, ki sodelujejo na letošnjem izboru. V torek bodo tudi izžrebali vrstni red nastopa posamezne države. Za zdaj je znano le, da bo slovenska predstavnica pela 24. maja v drugi polovici 2. predizbornega večera.

Končni različici pesmi, ki jo Slovenija pošilja na letošnjo Evrovizijo, lahko prisluhnete spodaj.