Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Prehrana - Arhiv

Slovo kuharskega mojstra Alberta Rouxa

Kulinarika Slovo kuharskega mojstra Alberta Rouxa

Leto dni po smrti kuharskega velikana Michela Rouxa je pri 85 letih umrl še njegov starejši brat Albert. Rouxu so se poklonili številni iz kulinaričnega sveta.

Chef svetuje "Pozornost raje namenimo drug drugemu, ne pa vsega večera preživeti ob štedilniku"

Tisti, ki še nimate ideje za silvestrsko večerjo, brez skrbi. "Najpomembnejše je, da imamo čas za najdražje in druženje, to je moja receptura," svetuje kuharski mojster Tomaž Kavčič iz Gostilne pri Lojzetu v dvorcu Zemono pri Vipavi.

Kdo bo jeseni pobiral jabolka in hruške ter obiral grozdje?

Evropa Kdo bo jeseni pobiral jabolka in hruške ter obiral grozdje?

V Evropi smo v času zaprtja zaradi koronavirusne pandemije pojedli več sadja, kažejo podatki. Kot že večkrat v preteklih mesecih pa imajo pridelovalci zaradi zaprtja ali omejitve prehajanja mej vse več težav s pobiranjem pridelka.

Zelena trgatev: grob poseg v razvoj trte, a nujen za obstoj nekaterih vinogradnikov

Kmetijstvo Zelena trgatev: grob poseg v razvoj trte, a nujen za obstoj nekaterih vinogradnikov

Zaradi epidemije covida-19 in posledične popolne ustavitve javnega življenja so številnim vinarjem in vinskim kletem ostale ogromne količine neprodanega vina. Država jim je v pomoč ponudila dva ukrepa, za zeleno trgatev se je odločilo 144 vinogradnikov.

Boškinac: Zadnja hrvaška Michelinova zvezdica črpa surovine samo s Paga

Kulinarika Boškinac: Zadnja hrvaška Michelinova zvezdica črpa surovine samo s Paga

Pravkar ulovljen jadranski tun, lignji in morski ježki. Paška jagnjetina, ki se prosto pase po otoku in ima zato izrazito slan priokus. Boškinac, zadnja hrvaška Michelinova zvezdica, je posebnež tudi zato, ker uporablja zgolj in samo sestavine s Paga.

Vse slovenske zvezdice - kaj, kdo in koliko boste zanje odšteli

Michelin Vse slovenske zvezdice - kaj, kdo in koliko boste zanje odšteli

Potem ko je Slovenija prejšnji teden dobila svoj prvi Michelinov vodič in šest restavracij z zvezdicami, podrobneje predstavljamo, kakšna je v njih ponudba, kakšna filozofija kuharskega mojstra in koliko vas bo stal obed pri vsakem od njih.

Začenja se pomladni teden restavracij

Kulinarika Začenja se pomladni teden restavracij

Prvi letošnji teden restavracij bi se moral zgoditi že na začetku marca. Tokrat bo na temo povezave preteklosti in sodobnosti sodelovalo več kot 100 restavracij.

Zdravje "Na zabave ali družinska srečanja ne hodimo lačni"

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) pred prihajajočimi prazniki, ko so mize bogato obložene in je družabnih dogodkov z obilico hrane in pijače več kot običajno, svetuje zmernost.

Intervju "Potrošniki si želijo varne, kakovostne hrane - in so zanjo pripravljeni plačati več"

"Ljudje bodo morali razumeti, da so bila podeželska območja vedno namenjena kmetovanju, kjer je smrdelo, kjer je bilo blato. Ampak tam se tudi hrana pridela! Hrana vendar ne raste na trgovski polici v Mercatorju v Ljubljani," opozarja ministrica.

Kako je videti večerja v najboljši restavraciji sveta?

Kulinarika Kako je videti večerja v najboljši restavraciji sveta?

