Sheen se z različnimi odvisnostmi na različne načine bori že več let. V preteklosti je, ko se je trudil odvaditi od kajenja, svoje ime posodil znamki elektronske cigarete. Foto: Reuters
Sheen se z različnimi odvisnostmi na različne načine bori že več let. V preteklosti je, ko se je trudil odvaditi od kajenja, svoje ime posodil znamki elektronske cigarete. Foto: Reuters

Pred četrtkovo premiero humoristične nanizanke Anger management, ki naj bi simbolično predstavljala novo obdobje v življenju hollywoodskega žurerja, je namreč brez dlake na jeziku pojasnil, da se alkoholu kljub dejstvu, da ima z opojnimi substancami očitno težave, ne namerava odpovedati.

V torek je v pogovorni oddaji Dobro jutro, Amerika predstavljal svoj novi projekt, med pogovorom z voditeljico Elizabeth Vargas pa se ni mogel izogniti vprašanjem o njegovih (številnih) odvajanjih od različnih odvisnosti ter čustvenih in psihičnih izbruhih v zadnjem letu, ki so bili posledica uživanja mamil in alkohola. Zatrdil je, da se mamil zdaj ne dotakne več, pri alkoholu pa je zgodba malo drugačna: "Pijem. Kdo pa ne pije? Vi pijete?" je vprašal Vargasovo, ki mu je odgovorila: "Veliko tistih, ki so šli skozi odvajanje, ne pije."

"Odvajanje ni za vsakogar"
"Ne verjamem več v odvajanje. To ni zame," je na to odvrnil ameriški zvezdnik in dodal, da to pač ni univerzalna zadeva, ki bi ustrezala vsakomur, pri tem pa poudaril, da je Amerika pač takšna dežela, kjer je vedno pravi čas za pivo - s pojasnilom: "Nekje na svetu je vsako uro vesela urica."

Ob tem je Sheen, ki je lani redno polnil tabloide s takšnimi in drugačnimi izpadi (ki so bili skoraj brez izjeme povezani z opojnimi substancami), zatrdil, da se zaveda, kako je njegove bližnje skrbelo za njegovo zdravje. Poudaril je še, da je izjemno vesel, da mu je vse skupaj uspelo premagati in da je danes še živ: "Hvaležen sem, ker lahko danes sedim tukaj in se z vami o tem pogovarjam. Bolje kot da bi vi govorili o tem, da mene ni več."

Izjave razburile ozdravljenega odvisnika
Predstavniki kabelske televizije FX, ki so zvezdniku in njegovi novi nanizanki dali priložnost, medtem ko so se ga "veliki" izogibali, za zdaj molčijo. Oglasil pa se je vodja centra za odvajanje Origins Ben Levenson, ki se je pred leti tudi sam boril s kronično odvisnostjo od mamil in alkohola, zdaj pa se posveča pomoči drugim, in zatrdil, da je "Sheen zadnji človek na svetu, ki bi ga zasvojenec lahko poslušal".

"Če g. Sheen hoče na ta način promovirati svojo novo oddajo, super, ampak prosim, da pri tem ne daje očitno zavajajočih izjav o tem, kako lahko zasvojenec uspešno pije alkohol. Za pravega zasvojenca se na dnu steklenice vedno najde igla ali tableta ali pipa," je opozoril v pogovoru za Reuters.