Foto: BoBo
Foto: BoBo

Močan veter je danes v Podravju poškodoval nekaj streh, povzročil težave v prometu, izruval nekaj dreves in v različnih občinah poskrbel za izpad oskrbe z električno energijo.

Zaradi sunkov vetra, ki so dosegli hitrost tudi do 100 kilometrov na uro, so mariborski gasilci posredovali dvanajstkrat. Pri tem je šlo predvsem za odkrite strehe in podrta drevesa.

Nekaj težav so podrta drevesa povzročila tudi v prometu. Kar 10.000 ljudi pa je na območju omrežja Elektra Maribor ostalo brez električne energije. Napake že odpravljajo. Močan veter s sunki je povzročal preglavice tudi v spodnjem Podravju. Tudi tam je razkrival strehe in podiral drevesa. V občini Podlehnik pa je celo zagorel električni drog. Podobno stanje je tudi v Prekmurju in na Koroškem, od koder tudi poročajo o padlih drevesih, polomljenih električnih drogovih in odkritih strehah. Kljub vsemu pa po zagotovilih gasilcev ni bilo zahtevnejših posredovanj.

Še vedno ostaja veljavno tudi obvestilo Agencije Republike Slovenije za okolje, ki opozarja na morebitni močan veter tudi danes popoldne in jutri.