Tina Maze je po priljubljenosti prekašala vse. Foto: EPA
Tina Maze je po priljubljenosti prekašala vse. Foto: EPA

Sodeč po številkah je prvih osem mest najbolj branih novic letos pripadlo športnim dogodkom. Tako kot je Tina Maze kraljevala s svojimi dosežki, pa je primat prevzela tudi med najbolj branimi novicami, saj jih je kar pet o njej. Največ uporabnikov pa je pritegnila novica, da je v Sočiju osvojila zlato medaljo v veleslalomu.
No, osmo mesto sicer pripada boksarskemu vložku Zorana Predina na zadnji tekmi Evropskega pokala v Stožicah, kjer so košarkarji Uniona Olimpije izgubili proti Budivelniku. Šele na devetem mestu pa se je znašla novica, ki ni iz sveta športa. To je bila zmaga SMC-ja na julijskih predčasnih parlamentarnih volitvah, sledila pa ji je novica o oktobrskih poplavah, ki so po štirih letih znova zalile ljubljanske ulice.
Šele na 11. mestu je prva "rumena" novica, in sicer zmaga bradate Avstrijke Conchite Wurst na Evroviziji v Köbenhavnu. V prvi dvajseterici se je znašla, na 18. mestu, tudi črna novica, da so v prometni nesreči, v kateri je romunski voznik tovornjaka trčil v kombi s sedmimi policisti, umrli dva policista in policistka.
V prvi trideseterici pa je bila še, na 22. mestu, novica, da je Slovenijo vklenil žled, na 24. mestu se je znašel propadli zagovor Alenke Bratušek za evropsko komisarko in na 28. mestu obsodba predsednika SDS-a Janeza Janše v zadevi Patria.