Jutro ob kavi in kitari – KVATROPIRCI

"Jutra ob kavi so še lepša ob kitari," smo poimenovali sredin jutranji program, ko v studio povabimo glasbenike, s katerimi klepetamo in nam prebujanje polepšajo tudi z igranjem in petjem v živo.

V tokratno sredino jutro smo povabili štiri fante, ki že s svojim imenom KVATROPIRCI povedo, da se ne branijo kakšne dobre pijače. V dobrem desetletju svojega delovanja so se s svojim odličnim petjem prikupili, tako mladim, kot tudi starejšim. Kako njihovi glasovi zvenijo zelo zgodaj zjutraj? Prisluhnite.

Jutro ob kavi in kitari - Kvatropirci

Kako se je zgodba Kvatropircev začela?
"Zgodba Kvatropircev je dolga in razburljiva, saj smo tekom let (že dvanajsto teče) iz mladih nadobudnežev prerasli v bolj zrele, ampak še vedno hudomušne, fante. A res na kratko: naša zgodba se je začela z idejo za šankom, kjer smo proslavljali uspešen nastop z zborom Odmev iz Kamnika, kjer smo vsi prepevali. Iz samo dobivanja na vajah in snemanja YT posnetkov, je počasi preraslo na nastopanje na privat dogodkih, pojavljanje na televizijskih oddajah, kasneje tudi na festivalih, sčasoma pa tudi snemanja spotov za lastne pesmi. 5 let nazaj se nam je pridružil Matej, 2 leti nazaj pa Albin. Tenorja Samo in Tomaž pa ostajava originalna in tako bo do konca Kvatropirske zgodbe, katero si vsi želimo peljati še dolga, dolga leta."

Vaši glasovi so lepo skladni, so take tudi vaše osebnosti ali pride kdaj do prepirov?
"Vsi imamo različna mnenja in osebnosti. A to nas naredi še boljše, ker k stvari lahko pristopimo iz različnih zornih kotov. Nestrinjanja pa znamo z dobrim pogovorom razrešit, saj imamo isti skupni cilj."

Kako nastajajo vaše skladbe?
"Naše pesmi nastajajo pri vsakem članu posebej ali pa, kot do sedaj, bolj pri zunanjih ustvarjalcih. Od nas je daleč največ pesmi napisal Samo, a jih imamo tudi ostali nekaj pripravljenih za projekt, ki pa je še v izdelavi."

V Jutra ob kavi in kitari uvajamo novo rubriko, našo knjižno polico. Katera knjiga, ki si jo prebrala ti je ostala v najboljšem spominu?
"Tomaž trenutno bere knjigo z naslovom Moje najlepše pravljice za lahko noč, saj s svojim 3 letnim sinom zvečer v postelji skupaj širita besedni zaklad, ki mu pride še kako prav pri sinhroniziranju risank. Albin je pred kratkim prebral knjigo Transurfing realnosti, ki na zelo zanimiv način predstavi neskončno število različic našega življenja in kdo je pravzaprav tisti, ki končno pot izbere. Samo je svojo zadnjo knjigo prebral v srednji šoli, saj mu branje ni ravno pri srcu. Teme ki ga zanimajo, rajši preuči na kak drug način. Doma pa ima vseeno dve knjigi, ki jih v bližnji prihodnosti namerava prebrati in sicer DMT - Duhovna molekula, ter FENIKS - Kriptovalute za začetnike, saj ga zadnje čase tematiki omenjenih knjig sila zanimata. Koco bolj malo bere. Ker živimo v bolj moderni dobi, si raje na poti preposluša kakšno audio knjigo. Pred kratkim je “preposlušal” avtobiografijo Will (o Will Smithu). Če pa bi že predlagal knjigo, pa bo to Med pravljice (Ela Peroci). Za sina so to najlepše pravljice za lahko noč."

Valentinovo, dan žena in materinski dan so odlične priložnosti za koncert vokalne skupine, se strinjate?
"Vsak dan je odlična priložnost za koncert vokalne skupine :) , saj je večglasno petje zapisano v slovenska srca in potrebuješ le prijatelja ali soseda, pa že se poje pesem. Glas je nekaj, kar ima vsak na voljo. Le željo in pogum mora imet, da ga uporabi. V skupini pa je lažje biti korajžen. ;)"