Na testu
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.0 od 48 glasov Ocenite to novico!
Noa H10
Oblikovno so se pri H10 držali že preverjenih receptov. Glede na to, da telefon izdelujejo na Kitajskem (tako kot veliko večino vseh drugih mobilnih telefonov), ni nenavadno, da je telefon zelo podoben Huaweijevim modelom, še posebno modelu P9. Foto: MMC RTV SLO
Noa H10
Ohišje je kovinsko, zadaj sta dve kameri, na spodnjem robu pa dvojna zvočnika ob vhodu USB-C. Foto: MMC RTV SLO
Ljubljanski grad
Fotografije so v dobrih svetlobnih razmerah zelo dobre, a je ob bližnjem ogledu opaziti precej šuma, kar je posledica delovanja programske opreme, ki poskuša čim bolj izostriti sliko. V slabših svetlobnih razmerah se kakovost fotografij občutno poslabša. Foto: MMC RTV SLO
Noa H10
Ljubitelji sistema Android, ki ne marajo preveč okrancljanih uporabniških vmesnikov, bodo veseli tega, da ima Noa H10 tako rekoč nespremenjen uporabniški vmesnik. To tudi pomeni, da so osnovne aplikacije na telefonu samo Googlove, od glasbenega predvajalnika do galerije. Prostora za nove aplikacije je več kot dovolj, vgrajenega ga je namreč 32 GB, lahko pa ga razširite s pomočjo spominskih kartic microSD. Foto: MMC RTV SLO
Noa H10
Malo smo bili razočarani nad baterijo, saj je kljub nazivni vrednosti kar 4000 mAh ob uporabi, zapisani na koncu članka, zdržala komaj kaj več kot en dan. Foto: MMC RTV SLO

Dodaj v

Na testu: Noa H10, presenečenje iz sosednje Hrvaške

Noa H10 je njihov najboljši model
20. marec 2017 ob 06:51
Zagreb - MMC RTV SLO

Nekako smo se navadili, da mobilne telefone razvijajo predvsem v Južni Koreji, na Japonskem, Kitajskem ali v ZDA, a to seveda ne pomeni, da drugje telefonov ne izdelujejo, le o njih redkokdaj slišimo.

Velika večina nas ne bi niti pomislila, da bi bili recimo v Sloveniji sposobni razviti mobilni telefon, ki bi se lahko kosal z mnogo bolj uveljavljenimi znamkami. A prav to je uspelo našim sosedom Hrvatom.

Nadobudni mladci iz podjetja Hangar 18 so že pred petimi leti začeli snovati mobilne telefone, ki bi imeli takšne lastnosti, kot so si jih sami želeli. Seveda so bili začetki skromni in njihovi telefoni niso bili konkurenčni drugim, a z leti in z nabranimi izkušnjami – ter malo posnemanja pri drugih izdelovalcih – so začeli izdelovati dokaj zanimive telefone, tako najbolj preproste kot zelo zmogljive naprave, kot je na primer Noa H10, ki je njihov najboljši model.

Telefon oblikovno zelo podoben Huaweijevim modelom
Oblikovno so se pri H10 držali že preverjenih receptov. Glede na to, da telefon izdelujejo na Kitajskem (tako kot veliko večino vseh drugih mobilnih telefonov), ni nenavadno, da je telefon zelo podoben Huaweijevim modelom, še posebno modelu P9. A med podrobnim branjem specifikacij lahko uporabnik hitro odkrije, da je številne strojne elemente tega telefona priskrbel Samsung (spominski moduli, kamere). Ohišje je kovinsko, zadaj sta dve kameri, na spodnjem robu pa dvojna zvočnika ob vhodu USB-C. Je pa Noa H10 bolj zaobljen in z rahlo privzdignjenim in zakrivljenim zaslonom (tako imenovani učinek 2,5D). Čitalnik prstnih odtisov se skriva pod osrednjo tipko pod zaslonom. Deluje zelo hitro, je pa to manj praktičen položaj za odklep telefona kot pa čitalnik na zadnji stranici pri konkurenčnih modelih.

