Slovenija - Novice - Moja generacija

Okoljsko ministrstvo: Tla na pogorišču v Zalogu so še vedno onesnažena

Tla na dveh zemljiščih v neposredni bližini pogorišča obrata Ekosistemi v Zalogu pri Straži so po letu in pol še vedno močno onesnažena s kovinami in fekalijami.
9

Prihodnje leto februarja redna, decembra pa še izredna uskladitev pokojnin

Pokojnine se bodo v letu 2019 uskladile tako redno kot izredno, letni dodatek bodo dobili vsi upokojenci, prihodki in odhodki pokojninskega zavoda pa bodo izravnani v znesku 5,5 milijarde evrov.
36

"Slovensko vojsko ne samo potrebujemo, ampak jo moramo razvijati, predvsem pa ji zaupati"

Predsednik vlade Marjan Šarec je na slovesnosti ob dnevu 1. brigade Slovenske vojske poudaril, da težava vojske ni v tem, da vojaki ne bi bili motivirani, ampak da se javnost vsak dan sprašuje, ali ...
54

Povprečni Slovenec lani zavrgel 64 kilogramov hrane

V letu 2017 je povprečen prebivalec Slovenije zavrgel 64 kilogramov hrane ali štiri odstotke manj kot v letu prej. Zavrženega je bilo 38 odstotkov povsem užitne hrane, ocenjujejo na Sursu.
33

Drugi tir: začetek arheoloških izkopavanj med čakanjem na investicijski program

Na trasi drugega tira začenjajo arheološka izkopavanja. Potekala bodo na sedmih lokacijah, končana pa naj bi bila spomladi.
34

Vročinski valovi: globalno segrevanje ogroža več 100 tisoč Slovencev

Vzdrževalna dela na cesti so tudi letos spremljala turistično konico. Avtomobili so se v poletnem zastoju ustavili na primorski, gorenjski ali kateri drugi slovenski avtocesti.
147

Manj strankarskih županov, več žensk in novi obrazi mestnih občin

"Na teh volitvah je bila udeležba relativno dobra, prvič smo zaznali težnjo povečevanja udeležbe glede na leto 2014, kar dokazuje, da je lokalna demokracija v Sloveniji kar živa, in to je pozitiven ...
54

Dars odprl avtocestni odsek od Podlehnika do Gruškovja

Dars je odprl slabih šest kilometrov dolg odsek podravske avtoceste med Podlehnikom in mejnim prehodom Gruškovje in tako končal zadnji manjkajoči košček na 2300 kilometrih avtoceste med Hamburgom in ...
40

"Tako uničujočega vpliva na naravno okolje ni pri nas imela še nobena vojna"

Prva svetovna vojna je zaradi pozicijskega bojevanja z dolgimi linijami jarkov in konstantnim obstreljevanjem istih mest močno in za vedno spremenila pokrajino.
1

Prevratna leta v balkanski versajski državi

Ob koncu prve svetovne vojne je zavladalo vsesplošno olajšanje in Slovence je preveval navdušujoč up o svetli prihodnosti v okviru nove, bratske države.
53

Mesta prihodnosti: Nauki čebel in minimalizem

Moč prevzemajo mesta in korporacije. Kaj se bo zgodilo, če mesta ne bodo več v interesu ljudi, ampak kapitala? Nas lahko to pripelje v globalno diktaturo?
13

"Dobro se zavedamo, da smo izpadli. Bomo videli, kaj bo do marca"

"Ne prihajam v reprezentanco zaradi selektorja, temveč zaradi sebe. Vem, kaj je moja želja," je po zaključnem remiju v Bolgariji poudaril kapetan Josip Iličić in ponovil: "Moj cilj je, da gremo s ...
84

Še tisto malo rodovitne zemlje, ki jo imamo, slabo varujemo

Slovenija bo hrano vedno morala uvažati, saj je kar 80 odstotkov površin za kmetijstvo slabih ali sploh neprimernih.
68

Spreminjanje bistvenih podatkov o nepremičnini le še z elaboratom

Lastniki nepremičnin bistvenih podatkov o nepremičnini ne bodo mogli več spreminjati brezplačno prek vprašalnikov, ampak bodo morali pri geodetskem podjetju ali projektantu naročiti elaborat.
22

V mesecih, ko tema nastopi prej, so pešci še posebej ogroženi

Policisti ugotavljajo, da so pešci pogosto žrtve nesreč zaradi neustreznega ravnanja voznikov motornih vozil. Veliko nesreč pa se zgodi tudi zaradi napak ali neustreznega ravnanja pešcev.
35

RTV v živo
07:00 Dobro jutro
10:05 Dober dan, produkcija TV Maribor
06:00 Info kanal
10:30 Slastna kuhinja: Cvetačna juha s palčkami iz listnatega testa, ponovitev
07:00 Druga jutranja kronika
07:35 Možgani na dlani, nevron pred mikrofon:
Facebook