Kdor zna, pač zna! Mario Galunič, slovenski kralj poglobljenih pogovorov na kavču, se je zdaj odlično znašel tudi v vlogi voditelja kviza. Foto: MMC RTV SLO/Žiga Culiberg
Kdor zna, pač zna! Mario Galunič, slovenski kralj poglobljenih pogovorov na kavču, se je zdaj odlično znašel tudi v vlogi voditelja kviza. Foto: MMC RTV SLO/Žiga Culiberg

Razvedrilni kviz Moja Slovenija je bil namreč v svojem terminu daleč najbolje gledana oddaja na slovenskih televizijah, saj je pred male zaslone v povprečju prikoval kar 18,5 odstotkov ali 342.000 gledalcev, starih nad 10 let, oziroma 43-odstotni delež vseh gledalcev televizije v času oddaje.

Vse novosti, povezane z oddajo Moja Slovenija, lahko spremljate na družabnih omrežjih Facebook in Twitter. Več informacij pa lahko najdete tudi na posebni spletni strani.

V prvi oddaji je zmagala ekipa kapetana Borisa Kobala, v kateri so sodelovali voditeljica Jerneja P. Zhembrovsky, pevka Rebeka Dremelj Škaler ter igralec in režiser Gašper Tič, v drugi ekipi pa so pod kapetanskim trakom Nine Valič odgovore na zanimiva vprašanja o Sloveniji in njenih prebivalcih iskali stand up komik Tin Vodopivec, plesalka Katarina Venturini in glasbenik Andrej Šifrer.

V naslednji oddaji, ki bo na sporedu naslednjo soboto (24. marca) ob 20.00, pa se bo Nina Valič z odbojkarico Simono Fabjan, pevcem Rokom Ferengjo in igralko Zvezdano Mlakar zoperstavila Borisu Kobalu z drugo polovico odbojkarskega tandema Eriko Fabjan, nekdanjo vrhunsko smučarko Alenko Dovžan in vsestranskim Jožetom Potrebuješem. Voditelj Mario Galunič bo spet postregel s kopico zanimivosti o naši deželi in njenih prebivalcih, pravo tekmovalno vzdušje v studiu bosta ustvarili tribuni zavzetih navijačev, ki bosta na vso moč podpirali vsaka svojo ekipo, hišni bend pa bo vse skupaj odel v nepozabne melodije.