Ko smo ravno pri tipkah, je zelo nenavadno, da kapacitivni tipki pod zaslonom nista osvetljeni, kar zna biti precej moteče. Ohišje je trdno narejeno in tudi občutek v rokah je dober. Zaslon je velik kar 13,97 cm (5,5 palca) po diagonali in prikaže sliko razločljivosti 1080 p. Slika je zelo svetla in barvita, tudi na sončni svetlobi se kar dobro obnese. Žal o zaščiti zaslona ni nobenih podatkov, a je v paket dodana vsaj zaščitna folija.

Zmogljiv tudi v težkih razmerah
Strojne zmogljivosti telefona so za ta cenovni razred zelo dobre. Noa H10 se lahko pohvali z nenavadno konfiguracijo desetjedrnega procesorja (Helio X27), ki obljublja gladko delovanje sistema. Skupaj s štirijedrnim grafičnim procesorjem Mali-T880 in 4 GB delovnega pomnilnika pa skoraj zmanjka zahtevnih nalog za ta telefon. Tudi grafično najzahtevnejše igre delujejo gladko in brez težav. Je pa opazno rahlo ogrevanje ohišja, a je vedno v mejah normale.

Kot smo omenili že na začetku, ima Noa H10 vgrajena dva fotoaparata, ki zmoreta posneti fotografije do 13 MP, s tem da eden posname le monokromatske (črno-bele) posnetke - torej v bistvu enak sistem kot pri modelu Huawei P9. Dvojna kamera omogoča posnetke s tako imenovanim učinkom bokeh (zamegljenost ozadja) oziroma izdelavo kvazifotografije 3D. Poleg tega načina zajemanja posnetkov program fotoaparata omogoča še običajen samodejni zajem, zajem panoramskih posnetkov, način z nastavljanjem parametrov fotografiranja in zajem črno-belih fotografij.

Fotografije so v dobrih svetlobnih razmerah zelo dobre, a je ob bližnjem ogledu opaziti precej šuma, kar je posledica delovanja programske opreme, ki poskuša čim bolj izostriti sliko. V slabših svetlobnih razmerah se kakovost fotografij občutno poslabša. Malo bolje je ob uporabi bliskavice in vklopljeni možnosti HDR. Najbolj pa pozitivno preseneča vgraditev 13 MP kamere na sprednji strani za zajem selfijev. To je zelo redko videti, saj se za te kamere uporabljajo malo manj zmogljivi fotoaparati. Fotografije selfijev so tako enake kakovosti kot posnetki, narejeni z glavno kamero.

Kamera lahko posname videoposnetke do razločljivosti 4K, a samo v formatu 3GP, ki je morda malo manj znan format shranjevanja videoposnetkov in bo marsikomu povzročal težave, ko bi želel prestavljati posnetke v drug format. Videoposnetki so prav tako zelo dobri, morda za odtenek slabši od konkurenčnih modelov. Pohvalno je zelo hitro delovanje kamere pri spreminjanju objekta izostritve, saj tako rekoč ni opaziti trzanj pri izostrovanju.

Za navdušence nad Androidom
Ljubitelji sistema Android, ki ne marajo preveč kičastih uporabniških vmesnikov, bodo veseli tega, da ima Noa H10 tako rekoč nespremenjen uporabniški vmesnik. To tudi pomeni, da so osnovne aplikacije na telefonu samo Googlove, od glasbenega predvajalnika do galerije. Prostora za nove aplikacije je več kot dovolj, vgrajenega ga je namreč 32 GB, lahko pa ga razširite s pomočjo spominskih kartic microSD.

Malo smo bili razočarani nad baterijo, saj je kljub nazivni vrednosti kar 4000 mAh ob uporabi, zapisani na koncu članka, zdržala komaj kaj več kot en dan. Baterija naj bi omogočala hitro polnjenje, na testu pa je vseeno potrebovala dobri dve uri in pol do popolne napolnjenosti.

