Foto: Radio Maribor/Lidija Cokan
Foto: Radio Maribor/Lidija Cokan

Aleksander Brunčko je vodenje Dravskih elektrarn Maribor prevzel danes. V skupini HSE je zaposlen od leta 2007 in naj imel bi že več kot 20 let vodstvenih izkušenj. Bil je prokurist v podjetju HSE Invest, od lani pa tudi pomočnik dosedanjega prvega moža Dravskih elektrarn Andreja Tumpeja, ki pa bo zdaj svetovalec novega direktorja.

V ospredju bodo obnovljivi viri

Brunčko v zgolj pisni izjavi za javnost zagotavlja izvajanje aktivnosti za nadaljevanje varne in zanesljive proizvodnje električne energije iz obnovljivih virov. Ob tem napoveduje tudi pohitritev postopkov umeščanja energetskih objektov v prostor. Družba DEM je namreč v pomembnem naložbenem ciklu, s katerim nameravajo znatno povečati delež električne energije proizvedene iz obnovljivih virov.

Na čelu družbe dva direktorja

Brunčku se bo na čelu družbe 1. januarja pridružil še Damjan Seme. Tudi on ima na področju elektroenergetike več kot 16 let delovnih izkušenj. Ob tem je še član nadzornega sveta HSE, iz katerega pa bo po prevzemu novega položaja izstopil.

DEM bo imel tako od novega leta dva direktorja. S tem naj bi zagotovili boljše načrtovanje in vodenje projektov na področju proizvodnje električne energije.