Kje bo na koncu res poroka slavnega para? Foto: Reuters
Kje bo na koncu res poroka slavnega para? Foto: Reuters
George Clooney in Amal Alamuddin
Oboževalci so ju na rdeči preprogi skupaj prvič lahko občudovali šele pred dnevi v Toskani. Foto: EPA

Par iz Surreyja se je v petek poročil v elitni londonski četrti Chelsea, nato pa ju je presenetila eksplozija navdušenja okoli 200-glave množice, ki je mislila, da nista nihče drug kot hollywoodski zvezdnik George Clooney in britanska odvetnica libanonskega rodu Amal Alamuddin.

Tabloid Daily Star je namreč v četrtek objavil ekskluzivno zgodbo, v kateri je zapisal, da je Alamuddinova na matičnem uradu za Kensington in Chelsea zaprosila za poročno dovoljenje, težko pričakovana poroka pa bo v petek v tamkajšnji mestni hiši.

Okrožnica matičnega urada jih ni prepričala
Čeprav je matičar v petek ob 8.00 pred mestno hišo že izobesil okrožnico, v kateri je poudaril, da se "gospod Clooney 12. septembra ne bo poročil v tem uradu in bi medijske ekipe zmotile druge poročne pare", jih prošnja, naj se ne zgrnejo tja, ni niti najmanj prepričala in množica je do poldneva le rasla.

"Niti sanjalo se nama ni o tem, ko sva zagledala zbrano množico. Šele zdaj vem, kako se morajo počutiti slavni," je za revijo People povedala Rebecca English.

Kje bo na koncu res poroka?
Sprva je veljalo, da se bosta Clooney in Alamuddinova, ki sta se zaročila konec aprila, 20. septembra poročila na njegovem posestvu ob jezeru Como, pred dnevi pa je igralec, ki je sicer precej sovražno nastrojen do paparacev in tabloidnih novinarjev, nenavadno zgovorno razkril, da bo poroka v Benetkah.

Nekateri tabloidi so takoj pomislili, da bi bil lahko Clooneyjev "preveč zgovorni spodrsljaj" pravzaprav premišljena napačna informacija, s katero bi paparace tisti konec tedna odvrnili od jezera Como, začeli pa so vohljati tudi za drugimi morebitnimi lokacijami, kjer bi si par lahko obljubil večno zvestobo, in sum je torej padel na Amalino zdajšnjo domovino Anglijo.

Odrasla je v Veliki Britaniji
Alamuddinova se je rodila v Libanonu, vendar je njena družina od vojne prizadeti Bejrut zapustila in odšla v Veliko Britanijo, ko je bila stara dve leti. Je strokovnjakinja za področje mednarodnega prava in človekovih pravic, med njenimi slavnimi strankami pa sta tudi ustanovitelj WikiLeaksa Julian Assange in nekdanja ukrajinska premierka, razvpita Julija Timošenko.

Podobno kot Clooney, ki so ga celo aretirali, ker je protestiral za človekove pravice v Sudanu, je tudi ona aktivistka. Spoznala sta se lani, ko sta skupaj delala pri nekem projektu, povezanem s kršitvami človekovih pravic v Siriji, sestajati naj bi se začela septembra, prvič pa so ju v javnosti skupaj opazili oktobra med večerjo v Londonu.