Sklepne misli
Noa H10 je pravo prijetno presenečenje, ki nudi zelo veliko za svojo ceno (okoli 390 evrov). Z malo boljšo baterijo in manjšimi izboljšavami bi se brez težav lahko kosal z najboljšimi na trgu. Glede na to, da je proizvajalec telefona v soseščini, so tudi pomisleki glede podpore precej manjši kot pri drugih manj znanih znamkah.

Uporaba modela No H10 na testu:
Ena ura brskanja po spletu, pol ure poslušanja glasbe, ura ogledovanja videoposnetkov, dve uri igranja igric (grafično zelo zahtevne), zajem desetih fotografij najvišje razločljivosti, zajem dveminutnega videoposnetka najvišje razločljivosti, nekaj krajših klicev in sporočil. Telefon je bil ves čas v omrežju LTE in z vklopljeno povezavo WiFi.

Čas trajanja baterije na testu: 25 ur

Vladimir Milovanović
Noa H10
Noa H10
Noa H10
Noa H10
Prijavi napako
Komentarji
BaSiLiuS
# 20.03.2017 ob 07:32
Mladi razvijalci...? A če si jaz sam sestavim oz.še to ne, IZBEREM komponente za računalnik... sem potem tudi jaz mladi razvijalec? Obliko ti lahko po željah nariše vsak oblikovalec, potem samo še izbereš komponente in čredo kitajčkov, ki bo to skup spravla. Visoka tehnologija. Odvisno kako se to potem ''zapakira'' in proda uporabniku. Aja, 390€ ni malo, itak so pa ti vsi telefoni zelo precenjeni, še posebej ''jabolkoljubci'' preplačajo zadevo.
malikaliber
# 20.03.2017 ob 07:42
No, so se potrudili. Očitno so se lotili zadeve na pravi način, to kar ljudje pri tej platformi pogrešajo; čiti android in močna baterija. V drugo jim bo šlo gotovo še bolje. Le cena je glede na prepoznavnost morda mal previsoka. Pa ni treba ravno vsega skritizirat, ker je Hrvaško...
Melkijad82
# 20.03.2017 ob 08:47
Ni fousije. V tem primeru gre pa res samo za preimenovan telefon iz Umi Z v Noa H10.
Kar spet nebi bil problem v kolikor se ne bi Umi prodajal za 220€, pri Noi pa zelijo 390€.
To pa tezko pohvalim, hrvatje gor ali dol.
Celt
# 20.03.2017 ob 07:30
Izdelujejo?
Bolje rečeno, sestavljajo :)
Melkijad82
# 20.03.2017 ob 08:33
Tezko tukaj govorimo o nekem razvoju.
Telefon je namrec samo prepakiran Umi Z.
http://www.umidigi.com/page-umi_z_overview.html
Ta se prodaja za 220 eur, kar je glede na specifikacije bolj primerna cena.
Jarik
# 20.03.2017 ob 07:28
Če bi z mojim 9 mesecev starim Samsungom (ki nima ravno slabebaterije) počeli to isto kar so novinarji na testu, bi se spraznil po 12-ih urah in ne po 25-ih...
Toliko o slabi bateriji...
jankoP
# 20.03.2017 ob 08:30
Visoka tehnologija, ja, ne ga lomit, stvar je generični kitajc:
http://m.globalsources.com/gsol/I/Touchs
creen-mobile/p/sm/1146542721.htm
Saturn
# 20.03.2017 ob 08:45
Eh novinarji. Saj če bi bilo vsaj nekaj plod hrvaškega znanja bi jim čestital, ampak kot so že nekateri ugotovili, generičen kitajski telefon na katerega ti dajo kakršno-koli nalepko hočeš. Tudi ohišje prilagodijo, samo dovolj veliko serijo moraš vzet. Sicer pa v tolažbo, večina telefonov, tudi malo bolj zvenečeih znamk je takih.
jankoP
# 20.03.2017 ob 08:34
Ja, ampak Hrvati niso nič od tega naredili. Kvečjemu so izbrali in narisali škatlo, pa še to nisem ziher. Kolk razumem, je to ena hrvaška trgovina...nekaj v stilu kot da bi bigbang dal gor svojo nalepko. Jaka tehnologija. Če bi res ga sami razvili, bi še zmeraj mislil, da je to slab posel, ampak vsaj poskusili so...v tem primeru pa ni niti to.
FancyBoy
# 20.03.2017 ob 08:33
Hardware je najmanjsi problem. Gres na Kitajsko in ti izdelajo "customised" telefon.
AM
# 20.03.2017 ob 08:22
Čestitke sosedom ! Le tako naprej !

