Do sobote pohodi po poteh okupirane Ljubljane
Ljubljana bo od danes do sobote v znamenju tradicionalnega, že 63. pohoda Pot ob žici, na katerem pričakujejo več kot 30.000 udeležencev, kar bi bilo nekaj več kot lani, ko je nastopilo 24.659 pohodnikov in 4.971 tekačev na teku trojk.
Prometnih zapor ne bo veliko
Objavljeno: 9. maj 2019 ob 11:26
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Se boste udeležili katerega izmed dogodkov? Foto: BoBo

Dogodek prirejata Mestna občina Ljubljana in Timing Ljubljana.

Pohod so, kot običajno, odprli otroci iz ljubljanskih vrtcev. V petek se bo nadaljeval pohod s šolarji in dijaki, kot osrednji del pa bo v soboto poleg pohoda potekal tek trojk s startom na Stritarjevi ulici in ciljem na Kongresnem trgu. Za tekače na 12,5 kilometra dolgi progi se bo začel ob 9.00, pol ure pozneje pa za trojke na 29-kilometrski preizkušnji.

V nasprotju z oktobrskim ljubljanskim maratonom je zapor cest veliko manj, v četrtek in petek jih skorajda ne bo, nekaj več pa jih bo v soboto. Bodo pa številne krajše zapore na prehodih za pešce na območjih, kjer poteka Pot spominov in tovarištva, zato organizatorji naprošajo za strpnost in upoštevanje navodil policije in redarjev.

Trdoživost Slovencev: "Preživeti, organizirati odpor in dnevno prebijati blokade"

Dogodek poteka v spomin na dogodke med drugo svetovno vojno, ko so žično ograjo okoli Ljubljane postavili naprej italijanski, potem pa nemški okupatorji.

A. P. J.
Prijavi napako

<< Pojdi nazaj