Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal
Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal

Potem ko je že od 29. junija za ves promet zaprta Lackova cesta od rondoja pod Pohorjem proti Pekram, se sanacija tamkajšnjega prepusta še ni začela. Danes (v četrtek) pa so delavci vendarle začeli izvajati dela. Spomnimo, da je do zamud pri izvedbi del prišlo zaradi neskladja projektne dokumentacije in stanja na terenu. Krajane pa je ob samevajočem gradbišču razjezila tudi vožnja težkih tovornjakov po ozkih sosednjih ulicah, ki jih zdaj uporabljajo za obvoz. A tudi tu bo prišlo do sprememb.

Težka tovorna vozila se nenehno vozijo po ulicah brez pločnikov, saj zdaj te obvozne poti uporablja investitor tamkajšnjega novonastajajočega naselja, kar je za krajane moteče in nevarno, nejevoljo soseske opisuje podpredsednik Sveta mestne četrti Radvanje Milan Pukšič: »Investitor koristi dovoz za dostavo z najtežjimi vozili, ki presegajo tonažo 40 ton. Po tem obvozu vrši namreč dostavo na lokacijo nepremičninske investicije, kar ne bomo dopustili, saj te krajevne ulice niso dimenzionirane za tako težek projekt.«

Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal
Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal

Krajani pa so s predstavniki občine zdaj le dosegli dogovor, da bo moral investitor nove soseske SH Global tovorna vozila preusmeriti iz stranskih ulic. »Sklep je, da občina takoj pristopi k razgovoru z investitorjem nepremičninskega projekta z namenom, da si ta uredi dostop z Lackove ceste na južni del projekta,« pravi Pukšič in dodaja, da so ob tem sprejeli še sklep, da bo občina na rondoju pri gostišču Mlada lipa postavila znak prepovedi prometa tovornih vozil, težjih od sedem ton in pol. Od tam proti naselju bodo uredili tudi cono 30.
Tako občina kot mestna četrt pa sta pozvali policijo k poostrenemu nadzoru tamkajšnjega prometa, in kot pravi Pukšič, so ta zagotovila tudi dobili.

Dela na sanaciji prepusta na Lackovi so se torej začela. Za podrobnejše informacije o poteku del in o tem, ali bodo ta res končana do 10. avgusta, smo se obrnili na Nigrad, ki je izvajalec sanacije, od tam pa so nas preusmerili k investitorju, SH Global, kjer pa bodo za pojasnila dostopni naslednji teden.

Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal
Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal