Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Po pogovoru z mariborskim županom smo v današnji Radijski tribuni gostili opozicijske mestne svetnike. Večina jih je znova obsodila domnevno nasilno ravnanje Saše Arsenoviča nad mladoletnikom v času velikonočnih praznikov, kritično pa so spregovorili tudi o ponujeni roki sodelovanja pred koncem mandata in neenakomernem razvoju mesta.

Večina opozicijskih svetnikov, manjkala je le Lista kolesarjev in pešcev, je opozorila, da si še posebej nosilci javnih funkcij ne smejo privoščiti tovrstnih izpadov, zato bi moral župan Arsenovič odstopiti. Matic Matjašič iz Liste mladih.Povezujemo je zato skupaj z nekaterimi kolegi vsem svetnikov v podpis poslal izjavo o ničelni toleranci do nasilja, jutri dopoldne pa na to temo pripravljajo še novinarsko konferenco.

Večina opozicije se je kritično odzvala tudi na županov poziv k sodelovanju do konca mandata in vabilo na jutrišnji usklajevalni sestanek vodij vseh svetniških skupin. Razlog, kot pravijo nekateri, je v ignorantskem odnosu župana v minulih skoraj treh letih in pol mandata, pomanjkanju posluha za predloge in pripombe ter cinizmu. Ob tem pa meniju, da gre zgolj za reševanje mariborskega župana ob izgubi koalicijske večine.

Sicer pa so večinsko ocenili, da je mariborski župan pri izvedbi projektov dal prednost centru mesta, pozabil pa je na obrobje. Vse opozicijske svetniške skupine pa so sicer potrdile, da bodo dobre projekte še podpirale.

Radijska tribuna - Mariborska opozicija o odstopu, sodelovanju in projektih v mestu!!!!

Radijska tribuna