Prireditve - Prosti čas - Moja generacija

Ana Plamenita tokrat razsvetljujte z "ognjem v nas"

Stotine plamenov in lučk bodo danes in jutri razsvetljevali Severni mestni park ob Železni cesti v Ljubljani. V prestolnico spet prihaja jesenski festival noči in ognjenih ambientov Ana Plamenita.

Stara trta bogato obrodila: "Količinsko ena rekordnih trgatev"

Stara trta, ki že več kot 400 let raste na Lentu v Mariboru, je letos izjemno bogato obrodila. "Količinsko bo ena od rekordnih trgatev," je ob napovedi slovesne trgatve in spremljajočega Festivala Stare trte povedal mestni viničar in skrbnik Stare trte.
2

Začenjajo se tretji Glasbeni večeri pod grajsko lipo

S koncertom vokalnega benda Kreativo se v Kranju začenjajo letošnji Glasbeni večeri pod grajsko lipo. Na dvorišču gradu Khislstein se bo, če bo vreme dopuščalo, v okviru poletnega koncertnega cikla ob sredah do 14. avgusta zvrstilo šest glasbenih večerov.

Strauss, Verdi, Puccini in drugi mojstri opere pod krošnjo mariborskega parka

Mariborski mestni park je znova prizorišče operne noči, ki pod drevesne krošnje tradicionalno privabi na tisoče ljudi. Simfoničnemu orkestru SNG-ja Maribor dirigira Simon Krečič, pridružili pa so se številni solisti.
3

Do sobote pohodi po poteh okupirane Ljubljane

Ljubljana bo od danes do sobote v znamenju tradicionalnega, že 63. pohoda Pot ob žici, na katerem pričakujejo več kot 30.000 udeležencev, kar bi bilo nekaj več kot lani, ko je nastopilo 24.659 pohodnikov in 4.971 tekačev na teku trojk.
12

Kosci in kosice v Cerknem podrli Guinnessov rekord

V Cerknem je z ročnimi kosami travo kosilo kar 570 koscev in kosic. Sodelujoči so se zbrali, da bi se kot največja skupina koscev vpisali v Guinnessovo knjigo rekordov.
13

Gorenjska prestolnica se bo ovila v poletno festivalsko dogajanje

V Kranju bo do sobote zelo živahno, saj se nocoj začenja Kranfest, mestne ulice se bodo za tri dni spremenile v prizorišče kulturnih dogodkov, kulinaričnih doživetij, umetniških tržnic in športnih ...
1

Čas je za Jurjevanje: najstarejši folklorni festival pri nas, ki se spogleduje s sodobnostjo

Ta konec tedna bo v središču Črnomlja potekal osrednji program Jurjevanja v Beli krajini, ki je najstarejši folklorni festival v Sloveniji.

Maribor v pričakovanju Lenta: Od Balaševića do Sladolenta

Maribor je v pričakovanju vsakoletnega največjega družabnega dogodka v mestu - Festivala Lent.
16

Kam ta konec tedna? Na ogled čipk, dobrote iz Italije, klavirski koncert in festival FUKSi

Nov konec tedna, nov pester izbor športnih, kulinaričnih, družabnih in kulturnih dogodkov, med katerimi izstopajo italijanska tržnica Idea Italia in festival FUKSi v Ljubljani, Festival idrijske ...
4

Kam za konec tedna? Na pivo, vino in dobrote slovenskih kmetij

Kulinarični dogodki so v polnem razmahu, zato je možnosti, kaj doživeti v soboto in nedeljo, več kot dovolj, ne glede na to, iz katerega dela Slovenije prihajate.
10

Okroglih 80 let najsijajnejše zvezde Prirodoslovnega muzeja - mamuta

V Kamnik vabi nova razstava, posvečena 80. obletnici odkritja okostja mamuta v bližnjih Nevljah.
1

Video: Na Gradu Otočec izbrali letošnjo kraljico potic

Na gradu Otočec je drugo leto zapored potekal Festival velikonočne potice, na katerem je komisija med raznovrstnimi poticami iz vse Slovenije izbrala letošnjo zmagovalko.
7

Tokratni obisk podeželja v mestu v znamenju velikonočnih praznikov

Na Pogačarjevem trgu v Ljubljani so se ob dogodku Podeželje v mestu ‒ velika noč na podeželju pretekli konec tedna že trinajstič zapored zbrali pridelovalci in predelovalci lokalnih izdelkov iz vse ...

V pozdrav pomladi tradicionalno spuščanje gregorčkov

Na predvečer gregorjevega, enega izmed slovenskih praznikov pomladi, po vodi znova tradicionalno spuščajo barčice s svečkami oziroma gregorčke. Tudi letos se bleščijo številne reke po Sloveniji.
2

RTV v živo
22:00 Odmevi
22:40 Šport
21:50 Vrnitev na Itako, francosko-belgijski film, ponovitev
23:25 Kaj govoriš? = So vakeres?, ponovitev
22:30 Big Band se predstavi: Iz arhiva
23:00 Poročila
Facebook