Foto: Občina Kungota
Foto: Občina Kungota

To poletje so se obsežnejših cestnih del lotili tudi v Občini Kungota. Ta hip teče obnova ceste Bubno-Svečina-Ciringa, prav tako asfaltirajo več drugih cestnih odsekov. Ob Osnovni šoli Kungota pa so začeli gradnjo koloparka, ki bo končan jeseni, v občini pa bodo dobili tudi svoj prvi park.

V Občini Kungota poleti pospešeno nadaljujejo asfaltiranje cest. V maju in juniju so asfaltirali tri odseke v vaški skupnosti Zgornja Kungota v skupni dolžini 3 kilometrov, pojasnjuje županja Tamara Šnofl: "Trenutno se zaključujejo še zadnja dela pred asfaltiranjem v vaških skupnostih Svečina in Jurij."

V središču Svečine poteka celovita rekonstrukcija ceste z obnovo vodovodnega in kanalizacijskega sistema ter odvodnjavanja. Letošnji občinski proračun predvideva naložbe v skoraj 13 kilometrov cest "n zdaj smo na sredini zastavljenega," ocenjuje županja Šnoflova in dodaja, da epidemija del ni zavrla, zaradi določenih pocenitev pa bodo obnovili dodaten cestni odsek.

Na Plintovcu pa so pri OŠ Kungota začeli graditi kolopark ali pump-track, ob njem pa bodo uredili tudi novo tržnico in prvi park v občini. Pump-track bo končan konec avgusta, park z novim tlakovanjem, osvetlitvijo, zasaditvijo in fontano pa konec oktobra. Park in pump-track bosta skupaj stala 300.000 evrov, več kot polovico zneska bodo pokrili z nepovratnimi sredstvi, ki so jih v višini 180.000 pridobili na razpisu Toti las.

Sicer pa bo za cestna dela Občina Kungota letos namenila milijon 200.000 evrov, za center Svečine pa še skoraj 500 tisočakov.

Konec avgusta naj bi se v Kungoti končno odprla tudi zobozdravstvena ambulanta, ki bo del javne zdravstvene mreže.