V Mirazurju ne pričakujte šova, dima tekočega dušika, penic, celo robotsko usklajenega servisa ali prtov ne – v resnici je prva restavracija sveta v svojem bistvu neverjetno sproščena, z dodelanimi krožniki, ki pa nikdar ne zavijejo v postavljaško smer.

Večine Evropejcev ne skrbi, kaj jim pade na krožnik

Kmetijstvo Večine Evropejcev ne skrbi, kaj jim pade na krožnik

Na predlog ZN-a prvič zaznamujemo svetovni dan varne hrane, katerega osnovni namen je ohraniti zavedanje, kaj za človeštvo pomeni varna hrana in kakšna vrednota ta je.

Madrid: Od tapasov in prašičjih glav do večerij v kazinoju

Kulinarika Madrid: Od tapasov in prašičjih glav do večerij v kazinoju

Španija je že tradicionalno priljubljena med ljubitelji dobre hrane, pa naj si bo s svojimi vsenavzočimi tapasovimi bari ali pa najboljšimi restavracijami sveta, ki jih najdemo vse od Baskije do Katalonije.

V Ljubljano prihajajo največja svetovna kuharska imena

Kulinarika V Ljubljano prihajajo največja svetovna kuharska imena

Slovenija je dobro na poti, da se vpiše na svetovni gastronomski zemljevid - v Ljubljano namreč prihajajo nekatera največja svetovna kuharska imena - in spremljajoči tuji mediji.

Za zdrav obrok morajo biti skrbno izbrane sestavine in način priprave jedi

Nasveti Za zdrav obrok morajo biti skrbno izbrane sestavine in način priprave jedi

Kako in v kakšni posodi pripraviti jedi, da bodo živila ohranila čim več hranljivih elementov, ter ob tem izbrati še sestavine, je v oddaji povedala kuharica Emilija Pavlič.

Ruska kulinarična revolucija – onkraj kaviarja in vodke

Kulinarika Ruska kulinarična revolucija – onkraj kaviarja in vodke

V kozarcu je modri pinot Pavla Šveca, prvega ruskega biodinamičnega vinarja s Krima, na mizi maslo z mini ikrami kamčatske rakovice, surovine, ki so jo ribiči včasih metali stran, danes pa ima osrednje mesto v eni najboljših moskovskih restavracij.

Po uspehih v boju s sladkorjem v pijačah zdaj še nad sol v kruhu

Gospodarstvo Po uspehih v boju s sladkorjem v pijačah zdaj še nad sol v kruhu

Projekt Zaveza odgovornosti je v zgolj treh letih dosegel, da tako številne nove brezalkoholne pijače kot tudi številni mlečni izdelki vsebujejo manj sladkorja kot v preteklosti, kar pomeni, da ...

Slovenci popijejo povprečno 53 litrov mleka na leto

Prehrana Slovenci popijejo povprečno 53 litrov mleka na leto

Nekateri prehranski strokovnjaki priporočajo uživanje mleka tudi v odrasli dobi, medtem ko ga drugi odsvetujejo. Pogosto so predmet razprave maščobe, ki so le ena izmed sestavin mleka.

Kako pripraviti slastne bučkine namaze, pite, solate in juhe?

Prehrana Kako pripraviti slastne bučkine namaze, pite, solate in juhe?

Poleti so med najbolj priljubljenimi zeleni, beli ali rumenkasti cukini, nekateri gojijo tudi patišone, labodji vrat, rondine in druge.

Okolje "Nesprejemljivo je, da bo tuji lastnik ožemal slovensko zemljo"

"V Sloveniji je iz dneva v dan manj rodovitne zemlje in ključno je, da jo varujemo," so na sejmu Agra poudarili sodelujoči na okrogli mizi Kdo naj slovensko zemljo obdeluje v bodoče?

Kulinarika "Slovenija se trži s konvencionalnimi vini, ko bi morala izpostavljati oranžna"

Simon J. Woolf je eden največjih strokovnjakov za t. i. oranžna/jantarna vina, bela vina s podaljšano maceracijo.

Stran 1 od 12
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov