Predlogi
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Letos naj bi zraslo veliko divjih špargljev. V Izoli se tako začenjajo Dnevi divjih špargljev, ki bodo polni raznolikih dobrot iz te rastline, prav tako bo 2. aprila v Brestovici pri Komnu že 16. rekreativna in kulinarična prireditev Šparglijada.
Začel se je spomladanski Teden restavracij, ki poteka pod geslom Več okusa, manj ostankov!. Sodeluje 108 restavracij iz vse Slovenije, od tega tudi dve z Michelinovo zvezdico, in sicer Strelec in Hiša Linhart.
V oddaji Dobro jutro so razglasili najboljši klasični in najboljši inovativni krof leta. Med prijavljenimi krofi sta bila nagrajena krofa, ki so ju izdelali v BIC-u Ljubljana (inovativni) in Domu starejših občanov Novo mesto (klasični).
Sestavine: 60 dag mlete jagnjetine, 1 večja čebula, 1 šopek koriandra, 1 žlička kumine, olivno olje, sol in poper.
Vinogradniki in vinarji danes praznujejo martinovo, ki simbolično predstavlja zaključek vinogradnikovega celoletnega dela. Letošnja letina je sicer po območjih različna, na splošno pa je pridelanega vina manj, zaradi česar so zaloge najmanjše do zdaj.
Kulinarični poznavalci so v okviru izbora Best Chef Awards deveto mesto seznama najboljših kuharjev in kuharic namenili slovenski kuharski mojstrici Ani Roš. Tako je ohranila naslov najvišje uvrščene kuharice in edine Slovenke med desetimi najboljšimi.
Sadjarji letos napovedujejo veliko zmanjšanje pridelka jabolk v primerjavi z lanskim letom, ko je bil zaradi pozebe katastrofalno slab. Sadjarska panoga je pred velikimi izzivi preživetja, in to ne samo zaradi ekstremnih vremenskih dogodkov.
Pridelovalci česna in šalotke v Sloveniji se spopadajo z izjemno virusno okuženostjo slovenskih sort teh vrtnin, ki se kaže v zmanjšanem pridelku.
Kar 42,5 odstotka mladostnikov in mladostnic v Sloveniji uživa energijske pijače, čeprav zanje niso primerne. Kljub temu pri prodaji energijskih pijač ni nikakršnih omejitev, zato Zveza potrošnikov Slovenije poziva k preverjanju starosti kupcev.
Proizvajalec trikotnih čokolad Toblerone bo del proizvodnje konec leta 2023 preselil na Slovaško, s čimer se bo čokolada poslovila od napisa "proizvedeno v Švici". Toblerone so v Bernu začeli proizvajati že davnega leta 1908.
Novinarji imamo radi zgodbe. In kuharski mojstri radi vpenjajo svojo kuharsko filozofijo v zgodbe. Te je precej lažje podati, ko ustvarjaš sredi narave, včasih sredi ničesar, kot pa, ko skušaš aksiome trajnosti in ekologije prodati v urbanem okolju.
"Slovenci imamo pri kavi svoje napitke in običaje. Slišal sem tudi že nemogoče želje, od hladnega kapučina do napačne rabe poimenovanja napitkov. Znamo zaplesti naročilo," iz izkušenj govori Aleš Gorenc, zmagovalec nedavnega tekmovanja Barista Cup.
Na izolski Manziolijev trg se je po dveh pandemičnih letih vrnil Orange Wine Festival, na katerem je 62 vinarjev iz Slovenije, Italije, Hrvaške, Avstrije, Madžarske, Grčije in Gruzije predstavilo približno 200 oranžnih vin.
Šunka, jajca, hren in potica prihajajoči konec tedna verjetno ne bodo manjkali na nobeni dobro obloženi velikonočni mizi. Kaj pa aleluja? Jo poznate in pripravljate?
Se vojna lahko zreducira na nekaj tako banalnega, kot je – boršč? Kar se je zdelo kot malenkostni spor med Ukrajinci in Rusi, je z rusko invazijo pridobilo povsem nove razsežnosti.
Jemo (tudi) z očmi. In barve imajo veliko vlogo pri tem, kot bomo ugotovili v novi epizode oddaje Pod pokrovko. Če ste mislili, da je okus vina pod rdečo ali zeleno svetlobo enak, ste se motili.
V Kopru bodo tudi letos nadaljevali lani začeto tradicijo festivala Altroke Istra Gourmet in druga doživetja v sklopu projekta Altroke okusi Istre.
V ozadju igra zasedba Beastie Boys. Pred mano sedi Jorg Zupan, "tetovirani chef". Ozračje v njegovi Michelinovi restavraciji Atelje v Ljubljani je sredi dneva sproščeno. (Tudi) zaradi glasbe, ki jo predvajajo v ozadju.
Znani so zmagovalci tekmovanja Naj krof Slovenije 2022. V kategoriji najboljši klasični krof je slavila vrhniška slaščičarna Berzo, med posamezniki pa je slavila Helena Črne iz Črnomlja.
Inštitut za nutricionistiko je razglasil najbolj inovativna živila leta 2022. Gre za živila, proizvedena v Sloveniji in uvedena na tržišče v zadnjem letu.
Neveljaven email naslov