Prof. dr. Borut Holcman:
Prof. dr. Borut Holcman: "Človek je predvsem bitje svobode, dialoga in ljubezni in mi smo dolžni biti drug do drugega predvsem – ljudje." – Foto: Radio Maribor/Tone Petelinšek

V oddaji Obrazi sosednje ulice smo gostili dr. Boruta Holcmana – profesorja zgodovine prava in še nekaterih drugih predmetov na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru. Je tudi diplomirani teolog in je pet let služboval kot katoliški duhovnik, potem se je poročil in zašel v akademske vode.

Študentje ga na fakulteti, kjer predava, redno zelo pozitivno ocenjujejo, predvsem zaradi njegovega človeškega pristopa in humanistične širine, s čimer skuša v ta kdaj na videz suhoparna pravna razmerja vtkati okus po človeku in človečnosti, po dobroti in pravičnosti. "Resničen pravnik s pametjo in srcem vnaša v sicer kdaj toga pravna razmerja vsakdanjega življenja okus po človečnosti in sočutju," pravi.

Je tudi iskreno verujoč kristjan. Pravi, da je "odnos do sočloveka v vsakodnevni praksi resničen lakmusov papir, kako troedini Bog dejansko biva v notrini našega srca."

Pogovoru prisluhnite na povezavi:

BOG JE INTIMA LJUBEZNI NAŠEGA SRCA - prof.dr.BORUT HOLCMAN...