Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Ta konec tedna se bo na Areškem Pohorju začela smučarska sezona. Potem ko je v minulih dneh zapadlo približno pol metra snega, je upravljalec smučišč – podjetje Marprom – uredil nekaj prog, obratovale pa bodo tri vlečnice. Odprli so tudi sankaško progo na Belviju, vožnja s trakom bo čez vikend bo po polovični ceni.

Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Približno 50 centimetrov snega je pohorskim smučarskim delavcem ponudilo predčasno možnost za pripravo nekaj prog in prvo smuko. »V soboto in nedeljo bodo obratovale vlečnice Areh, Ruška in Cojzarica, smučišča pa bodo oba dneva odprta od 9. do 16. ure. Dnevna smučarska vozovnica bo čez vikend za odrasle stala 23 evrov, za mladino, študente in seniorje 20, za otroke in invalide pa 14 evrov. Veljale tudi sezonske vozovnice 2022/2023. V času odprtja smučišč bosta delovali blagajni na spodnji postaji Pohorske vzpenjače in na Arehu,« je pojasnil vodja smučišč na Pohorju Marko Rataj. Ker bodo sprva odprta samo areška smučišča, bo krožna kabinska žičnica delovala po voznem redu vsako polno uro. Od njene zgornje postaje pa bo na Areh vozil smučarski avtobus.

Zaenkrat bo smuka mogoča 26. in 27. novembra, od ponedeljka pa bodo smučarske proge zaprte. »Trenutno računamo, da bomo smučišča normalno odprli s 1. decembrom, ob ugodni vremenski napovedi pa računajo, da bi lahko z dodatnim zasneževanjem ob prvem koncu tedna v decembru odprli tudi sedežnico Pisker«, je še dodal Rataj. Že danes ( v petek, 25.11.) so odprli tudi sankaško progo na Belviju, vožnja s trakom pa bo ta vikend po polovični ceniA