Zame osebno, pa je cena 390 EUR previsoka.
vnk
# 20.03.2017 ob 13:54
Mislite si kar želite o Hrvatih, jaz 100x raje vzamem hrvaško znamko, kot pa kitajsko.

Res je, samo v tem primeru dobiš tudi Kitajca.
vnk
# 20.03.2017 ob 11:23
No kleni Janezi, kaj porecete na to?

Pazite da se ne vžgete od foušije!

Hwaw.... se boste seda zamislili po videnih komentarjih, kako ste zavistni, vseznalci in vsevedni? Oh, seveda ne...

Namesto, da sovražite lasten narod, raje preberite kaj sta napisala JankoP in Melkijad82, ki očitno opravljata službo RTVjevcev. Gre za "rebranded" kitajski telefon, kar ni ni narobe, samo je kar je.
3p
# 20.03.2017 ob 10:59
penzl: kako za tako ceno?
Zelo podoben kitajc preverjene kvalitete izdelave stane 200€. Pa tule res ne gre za kako omalovaževanje. Ta trg je trenutno tako konkurenčen in zasičen, da ni variante, da se ti tak podvig splača, če nimap kakega "killer feature-ja" ki te loči od ostalih. Razen če se zanašaš, da boš našel dovolj ljudi, ki "kupujejo 'domače'". Stavim, da celo mastodont tipa Gorenje začne v pol prodajati podobno zadevo.
Za to ceno, pa gre konkurenca kot tank preko tegale. Recimo https://oneplus.net/at/3
Robiland
# 20.03.2017 ob 10:01
Cudno, da ga niso poimenovali Croatofon ali kaj podobnega, pa da nima kockic povsod...
malibumbar
# 20.03.2017 ob 09:16
Nov generik v morju ponudbe.
penzl
# 20.03.2017 ob 09:00
Pri nas nimamo takih podjetij, ker vemo, da je trg mobilnih naprav izredno nasičen in poplavljen z raznimi poceni no-name proizvajalci. Mislite, da bi v trgovini sploh opazili ta telefon? Najbrž ne. Zakaj? Ker je že od daleč očitno, da so pri Kitajcu naročili izdelavo in potem samo prilepili gor svoje ime. Inovacije nobene. Ta dizajn je bil že stokrat prežvečen, specifikacije niso nič revolucionarnega. Stock Android že zdaj vsi nalagajo gor, za tako ceno pa dobiš enakovreden kitajski (se pravi "original", ne preimenovan v karkoli že je) aparat.

Saj so poskusili, samo ne se slepit, da bodo s takimi napravami kam dejansko prišli. Kvečjemu bodo prodali par primerkov doma zaradi domoljubnega efekta in to bo to. Naj raje svoje vire usmerijo v panogo, kjer jim dejansko lahko uspe konkreten preboj.
jankoP
# 20.03.2017 ob 10:24
Nekateri še zmeraj ne razumejo, da je to isto kot če bi bigbang dal svojo nalepko na nek telefon...in sanjajo o faušariji, visoki tehnologiji, garažni proizvodnji (ja, lcd-je za mobitele se dela po garažah) in ne vem čem. Dejte se zresnit in si dat kaj dopovedat.
neutrino
# 20.03.2017 ob 20:13
Tele komentarje je prav komično brati. Toliko ljudi je opozorilo, da gre za prepakiran (dobesedno!) telefon iz Kitajske. Sestavljeno, razvito, izdelano, zapakirano na - pazi to - Kitajskem. Hrvati so samo še morali škatle odpret pa na police postavit.

Ampak kljub dovolj takim komentarjem, še vedno cel kup komentarjev, ki hvalijo, da so nekaj sami ustvarili, pa kako je boljše to, kot kitajsko ipd. Aja pa seveda, če poveš resnico, si samo fauš. Res bravo enim! Zgleda samo naslov preberete in hop komentar napisat.
Melkijad82
# 20.03.2017 ob 19:09
@diord
v bistvu gre za Umi Z Pro (tu je ta razlika v dvojni kameri)
Spet, nič narobe s tem, samo članek gre v čisto napačno smer. Tudi, če bi bilo
za zgodbo namesto hrvaške slovensko podjetje, je članek zavajujoč.

Zato je ta odstavek eno navadno sr....
Prvič, ker ne velja in drugič, ker avtor ne more mimo brezveznega primerjanja.

Velika večina nas ne bi niti pomislila, da bi bili recimo v Sloveniji sposobni razviti mobilni telefon, ki bi se lahko kosal z mnogo bolj uveljavljenimi znamkami. A prav to je uspelo našim sosedom Hrvatom.

Če bi Hrvatom (ali Slovencem, ali Madžarom, itd) dejansko upelo razviti samosvoj unikaten telefon, bi rekel samo bravo. Ampak tu gre za čisti rebranding.
Od vsega exporta kitajskih znamk telefonov jih statistično samo 1/6 obdrži ime proizvajalca, vse ostalo je rebranded.

Poleg tega je članek poln slavospevov na račun razvoja, idej in ne vem še česa, na koncu pa
lahko tak telefon naročiš za skoraj pol manj.To pa ni neki razvoj ampak bolj kaj drugega...
sirus
# 20.03.2017 ob 08:34
Lupo

Zakaj, a je to prvi pametni mobitel brez konkurence?
cockatoo
# 20.03.2017 ob 10:19
Za v prašek bo dober .. :-P
beli golob
# 20.03.2017 ob 09:05
Čas, bo pokazal kako in kaj, predvsem , pa zakaj.?
vinklj.kugla
# 21.03.2017 ob 18:16
katastrofa od članka. začnem breat in prvo pomislim da smo dejansko dobili nove mobilne procesorje s hrvaškimi kreatorji. pridem do specifikacij in bum. takoj jasno kam pes taco moli...novinar pa še in še natolcuje nebuloze...katastrofa. zdej al nima pojma o mobilnih tehnologijah al je pa članek nalaš tak....
penzl
# 21.03.2017 ob 07:59
Torej če ti nekdo predstavi dejstva namesto olepšav (kot to počne novinar in nekateri komentatorji), je to faušija?

Smo vam dokazali, da gre za preimenovan telefon kitajskega proizvajalca. Tu ni nobene inovativnosti, kvečjemu jih lahko pohvalimo za podjetnost - seveda pod pogojem, da se zadeva sploh prodaja in ustvarjajo dobiček. V kar pa precej dvomim. Tudi če bi pri nas kdo prodajal take naprave, bi jim ravno tako svetoval naj svoj kapital raje vložijo v nekaj, kar se splača.
mb128
# 20.03.2017 ob 13:35
Presenečenje iz Hrvaške? Ja kaj pa je tu hrvaškega lepo prosim?! Mislim, ne daje me zavist. Res ne! Ampak lepo prosim naj mi nekdo zapiše katera komponenta v tem telefonu pa je plod hrvaška znanja?!
Dejstvo. Na svetu obstajajo high end in low end izdelki in en proizvajalec high end mobilcev očitno želi poseči na low end tržišče. In ker tega zaradi imageja ne more, ne sme početi z svojim imenom si je pač našel vmesni člen, ki je hrvaški.
Mimogrede cpu prihaja iz Tajvana. Le zakaj pisec tega članka tega ni navedel?!
uporabnik_no_9
# 20.03.2017 ob 08:07
@metod: sem tud jst hotel napisati, kera fausarija. nisem fen hrvatov. sam pozdravlam take poteze. sestavljas ali razvijas...je vseeno, sam da ustvarjas biznis in kes.
diord
# 20.03.2017 ob 16:04
Rebrendan telefon za duplo ceno. Korupcija na rtv slo ? ali nepoznavanje trga.... umi Z je res podoben razliko sem našel samo v dvojni kameri.
haha. Napačen naslov in napačna rubrika.
Prosim ! zaščitite slovenske potrošnike ! povejte da hrvati prodajajo ekvivalent za dvojno ceno !
BaSiLiuS
# 21.03.2017 ob 10:15
@Lupo

glej, ne vem zakaj si užaljen? Sem bil na Kitajskem tudi z željo po ''biznisu'' kot pravijo nekateri. Sem bil v tovarni, ki te pametne telefone sestavlja, ogledal sem si tudi druge zadeve, med drugim ti lahko povem, da 90% tistega kar nosiš in obuješ je izdelano na Kitajskem, ne glede na to kaj piše gor.
Ni problem, da sestavim boljši telefon za to ceno, zatakne se edino pri minimum order quantity... štekaš? Tudi te ''mlade razvijalce'' bi bilo potrebno vprašati kje so dobili denar, ker dvomim, da imajo vsi skupaj več kot 15 let delovne dobe. Če ima pa oča polne žepe ''težko'' ukradenega denarja potem pa ni problem da se sinkoti špilajo razvijalce in biznismene.
Spomnite se, da je tudi Tuš imel neke telefone s svojo nalepko pa še nekdo ampak se ne spomnim sedaj kdo.
nemesis999
# 20.03.2017 ob 10:46
če jim uspe v poplavi konkurence,hvala bogu.
Arnolfus
# 20.03.2017 ob 09:22
Hah, Hangar 18.
rdeca caplja
# 20.03.2017 ob 16:17
Kupiš kitajca, ki ti ga dostavijo v poštni nabiralnik za 120€. In dela. Za povprečno uporabo, odlično. Brez vesoljske znanosti, so včasih rekli. Ta Cro izdelek bo najbrž za Cro vlado. Cena je vrhunska.
bobbek
# 20.03.2017 ob 08:44
Tole s baterijo mi je malce mimo,to se Laptop ne zdrzi.
Deep_G
# 20.03.2017 ob 08:41
Zdej še v vsaki garaži delajo Android telefone....
vidaest
# 20.03.2017 ob 08:33
Ne vem, če je ravno favšija na mestu, se pa je za vprašat zakaj so šli ravno v najbolj konkurenčen segment. Težko bodo v bitki svetovnih velikanov uspeli, skoraj nemogoče. Mogoče jih bodo Hrvati kupovali zaradi "pripadnosti" ampak to ni dovolj za prepoznavnost mobilca.
levkup
# 21.03.2017 ob 12:33
Pa saj Teran isto tko prodajajo...
GeorgeB
# 20.03.2017 ob 11:19
Kar neki....
Gandhi1
# 20.03.2017 ob 10:00
Raje imam stacionarni telefon kot kroatskega!
felipesko
# 23.03.2017 ob 20:37
Saj telefon ni tak slab,samo kaj češ,če je s Hrvaške.....
V Hercegovini bi ga mogoče lahko plasirali.......
tore
# 21.03.2017 ob 10:23
To je izgleda tako kot Gorenje sesalci za prah, al pa Iskra motorne žage , kosilnice ... Spodaj pa piše Made in China.
izo
# 20.03.2017 ob 21:46
če tako pogledam, je to ravno tak stil telefona, ki sem ga sam iskal.

dober amoled zaslon (tp e itak več ali manj glavni del pametnih telefonov), če je res zadeva od samsunga, enako dober senzor za za zajem slike, velika baterija, minimal dizajn (aamsunga apple pritiska, da ne ne nuca preveč tak pristop) ipd, in glavno, osnovni stock android brez bloatwerja.

Ena ura brskanja po spletu, pol ure poslušanja glasbe, ura ogledovanja videoposnetkov, dve uri igranja igric (grafično zelo zahtevne), zajem desetih fotografij najvišje razločljivosti, zajem dveminutnega videoposnetka najvišje razločljivosti, nekaj krajših klicev in sporočil. Telefon je bil ves čas v omrežju LTE in z vklopljeno povezavo WiFi.
Čas trajanja baterije na testu: 25 ur


če je pod takšnimi pogoji baterija vzdržala 25 ur, to ni slab rezultat..
Melkijad82
# 20.03.2017 ob 19:11
Kot recimo tukaj:

http://www.banggood.com/UMI-Z-PRO-5_5-Inch-Dual-Rear-Camera-4GB-RAM-32GB-ROM-MediaTek-Helio-X27-Deca-Core-2_6Ghz-4G-Smartpho-p-1126034.html?rmmds=category
taubi
# 20.03.2017 ob 10:51
Takšen telefon lahko v sloveniji razvije na desetine podjetji. Praktično vsaka garažna firma. Razviti in imeti v rokah prototip je najmanjši problem,
Težava je to prodati, imeti podporo. Za kar potrebuješ ogromno ljudi. Težko je zaslužiti. Kaj še le da gre kaj narobe. Si gotov. To je težava. Ne pričakujem da bodo uspeli. Pohvalno da so poizkusili. Naša podjetja jih naj zvabijo v slovenijo.
Lupo
# 20.03.2017 ob 08:32
@BaSiLiuS izberi, nariši, sestavi in zapakiraj ti boljšega če si tako pameten.
Guzjebescu
# 03.04.2017 ob 17:36
Eden redkih člankov, ko iz komentarjev izveš več o telefonu kot iz članka. Ne hecam se .com
Petar Karamazov
# 25.03.2017 ob 23:20
Tudi sam imam telefon, kjer piše designed in France, assembled in China. To je normalno, glede na današnje razmere, kajti na Kitajskem en proizvajalec izdeluje za mnoge različne znamke. To vse poceni proizvodnjo, saj so manj pomembni deli v vseh modelih enaki in proizvedeni v velikih količinah.
biberkopf
# 20.03.2017 ob 11:10
Hrvaški high-tec?Rimac concept one ali concept s,najhitrejši električni avtomobil na svetu.
Nha Trang
# 20.03.2017 ob 09:10
Osnovni sestavni deli so v vseh telefonih enaki. A mislite, da Samsung dela svoje čipe in druge sestavne dela? Te sestavne dela delajo v nekaj tovarnah na svetu za vse telefone. Bistvo današnjega telefona je programska oprema, ne pa sestavni deli, ki so kot rečeno v vseh telefonih enaki.
Bivši uporabnik
# 20.03.2017 ob 08:40
Hrvati so ga naredili posebej za prodane sdvjevce in koke z ministrstev, ki se pogovarjajo o arbitraži med srebanjem juhice.
REsnica
# 23.03.2017 ob 12:03
Moj leto dni star nexus 6p ima približno enake tehnične zmogljivosti.

Glede googla je pa jasno, da niti približno ne bo servisiral tega izdelka tako kot servisira svoje nexuse in pixle.

Danes se splača razvijat telefone z windowsi, ker googlov android je razvit skoraj do popolnosti, pri win pa pot razvoja ponuja milijon možnosti in je perspektiva prihodnosti.

Vsekakor pa čestitke hrvaškim uspehom.
Kazalo